Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λήμνος: Με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον Νίκο Ρόκκο η ΤΕ του ΚΚΕ

Δύο μέρες πριν αλλά­ξει ο χρό­νος, το βρά­δυ του Σαβ­βά­του 30 Δεκέμ­βρη 2023, βρέ­θη­κε νεκρός ο Νίκος Ρόκ­κος, κοι­νο­τάρ­χης της Κοι­νό­τη­τας Καλ­λιό­πης Λήμνου, εκλεγ­μέ­νος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», και αδελ­φός του γνω­στού τρα­γου­δι­στή — τρα­γου­δο­ποιού Στέ­λιου Ρόκ­κου. Ο Νίκος, 50 χρό­νων, πατέ­ρας 3 παι­διών, είχε πάει για ψάρε­μα, μια δρα­στη­ριό­τη­τα που λάτρευε και ασκού­σε και επαγ­γελ­μα­τι­κά, και άργη­σε να επι­στρέ­ψει, με απο­τέ­λε­σμα να ξεκι­νή­σει έρευ­να για τον εντο­πι­σμό του. Στη συνέ­χεια η σορός του εντο­πί­στη­κε, λίγο πριν τις 11 το βρά­δυ, στην παρα­λία Αμνί­ου — Αγιος Γεώρ­γιος στην περιο­χή της κοι­νό­τη­τας Πανα­γιά. Τα αίτια αυτής της τρα­γι­κής εξέ­λι­ξης είναι υπό διε­ρεύ­νη­ση. Πριν 2,5 χρό­νια η οικο­γέ­νεια είχε θρη­νή­σει και τον επί­σης 50 ετών Κώστα Ρόκ­κο, αδελ­φό των Νίκου και Στέ­λιου, που είχε «φύγει» ξαφ­νι­κά από ανα­κο­πή καρδιάς.

Η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Λήμνου του ΚΚΕ, εκφρά­ζο­ντας τα θερ­μά συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια, στους συγ­γε­νείς και φίλους του Νίκου Ρόκ­κου για την απροσ­δό­κη­τη απώ­λειά του, σε ανα­κοί­νω­σή της αναφέρει:

«Η απώ­λειά του είναι οδυ­νη­ρή και προ­κα­λεί μεγά­λη θλί­ψη σε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους οπα­δούς του Κόμματος.

Η σπί­θα της αμφι­σβή­τη­σης και ο αγώ­νας του για μια δίκαιη κοι­νω­νία τον ακο­λου­θού­σε στη ζωή του. Η ανά­γκη να δρά­σει, κόντρα στη λογι­κή του συμ­βι­βα­σμού, για να δει τον τόπο του να καλυ­τε­ρεύ­ει, οι ριζω­μέ­νες μνή­μες του πατέ­ρα του και οι αγω­νι­στι­κές κατα­βο­λές της οικο­γέ­νειάς του, σε συν­δυα­σμό με τη μαχη­τι­κή προ­σω­πι­κό­τη­τά του, τον έκα­ναν τόσο ξεχω­ρι­στό και αγα­πη­τό. Η ικα­νό­τη­τά του να συσπει­ρώ­νει, να διεκ­δι­κεί το δίκιο για τον λαό, για τον τόπο του, αλλά και η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά του να μπει μπρο­στά και όχι να μένει θεα­τής των εξε­λί­ξε­ων, τον οδή­γη­σε στην από­φα­ση να συμπο­ρευ­τεί με το ΚΚΕ και μάλι­στα να εκλε­γεί ως πρό­ε­δρος της Κοι­νό­τη­τας Καλ­λιό­πης, με το ψηφο­δέλ­τιο της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” Λήμνου που στη­ρί­ζε­ται από το ΚΚΕ.

Χωρίς να αφή­σει μέρα χαμέ­νη, άλλω­στε, με γνώ­μο­να τη συλ­λο­γι­κό­τη­τα, την κοι­νω­νι­κή ευθύ­νη και το προ­σω­πι­κό του μερά­κι, ήδη είχε προ­χω­ρή­σει στη δημιουρ­γία στε­κιού για τους ηλι­κιω­μέ­νους κατοί­κους του χωριού.

Μπο­ρεί ο Νίκος να μην πρό­λα­βε να συνε­χί­σει τον αγώ­να του, αλλά η σκέ­ψη του και η καρ­διά του θα συνε­χί­σουν μέσα από την προ­σπά­θεια του Κόμ­μα­τος να δημιουρ­γή­σει τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις ούτως ώστε ο λαός μας, οι νησιώ­τες να ζουν με βάση τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες τους, να απο­λαμ­βά­νουν αυτά που παρά­γουν, να βλέ­πουν τον τόπο τους να προ­ο­δεύ­ει, να έχουν δικαί­ω­μα στην ανα­ψυ­χή, να έχουν πρό­σβα­ση στον πολιτισμό».

Τον «αγα­πη­τό σε όλο τον κόσμο, με ανα­πτυγ­μέ­νο το αίσθη­μα της κοι­νω­νι­κής αλλη­λεγ­γύ­ης» Νίκο Ρόκ­κο απο­χαι­ρε­τά και η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», σημειώ­νο­ντας ότι δυστυ­χώς «δεν πρό­λα­βε να κάνει πρά­ξη τα σχέ­διά του για το χωριό του και όχι μόνο, που εκφρά­ζο­νται μέσα από το πρό­γραμ­μα της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης”, παρό­λο που είχε φρο­ντί­σει να δημιουρ­γή­σει στέ­κι ψυχα­γω­γί­ας για τους ηλι­κιω­μέ­νους του χωριού του, πριν ακό­μα ανα­λά­βει και τυπι­κά τα καθή­κο­ντά του ως πρό­ε­δρος της Κοινότητας».

Τον Νίκο απο­χαι­ρέ­τη­σαν και οι συνά­δελ­φοί του από τον Αλιευ­τι­κό Σύλ­λο­γο Λήμνου.

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο