Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λίγη ντροπή! — Σχόλιο του Αλέκου Χατζηκώστα

Η ΦΩΤΟ είναι από left.gr. Με αφορ­μή τη σημε­ρι­νή τοπο­θέ­τη­ση του Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ στη Βου­λή κατα­φεύ­γει σε φθη­νό αντι­κομ­μου­νι­σμό και κατη­γο­ρεί το ΚΚΕ ως «ομο­φο­βι­κό» ‚ενώ κάνει λόγο και για τα δήθεν «όρια» που έχει η σχέ­ση του ΚΚΕ με τ’ ανθρώ­πι­να δικαιώματα.

Καλό θα ήταν αν είχαν τα «κότσια» (ιδε­ο­λο­γι­κά-πολι­τι­κά-επι­στη­μο­νι­κά) ν’ αντι­πα­ρα­τε­θούν στην ουσία των επι­χει­ρη­μά­των του ΚΚΕ (που άλλω­στε εδώ και χρό­νια έχει δια­τυ­πώ­σει ανα­λυ­τι­κά και ξεκά­θα­ρα) συνο­λι­κά για το ζήτη­μα (που θα συγκε­κρι­με­νο­ποι­η­θούν ακό­μη περισ­σό­τε­ρο όταν έλθει το Ν.Σ στη Βου­λή) και όχι να κατα­φεύ­γουν σε φθη­νούς αστή­ρι­χτους χαρακτηρισμούς.

Και φυσι­κά να μας εξη­γή­σουν πώς «η προ­ο­δευ­τι­κό­τη­τα» του ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ για μία ακό­μη φορά «αντα­μώ­νει» με τις επι­διώ­ξεις της (αντι­λαϊ­κής-αντι­δη­μο­κρα­τι­κής, όπως και οι ίδιοι την χαρα­κτη­ρί­ζουν) κυβέρ­νη­σης της Ν.Δ και στο ζήτη­μα αυτό, όπως άλλω­στε συμ­βαί­νει και στο πάνω από 50% κοι­νά ψηφι­σμέ­νων νόμων από τους δύο (πρό­σφα­τα η επι­στο­λι­κή ψήφος…). “Στο σπί­τι του κρε­μα­σμέ­νου δεν μιλούν για σκοινί”!

Έχουν σημα­σία επο­μέ­νως τα όσα δήλω­σε ο Δ. Κου­τσού­μπας στη Βου­λή για τις θέσεις του ΚΚΕ που βρί­σκο­νται σε πραγ­μα­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση με από­ψεις τόσο αντι­δρα­στι­κές, όσο και ανορ­θο­λο­γι­κές: «…Η ευθύ­νη σας είναι ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη για­τί δώσα­τε την ευκαι­ρία να προ­βάλ­λο­νται σκο­τα­δι­στι­κές από­ψεις, από διά­φο­ρους αντι­δρα­στι­κούς, ακρο­δε­ξιούς για τον θεσμό της οικο­γέ­νειας που αντι­με­τω­πί­ζουν τη γυναί­κα μόνο ως μηχα­νή ανα­πα­ρα­γω­γής παι­διών. Αλλά και σε διά­φο­ρες άλλες ανορ­θο­λο­γι­κές, αντιε­πι­στη­μο­νι­κές από­ψεις περί “κοι­νω­νι­κής κατα­σκευ­ής του φύλου” που φτά­νουν να αμφι­σβη­τούν ακό­μα και την αντι­κει­με­νι­κή κοι­νω­νι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και που οδη­γούν ακό­μα και σε εμπό­ριο παι­διών, παραγ­γε­λί­ας παι­διών, ευγο­νι­κής στην πρά­ξη, όπως είχε δηλώ­σει και υπο­νό­η­σε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ…»

 

29 στιγ­μές, του Αλέ­κου Χατζηκώστα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο