Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου: Καταγέλλει το νέο κολαστήριο κυβέρνησης ΕΕ στη Βάστρια

Μαζι­κό «παρών» παρά τη βρο­χή, το κρύο και τον δυνα­τό αέρα στη συγκέ­ντρω­ση, που είχαν καλέ­σει το Παλ­λε­σβια­κό Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κό Κέντρο, σωμα­τεία και φορείς, ενά­ντια στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης και της ΕΕ για τη νέα φυλα­κή προ­σφύ­γων και μετα­να­στών που θέλουν να εγκα­τα­στή­σουν στη Λέσβο και συγκε­κρι­μέ­να στη Βάστρια με σύν­θη­μα «ούτε στη Βάστρια, ούτε που­θε­νά. Στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης δεν θέλουν τα νησιά»

Κομβόι αυτοκινήτων ξεκίνησε από Μανταμάδο, από Καλλονή και από Πηγή για να φτάσουν όλοι στην ώρα τους στο ίδιο ραντεβού.

Στην κινη­το­ποί­η­ση παρα­βρέ­θη­κε αντι­προ­σω­πία της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Λέσβου του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον Γραμ­μα­τέα της ΤΕ Κώστα Ρήγα και τη βου­λευ­τή Νομού Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνη­νά­κα.

Επί­σης οι Δημο­τι­κοί Σύμ­βου­λοι, της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Δήμου Μυτι­λή­νης Νίκη Τσι­ρι­γώ­τη, Στρα­τής Κόμ­βος και η Ερι­φύλ­λη Χιω­τέ­λη της παρά­τα­ξης «Με πυξί­δα τον Πολί­τη» και οι Δημο­τι­κοί Σύμ­βου­λοι, της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Δήμου Δυτι­κής Λέσβου Γιάν­νης Συκάς και Σταύ­ρος Βαξεβάνης.

Λα.Συ. Βόρειου Αιγαίου logo

ΔΗΛΩΣΗ
της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου
για τη Βάστρια

Χαι­ρε­τί­ζου­με την χθε­σι­νή, μαζι­κή κινη­το­ποί­η­ση του Λεσβια­κού λαού ενά­ντια στην δημιουρ­γία  στρα­το­πέ­δου συγκέ­ντρω­σης για τον εγκλει­σμό των προ­σφύ­γων και μεταναστών. 

Όλοι θα πρέ­πει να κατα­λά­βου­με ότι οι πρό­σφυ­γες και οι μετα­νά­στες είναι άνθρω­ποι, κυνη­γη­μέ­νοι από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς  πολέ­μους και την εξα­θλί­ω­ση από τη λεη­λα­σία των χωρών τους, οι οποί­οι κατα­φεύ­γουν στην Ελλά­δα, ελπί­ζο­ντας να δουν μια άσπρη μέρα.

Αντ΄αυτού, έρχε­ται η κυβέρ­νη­ση και η ΕΕ και τους αντι­με­τω­πί­ζει σαν εγκλη­μα­τί­ες, κλεί­νο­ντας τους σε απάν­θρω­πες φυλα­κές, ποδο­πα­τώ­ντας κάθε έννοια ανθρω­πιάς και διε­θνούς δικαί­ου, σε μια χώρα που σχε­δόν ένας στους τέσ­σε­ρεις κατοί­κους της είναι πρόσφυγες.

Είναι πραγ­μα­τι­κά προ­κλη­τι­κός και εξορ­γι­στι­κός ο ισχυ­ρι­σμός του υπουρ­γού κ. Μητα­ρά­κη ότι ο λαός της Λέσβου συμ­φω­νεί με τη δημιουρ­γία του κολα­στη­ρί­ου, όταν επα­νει­λημ­μέ­να , με δυνα­μι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις έχει δια­τρα­νώ­σει  την κατη­γο­ρη­μα­τι­κή αντί­θε­ση του, παρά την άγρια κατα­στο­λή. Είναι γνω­στό επί­σης, ότι ο Δήμαρ­χος της Μυτι­λή­νης τοπο­θε­τεί­ται με βάση την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και όχι σύμ­φω­να με την εκφρα­σμέ­νη αντί­θε­ση των δημο­τών, των μαζι­κών φορέ­ων του και των συνδικάτων.

Το Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο Β. Αιγαί­ου, με πρό­τα­ση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης, ενέ­κρι­νε σχε­δόν ομό­φω­να από­φα­ση με την οποία επα­να­λαμ­βά­νει  την αντί­θε­ση του στην εγκα­τά­στα­ση  νέων στρα­το­πέ­δων συγκέ­ντρω­σης  σε Χίο και Λέσβο΄.

Παράλ­λη­λα, κατάγ­γει­λε την τρο­πο­λο­γία, η οποία εντά­χθη­κε στο ‘ανα­πτυ­ξια­κό ’ νομο­σχέ­διο και με την οποία η κυβέρ­νη­ση αφαι­ρεί αρμο­διό­τη­τες από την Περι­φέ­ρεια και τις μετα­φέ­ρει στο Υπουρ­γείο Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής  για να διευ­κο­λύ­νει τη δημιουρ­γία των νέων δομών αλλά και μελ­λο­ντι­κά κατα­στρο­φι­κά σχέ­δια της για το περι­βάλ­λον, απο­χα­ρα­κτη­ρί­ζο­ντας με συνο­πτι­κές δια­δι­κα­σί­ες δασι­κές εκτά­σεις  και νομι­μο­ποιώ­ντας με τον τρό­πο αυτό την περι­βαλ­λο­ντι­κή κατα­στρο­φή που αυτές θα επιφέρουν.

Με αυτή την από­φα­ση στα χέρια της, αντι­προ­σω­πεία του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου πήγε στη Βου­λή  και ενη­μέ­ρω­σε τα Κόμ­μα­τα :ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ,  ΚΚΕ και ΜΕΡΑ25, ενώ με τη ΝΔ δεν υπήρ­ξε δυνα­τό­τη­τα επα­φής διό­τι, όπως μας ενη­μέ­ρω­σε  ο κ. Περι­φε­ρειάρ­χης, δεν απα­ντού­σαν το τηλέφωνο.…

Ο δε Πρό­ε­δρος της Βου­λής, δέχτη­κε μόνο τον κ. Περι­φε­ρειάρ­χη στον οποίο επέ­δω­σε την από­φα­ση και συζή­τη­σε το θέμα.Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειου Αιγαίου LS Voreiou Agaiou

Δηλώ­νου­με απε­ρί­φρα­στα ότι:

Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει όσο παραμένει η πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, όσο παραμένουν ενεργές οι απαράδεκτες αποφάσεις-συνθήκες της ΕΕ για το προσφυγικό, όσο παραμένουν οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν την  προσφυγιά, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Μυτι­λή­νη  08/02/22
Το Γρ. Τύπου της Λα.Συ Β. Αιγαίου


Η επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Αγλα­ΐα Κυρί­τση δήλω­σε: «Βρε­θή­κα­με σήμε­ρα εδώ για να υλο­ποι­ή­σου­με την από­φα­ση του Περι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου, που υιο­θέ­τη­σε την πρό­τα­ση της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” για να εμπο­δί­σου­με την έναρ­ξη των εργα­σιών της νέας υπερδομής.
Καταγ­γέλ­λου­με την κυβέρ­νη­ση που με φωτο­γρα­φι­κή διά­τα­ξη, μέσα στον ανα­πτυ­ξια­κό νόμο που συζη­τιέ­ται τώρα στη Βου­λή, αφαι­ρεί τις αρμο­διό­τη­τες από την Περι­φέ­ρεια που αφο­ρούν αδειο­δο­τή­σεις και απαλλοτριώσεις.
Είναι άλλη μια μορ­φή ενί­σχυ­σης του επι­τε­λι­κού κρά­τους για να γίνει ακό­μη πιο εχθρι­κό απέ­να­ντι στον ελλη­νι­κό λαό, απέ­να­ντι στον λαό των νησιών του Βορεί­ου Αιγαί­ου».
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο