Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛΩΡΙΔΑ της ΓΑΖΑΣ: Ξεπέρασαν τους 21.500 οι νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές Φωτο _VIDEO

Δεκά­δες Παλαι­στί­νιοι, ανά­με­σα τους πολ­λά παι­διά, σφα­γιά­στη­καν σήμε­ρα από τους ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς στη Λωρί­δα της Γάζας.

Στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στα βόρεια του παλαι­στι­νια­κού θύλα­κα, χτυ­πή­θη­καν άμα­χοι από αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή, προ­κα­λώ­ντας μεγά­λο αριθ­μό θυμάτων.

Σύμ­φω­να με το παλαι­στι­νια­κό πρα­κτο­ρείο Wafa, έχουν σκο­τω­θεί του­λά­χι­στον 21.500 άνθρω­ποι και περί­που 54.000 έχουν τραυ­μα­τι­στεί. Πάνω από το 70% των θυμά­των είναι γυναί­κες και παι­διά. Σχε­δόν 7.000 άνθρω­ποι αγνο­ού­νται κάτω από τα συντρίμ­μια _ Μόνο το τελευ­ταίο 24ωρο, έχα­σαν τη ζωή τους κοντά 250 Παλαι­στί­νιοι.

Εκπρό­σω­πος Πολι­τι­κής Άμυ­νας Γάζαw στο Al Jazeera: “Ζητά­με (υπο)στήριξη για να εκπλη­ρώ­σου­με το καθή­κον μας, αλλά δυστυ­χώς, δεν έχου­με λάβει τίπο­τε _κανένα εργα­λείο μέχρι αυτή τη στιγμή”.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα των Νοσοκομείων

Η Παλαι­στι­νια­κή Ερυ­θρά Ημι­σέ­λη­νος (PRCS) ανα­κοί­νω­σε πως από τους σημε­ρι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς κοντά στο νοσο­κο­μείο Al-Amal, στην πόλη Χαν Γιού­νις, σκο­τώ­θη­καν 10 άνθρω­ποι και 21 τραυ­μα­τί­στη­καν. Χθες, σκο­τώ­θη­καν 31 Παλαι­στί­νιοι από τις ισραη­λι­νές επι­δρο­μές δίπλα από το Νοσο­κο­μείο, στο οποίο έχουν κατα­φύ­γει 14.000 εκτοπισμένοι.

Σύμ­φω­να με την Παλαι­στι­νια­κή Ερυ­θρά Ημι­σέ­λη­νο, η εντα­τι­κο­ποί­η­ση των χτυ­πη­μά­των κοντά στο Νοσο­κο­μείο τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, «μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί ως προ­οί­μιο για την άμε­ση στό­χευ­ση του».

Συγκλονίζουν οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά

Οι λέξεις είναι φτω­χές για να περι­γρά­ψουν τα όσα συμ­βαί­νουν στη Γάζα από το κρά­τος — δολο­φό­νο και τους ευρω­α­τλα­ντι­κούς συμ­μά­χους που βάζουν πλά­τη στην γενο­κτο­νία του Παλαι­στι­νια­κού λαού.

Ένας πατέ­ρας πήγε να αγο­ρά­σει μπι­σκό­τα για τον γιο του και όταν επέ­στρε­ψε στο σπί­τι, δια­πί­στω­σε ότι ο γιος του και η γυναί­κα του είχαν σκο­τω­θεί από ισραη­λι­νό πύραυ­λο. Με δάκρυα στα μάτια έβα­λε το κου­τί με τα μπι­σκό­τα στο χερά­κι του πεθα­μέ­νου γιου του…

Μολύ­βι όλη μέρα ο ουρα­νός …πύρι­νο τη νύχτα πορτοκάλι

Απόλυτη καταστροφή στην Λωρίδα της Γάζας

Τα βίντεο και οι φωτο­γρα­φί­ες των παλαι­στι­νια­κών μέσων δεί­χνουν εικό­νες από­λυ­της κατα­στρο­φής. Στην πόλη Μπέιτ Λαχία δεν έχει μεί­νει τίπο­τα όρθιο από τις ισραη­λι­νές επιδρομές.

Via 902.gr

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο