Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λ. Ράζου: Η μητρότητα και η πατρότητα είναι δικαίωμα του παιδιού και υποχρέωση των γονέων απέναντι στο παιδί

Του­λά­χι­στον «ασπι­ρί­νες» χαρα­κτή­ρι­σε η Λουί­ζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέτρα της κυβέρ­νη­σης για την ακρί­βεια που δεν έχουν καμία αντα­νά­κλα­ση στην πραγ­μα­τι­κή βελ­τί­ω­ση στη ζωή των εργα­ζο­μέ­νων για να καλύ­ψουν τις βασι­κές ανά­γκες τους.

Μιλώ­ντας το βρά­δυ της Πέμ­πτης 18 Γενά­ρη στο κανά­λι «Κόντρα», σημεί­ω­σε ότι ακό­μη και με τα πρό­στι­μα που μπαί­νουν, που είναι πολύ χαμη­λά σε σχέ­ση με τα υπέ­ρο­γκα κέρ­δη των εται­ρειών, η ακρί­βεια παραμένει.

Ως ανά­σες ανα­κού­φι­σης για τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα είναι να αυξη­θούν οι μισθοί, να καταρ­γη­θεί ο ΦΠΑ σε είδη πλα­τιάς κατα­νά­λω­σης, να καταρ­γη­θεί ο Ειδι­κός Φόρος σε Ενέρ­γεια και καύ­σι­μα και να μειω­θούν οι τιμές στα εισι­τή­ρια. Υπο­γράμ­μι­σε ότι το ΚΚΕ έχει κατα­θέ­σει συγκε­κρι­μέ­νες προ­τά­σεις νόμου για την ενί­σχυ­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος και έχει μπει μπρο­στά, ώστε να πετύ­χουν οι εργα­ζό­με­νοι τις διεκ­δι­κή­σεις τους για υπο­γρα­φή ΣΣΕ κ.ά. Είναι ανά­γκη για ριζι­κές αλλα­γές και συνο­λι­κή ανα­τρο­πή του συσχε­τι­σμού με την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ για να απο­σπά­σει ο λαός κατακτήσεις.

Ερω­τη­θεί­σα για τον γάμο και την τεκνο­θε­σία των ομο­φύ­λων, η Λουί­ζα Ράζου επι­σή­μα­νε ότι το ΚΚΕ πρω­το­στα­τεί στην υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των των ομό­φυ­λων ανθρώ­πων και δεν καθι­στά ο σεξουα­λι­κός προ­σα­να­το­λι­σμός των ατό­μων, είτε γυναι­κών είτε ανδρών, λόγο για διά­κρι­ση στην κοι­νω­νι­κή τους ζωή.

Ο πολι­τι­κός γάμος των ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών, σημεί­ω­σε η Λ. Ράζου, δεν λύνει ζητή­μα­τα που αφο­ρούν τη βελ­τί­ω­ση του τρό­που που συμ­βιώ­νουν. Ο πολι­τι­κός γάμος των ομό­φυ­λων δεν «λύνει» τίπο­τε άλλο παρά μόνο το ζήτη­μα της τεκνο­θε­σί­ας και της ομό­φυ­λης γονεϊ­κό­τη­τας, σημεί­ω­σε. Πάνω σε αυτό το ζήτη­μα το ΚΚΕ έχει σοβα­ρούς προ­βλη­μα­τι­σμούς και ενστά­σεις. «Εδώ μιλά­με για το δικαί­ω­μα του παι­διού να έχει ανα­φο­ρά στη μητρό­τη­τα και την πατρό­τη­τα, που είναι δικαί­ω­μα του παι­διού και υπο­χρέ­ω­ση των γονέ­ων» τόνι­σε η Λ. Ράζου.

Υπο­γράμ­μι­σε ότι αυτή η γονεϊ­κό­τη­τα δεν μπο­ρεί να μετα­βι­βά­ζε­ται σε γονέα 1, γονέα 2, γονέα 3 όπως δεί­χνει η ευρω­παϊ­κή εμπει­ρία και επι­κα­λεί­ται ο κύριος Μητσο­τά­κης και τα άλλα κόμ­μα­τα που θα τον στηρίξουν.

Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα των παι­διών που υπάρ­χουν σε ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια μπο­ρεί να βελ­τιω­θεί με αλλα­γές στο υπάρ­χον νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο και χωρίς τη θέσπι­ση του πολι­τι­κού γάμου των ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών, ο οποί­ος κατα­στρα­τη­γεί το δικαί­ω­μα του παι­διού να έχει ανα­φο­ρά στη μητρό­τη­τα και την πατρό­τη­τα ως μια αλλη­λο­συ­μπλη­ρού­με­νη δια­δι­κα­σία και με την κρα­τι­κή μέρι­μνα για το παιδί.

Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, συνέ­χι­σε η Λ. Ράζου, υπάρ­χει μια συγκε­κρι­μέ­νη απο­σύν­δε­ση του ανθρώ­που από τον αντι­κει­με­νι­κό του προσ­διο­ρι­σμό και αυτό δημιουρ­γεί μεγα­λύ­τε­ρες και βαθύ­τε­ρες δια­κρί­σεις και ανορ­θο­λο­γι­σμούς με τις θεω­ρί­ες περί κατα­σκευ­ής φύλων.

Αξιο­ση­μεί­ω­το είναι πως στη διάρ­κεια της παρέμ­βα­σης του στε­λέ­χους του ΚΚΕ, ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ έσπευ­σε να ξεπλύ­νει τη Νέα Δημο­κρα­τία. «Πώς έχε­τε κατα­φέ­ρει να ξεπλύ­νε­τε τη Νέα Δημο­κρα­τία και τον κύριο Μητσο­τά­κη, να τους έχε­τε βοη­θή­σει στην προ­σπά­θεια να κολ­λή­σουν “προ­ο­δευ­τι­κά ένση­μα” μόνο εσείς το ξέρε­τε. Ίσως τοκί­ζε­τε τη στή­ρι­ξη που σας έδω­σε η ΝΔ στην μνη­μο­νια­κή σας πολι­τι­κή όταν ήταν κυβέρ­νη­ση ο ΣΥΡΙΖΑ» σημεί­ω­σε η Λ. Ράζου.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο