Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: αντίθετο το ΚΚΕ στη λογική που βλέπει τη γυναίκα ως μηχανή αναπαραγωγής

Τις έννοιες πατρό­τη­τα — μητρό­τη­τα που προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, καταρ­γεί από­φα­ση του Ευρω­παϊ­κού Συμ­βου­λί­ου για το πιστο­ποι­η­τι­κό γονεϊ­κής σχέ­σης που ψηφί­στη­κε στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο τον περα­σμέ­νο Δεκέμ­βρη, με τις ψήφους και του ΣΥΡΙΖΑ, επι­σή­μα­νε μετα­ξύ άλλων ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στην τηλε­ό­ρα­ση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Παρα­σκευ­ής 19 Γενάρη.

Πρό­σθε­σε ότι το ΚΚΕ έχει συνε­πή θέση εδώ και χρό­νια για τη γονεϊ­κή σχέ­ση, που απο­τε­λεί και το κρί­σι­μο θέμα του επι­κεί­με­νου νομοσχεδίου.

Εξέ­φρα­σε την αντί­θε­ση του ΚΚΕ στη λογι­κή που βλέ­πει τη γυναί­κα ως μηχα­νή ανα­πα­ρα­γω­γής και σημεί­ω­σε τις ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης που έχει ενι­σχύ­σει τη βιο­μη­χα­νία παρέν­θε­της μητρό­τη­τας με ταρί­φα 20.000 ευρώ.

Σημεί­ω­σε ότι δεν μπο­ρεί ο πρω­θυ­πουρ­γός να εμφα­νί­ζε­ται δικαιω­μα­τι­στής και να επι­βά­λει μονο­θε­μα­τι­κή ατζέ­ντα για τον γάμο των ομό­φυ­λων, όταν χθες δια­δή­λω­σαν χιλιά­δες κόσμου ενά­ντια στα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια και η Ελλά­δα ανα­στε­νά­ζει από την ακρί­βεια και τη φτώχεια.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο