Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιερώνυμος: Δημοψήφισμα για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Στην κρί­ση των πολι­τών για το αν θέλουν την προ­ω­θού­με­νη ρύθ­μι­ση για τα ομό­φυ­λα ζευ­γά­ρια, παρέ­πεμ­ψε ο Αρχιε­πί­σκο­πος Ιερώ­νυ­μος σε δηλώ­σεις του, λίγες ημέ­ρες πριν τη συνε­δρί­α­ση της ιεραρ­χί­ας για το ζήτημα.

Σε τέτοια ζητή­μα­τα δεν μπο­ρεί να πάρει θέση ο Aρχιε­πί­σκο­πος και ο πρω­θυ­πουρ­γός, στο τέλος είναι ο κόσμος, αν θέλει να το κάνει θα το κάνει, επε­σή­μα­νε ο Αρχιε­πί­σκο­πος, κατά την τελε­τή εγκαι­νί­ων του 2ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Νέας Μάρκης,

«Το ποί­μνιο πρέ­πει να ενη­με­ρω­θεί και τι ζητά­με και ποιος μας βάζει να το ζητά­με. Να δει ο κόσμος πως τα παι­διά που θα έρθουν πώς θα ζήσουν σε μα οικο­γέ­νεια με 2 μπα­μπά­δες και 2 μαμά­δες, πώς θα ξυπνά­ει στο σπί­τι και τι θα βλέ­πει δίπλα του και μια κοι­νω­νία που δημιουρ­γεί­ται και­νούρ­για, δεν την απορ­ρί­πτου­με, βλέ­που­με τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοι­νω­νία έχει το δικαί­ω­μα να τη δια­στρέ­φει ο καθέ­νας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχου­με δικαί­ω­μα να δια­φω­νού­με», συμπλή­ρω­σε ο αρχιεπίσκοπος.

«Η εκκλη­σία εκκλη­σία δεν θα πάρει τα όπλα αλλά έχει καθή­κον να ενη­με­ρώ­σει τον κόσμο και ο καθέ­νας από εμάς δεν θα πρέ­πει να σκέ­φτε­ται τι θα πει η δεξιά ή η αρι­στε­ρά ή η κεντρώα αλλά ποια οικο­γέ­νεια θέλου­με» κατέ­λη­ξε ο Αρχιε­πί­σκο­πος Ιερώ­νυ­μος, ενώ απα­ντώ­ντας σε σχε­τι­κή ερώ­τη­ση σημεί­ω­σε «θα μπο­ρού­σε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Πηγή: https://www.ant1news.gr/

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο