Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πτώση της θερμοκρασίας από αύριο — Χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Επι­δεί­νω­ση θα παρου­σιά­σει ο και­ρός στη χώρα μας από αύριο το μεση­μέ­ρι και από τα βόρεια με αισθη­τή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας, 8 — 10 βαθούς Κελ­σί­ου, και χιο­νο­πτώ­σεις κυρί­ως στην κεντρι­κή και τη βόρεια ηπει­ρω­τι­κή χώρα.

Παράλ­λη­λα, θα επι­κρα­τή­σουν θυελ­λώ­δεις βοριά­δες στο Αιγαίο και θα εκδη­λω­θούν ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες κυρί­ως στα παραθαλάσσια.

Σύμ­φω­να με το Έκτα­κτο Δελ­τίο Επι­δεί­νω­σης Και­ρού της ΕΜΥ, πιο αναλυτικά:

Β. Χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειωθούν:

α) Από αύριο το μεση­μέ­ρι, στα ορει­νά της Μακε­δο­νί­ας και της Θρά­κης, ενώ τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα χιο­νί­σει και σε ημιο­ρει­νές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαβ­βά­του προς την Κυρια­κή (21/1) θα χιο­νί­σει και σε πεδι­νές περιο­χές της βόρειας Ελλά­δος και στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά της Θεσ­σα­λί­ας, της Ηπεί­ρου και της Στε­ρε­άς Ελλάδος.

β) Από τις πρω­ι­νές ώρες της Κυρια­κής οι χιο­νο­πτώ­σεις θα επε­κτα­θούν στα ορει­νά της Πελο­πον­νή­σου, της Εύβοιας και της Κρή­της ενώ θα στα­μα­τή­σουν στη Θρά­κη και από το μεση­μέ­ρι στη Μακε­δο­νία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευ­τέ­ρα (22/1) ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν στα ορει­νά της Στε­ρε­άς, της Εύβοιας, της Πελο­πον­νή­σου και της Κρή­της, οι οποί­ες από το μεση­μέ­ρι στα­δια­κά θα σταματήσουν.

Α. Θυελ­λώ­δεις βόρειοι βορειο­α­να­το­λι­κοί άνε­μοι 8 και τοπι­κά 9 μπο­φόρ θα πνέουν:

α) Από τις προ­με­σημ­βρι­νές ώρες αύριο, αρχι­κά στο βόρειο και βαθ­μιαία στο κεντρι­κό και το νοτιο­δυ­τι­κό Αιγαίο .

β) Την Κυρια­κή οι θυελ­λώ­δεις βοριά­δες θα επε­κτα­θούν και στο υπό­λοι­πο Αιγαίο.

γ) Από τις μεσημ­βρι­νές ώρες της Δευ­τέ­ρας (22/1) οι θυελ­λώ­δεις βοριά­δες θα περιο­ρι­στούν στα 8 μπο­φόρ, αρχι­κά στα βόρεια και από τις βρα­δι­νές ώρες και στο υπό­λοι­πο Αιγαίο. Εξα­σθέ­νη­ση των ανέ­μων ανα­μέ­νε­ται από τις πρω­ι­νές ώρες της Τρί­της (23/1).

Γ. Ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες προβλέπονται:

α. Από τις μεσημ­βρι­νές ώρες αύριο μέχρι και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Κυρια­κής στην Ήπει­ρο, την ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και τη Θράκη.

β. Από τις πρώ­τες ώρες της Κυρια­κής μέχρι αργά το από­γευ­μα στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τα Δωδε­κά­νη­σα και την Κρήτη.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο