Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέσα στη βδομάδα οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων με αλλαγή πρωτοκόλλων και όχι με μέτρα προστασίας

Μέσα στην εβδο­μά­δα θα απο­φα­σι­στεί εάν θα ανοί­ξουν τα σχο­λεία στις 10 Γενάρη.

Αύριο θα συνε­δριά­σει η επι­τρο­πή του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας και την Τετάρ­τη ή Πέμ­πτη θα γίνουν οι σχε­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις από την κυβέρ­νη­ση, η οποία δηλώ­νει πάντως απο­φα­σι­σμέ­νη ν’ ανοί­ξουν τα σχο­λεία στις 10 του μήνα, χωρίς τη λήψη νέων πρό­σθε­των μέτρων για αραί­ω­ση των μαθη­τών ανά τάξη και ενί­σχυ­ση του διδα­κτι­κού προσωπικού.

Ηδη, από σήμε­ρα, με από­φα­ση του υπουρ­γεί­ου Εργα­σί­ας, επα­να­λει­τουρ­γούν κανο­νι­κά οι παι­δι­κοί και βρε­φο­νη­πια­κοί σταθμοί.

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι το σχέ­διο της υπό-επι­τρο­πής που εξε­τά­ζει την επα­να­λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων έχει «κλει­δώ­σει» και τα σχο­λεία θα ανοί­ξουν κανο­νι­κά με αλλα­γές στα υγειο­νο­μι­κά πρωτόκολλα.

Πρό­θε­ση της επι­τρο­πής φέρε­ται να είναι η αλλα­γή στο τέστινγκ, με τους μαθη­τές να υπο­βάλ­λο­νται σε έλεγ­χο με rapid αντί για self τεστ, αν αυτό είναι εφικτό.

Συζη­τεί­ται να γίνουν αλλα­γές στο υγειο­νο­μι­κό πρω­τό­κολ­λο όσον αφο­ρά στον εντο­πι­σμό κρού­σμα­τος δηλα­δή σε περί­πτω­ση εντο­πι­σμού κρού­σμα­τος, όλοι οι μαθη­τές, εμβο­λια­σμέ­νοι και ανεμ­βο­λί­α­στοι θα ελέγ­χο­νται με rapid test και καταρ­γεί­ται ο «σταυ­ρός» (τέστινγκ στους μαθη­τές που κάθο­νταν δίπλα, πίσω, ή μπρο­στά από το επι­βε­βαιω­μέ­νο κρού­σμα) καθώς θα γίνε­ται rapid test σε όλους τους μαθη­τές της τάξης. Τα test προ­τεί­νε­ται να γίνο­νται κάθε 5 ημέ­ρες αντί για 7 ενώ η καρα­ντί­να να ισχύ­ει για 5 ημέρες.

Πηγή: 902.gr

Η μαζώ­χτρα, του Αργύ­ρη Εφταλιώτη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο