Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαθήματα …«δημοκρατίας» και επανάστασης από τον Παπαδημούλη!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που με αφορ­μή τις εξε­λί­ξεις στο Αφγα­νι­στάν επι­χει­ρούν, μην μπο­ρώ­ντας να κρύ­ψουν τον αντι­κομ­μου­νι­στι­κό τους κατή­φο­ρο, να βάλουν στο κάδρο ‑και στο ζύγι- τη διε­θνι­στι­κή βοή­θεια που προ­σέ­φε­ρε η ΕΣΣΔ και άλλες χώρες στο Αφγα­νι­στάν (κατά τη διάρ­κεια της δεκα­ε­τί­ας του ’80) με την 20ετή ιμπε­ρια­λι­στι­κή εισβο­λή και κατο­χή των ΗΠΑ και των συμ­μά­χων τους. Ανά­με­σά τους δε θα μπο­ρού­σε να λεί­πει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο “συνή­θης ύπο­πτος” για τέτοιες δου­λειές, Δημή­τρης Παπα­δη­μού­λης, επι­κε­φα­λής της ευρω­ο­μά­δας του ΣΥΡΙΖΑ και αντι­πρό­ε­δρος του ευρω­παϊ­κού κοι­νο­βου­λί­ου. Άλλω­στε, κάθε πρω­το­κλα­σά­το στέ­λε­χος της ΕΕ που σέβε­ται τον εαυ­τό του το λιγό­τε­ρο που θα μπο­ρού­σε να κάνει είναι να επι­δί­δε­ται σε αντι­κομ­μου­νι­σμό, δίνο­ντας εξε­τά­σεις σε όσους υπηρετεί…

Γρά­φει, λοι­πόν, ο Δ. Παπα­δη­μού­λης στο twitter:

Aφού τα έκα­νε όλα σαλά­τα, έβα­λε στο μίξερ Ταλι­μπάν, Δύση, Σοβιε­τι­κούς, επα­νά­στα­ση, στο τέλος ξεφούρ­νι­σε και τη… δημο­κρα­τία. Συνε­πώς οι Αμε­ρι­κα­νοί, κατά Παπα­δη­μού­λη, προ­σπά­θη­σαν να κάνουν εξα­γω­γή δημο­κρα­τί­ας στο Αφγα­νι­στάν, μέσω πολέ­μου, εισβο­λής και κατο­χής! Είναι γνω­στή, άλλω­στε, η προ­σπά­θεια για …εκδη­μο­κρα­τι­σμό που έχουν επι­χει­ρή­σει οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε διά­φο­ρες χώρες του κόσμου. Οι λαοί έχουν γνω­ρί­σει στο πετσί τους τους δημο­κρα­τι­κούς θεσμούς της “Δύσης”, ειδι­κά όταν σκά­γα­νε οι βόμ­βες στα κεφά­λια τους και τα ξένα στρα­τεύ­μα­τα εισβάλ­λα­νε στις χώρες τους με το όπλο στη σκαν­δά­λη. Βέβαια, δεν μας κάνουν εντύ­πω­ση τέτοιες δια­τυ­πώ­σεις. Είναι γνω­στός ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ… Στα 4,5 χρό­νια της δια­κυ­βέρ­νη­σής του έκα­νε τα πάντα για την ανα­βάθ­μι­ση των αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κών βάσε­ων στην Ελλά­δα και παρεί­χε κάθε είδους διευ­κό­λυν­ση στους ιμπε­ρια­λι­στές για να υλο­ποι­ή­σουν τα “δια­βο­λι­κά καλά” σχέ­διά τους στην περιοχή.

Η ταύ­τι­ση της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επέμ­βα­σης των ΗΠΑ στο Αφγα­νι­στάν με την παρου­σία της διε­θνι­στι­κής βοή­θειας που προ­σέ­φε­ρε η ΕΣΣΔ και άλλες σοσια­λι­στές χώρες στην κυβέρ­νη­ση του Λαϊ­κού Δημο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος του Αφγα­νι­στάν το μόνο που κάνει είναι να αθω­ώ­νει τους ιμπε­ρια­λι­στές και να ρίχνει λάσπη στην τιτά­νια προ­σπά­θεια προ­ό­δου που συντε­λέ­στη­κε τη δεκα­ε­τία του ’80, όταν και έγι­ναν τερά­στια βήμα­τα από το λαϊ­κο­δη­μο­κρα­τι­κό καθε­στώς να βγά­λει τη χώρα από τον θρη­σκευ­τι­κό μεσαί­ω­να, κόντρα μάλι­στα στους μου­τζα­χε­ντίν που ανοι­χτά χρη­μα­το­δο­τή­θη­καν και στη­ρί­χθη­καν από τις ΗΠΑ. Η προ­σπά­θεια για χει­ρα­φέ­τη­ση της γυναί­κας, που μέχρι τότε ‑όπως και τώρα- βρι­σκό­ταν σε άθλια θέση, η συμ­με­το­χή της στην εργα­σία και στη μόρ­φω­ση που απο­τέ­λε­σε σημα­ντι­κή τομή για τη χώρα, οι υπο­δο­μές σε υγεία, παι­δεία και η ανά­πτυ­ξη των τεχνών μόνο στο μυα­λό των Παπα­δη­μού­λη­δων μπο­ρούν να συγκρι­θούν με τις βόμ­βες των ιμπεριαλιστών!

Tο μόνο βέβαιο είναι ότι οι υπε­ρα­σπι­στές του ιμπε­ρια­λι­σμού και του ΝΑΤΟ στη γελοία τους προ­σπά­θεια να αθω­ώ­σουν τα εγκλή­μα­τά τους με μαθη­μα­τι­κή ακρί­βεια μετα­τρέ­πο­νται σε «ταλι­μπάν» του αντικομμουνισμού!

odigitis.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο