Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαθητές-Φοιτητές: Με μαχητικές κινητοποιήσεις τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Με συν­θή­μα­τα και αιτή­μα­τα για την κάλυ­ψη των σύγ­χρο­νων ανα­γκών τους και ενά­ντια στην κατα­στο­λή, μαθη­τές και φοι­τη­τές, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι στα καλέ­σμα­τα της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Μαθη­τών Αθή­νας και Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων, τίμη­σαν την 11η επέ­τειο της δολο­φο­νί­ας του Αλέ­ξαν­δρου Γρη­γο­ρό­που­λου. Μαζί τους ήταν και εκπαι­δευ­τι­κοί Πρω­το­βάθ­μιας και Δευ­τε­ρο­βάθ­μιας Εκπαίδευσης.

Μέσα από συν­θή­μα­τα όπως «Μαθη­τές, φοι­τη­τές, ενω­μέ­νοι νικη­τές»«Η νέα γενιά έχει ιδα­νι­κά, ούτε ξεπου­λιέ­ται, ούτε προ­σκυ­νά»«Το άσυ­λο ανή­κει στους φοι­τη­τές, έξω τα ΜΑΤ απ’ τις σχο­λές» και «ακού­στε καλά τι λένε οι μαθη­τές, έξω από τα σχο­λεία οι πολυ­ε­θνι­κές», φοι­τη­τές και μαθη­τές δήλω­σαν πως «δεν σκύ­βουν το κεφά­λι», παρά την κατα­στο­λή με την οποία απα­ντά η κυβέρ­νη­ση στις διεκ­δι­κή­σεις τους.

Κατα­δί­κα­σαν επί­σης τις νέες ρυθ­μί­σεις της κυβέρ­νη­σης για την Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση, που συν­δέ­ουν την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σή της με την αξιο­λό­γη­ση των ιδρυ­μά­των, εντεί­νο­ντας τις κατη­γο­ριο­ποι­ή­σεις των σχο­λών και βαθαί­νο­ντας ακό­μα περισ­σό­τε­ρο την υπο­βάθ­μι­ση. Και δήλω­σαν σε όλους τους τόνους πως «θα μεί­νουν στα χαρ­τιά» οι ρυθ­μί­σεις που καταρ­γούν το άσυ­λο στις διεκ­δι­κή­σεις των φοι­τη­τών και παράλ­λη­λα ανοί­γουν τα Πανε­πι­στή­μια στις επιχειρήσεις.

Θεσσαλονίκη

Στο υπουρ­γείο Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης ολο­κλη­ρώ­θη­κε η πορεία φοι­τη­τών και μαθητών.

Στην πορεία συμ­με­τεί­χαν μέλη των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων Αγγλι­κού, Πολι­τι­κών Επι­στη­μών, ΜΜΕ και Δημο­σιο­γρα­φί­ας, Φαρ­μα­κευ­τι­κής, Γεω­λο­γι­κού, Κτη­νια­τρι­κής, Δασο­λο­γί­ας, ΤΕΦΑΑ και Φυσι­κού, ο Σύλ­λο­γος Οικό­τρο­φων Φοι­τη­τι­κών Εστιών Θεσ­σα­λο­νί­κης καθώς και το Συντο­νι­στι­κό Μαθη­τών Θεσσαλονίκης.

Κρήτη

Μαχη­τι­κή συγκέ­ντρω­ση μαθη­τών και φοι­τη­τών πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το πρωί στο Ηρά­κλειο. Με πορεία στους δρό­μους της πόλης, διεκ­δί­κη­σαν τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες τους για ολο­κλη­ρω­μέ­νες σύγ­χρο­νες σπου­δές και δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, ενά­ντια στην έντα­ση της καταστολής.

Κατα­δί­κα­σαν παράλ­λη­λα τις νέες ρυθ­μί­σεις της κυβέρ­νη­σης για την ανώ­τα­τη εκπαί­δευ­ση, με την ενί­σχυ­ση της αυτο­νο­μί­ας των ιδρυ­μά­των, την σύν­δε­ση της χρη­μα­το­δό­τη­ση της ανώ­τα­της εκπαί­δευ­σης με την αξιο­λό­γη­ση, την μετα­τρο­πή του Πανε­πι­στη­μί­ου σε επι­χεί­ρη­ση και τους φοι­τη­τές σε πελάτες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο