Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα άνθρωπο της νύχτας στα Δερβενοχώρια — Άλλοι δυο τραυματίες

Δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση με θύμα τον 55χρονο παλιό γνώ­ρι­μο της Αστυ­νο­μί­ας και «βαρύ» όνο­μα της λεγό­με­νης ελλη­νι­κής μαφί­ας, Γιάν­νη Σκα­φτού­ρο, σημειώ­θη­κε λίγο μετά τις 12 το μεση­μέ­ρι στα Σκούρ­τα Βοιωτίας.

Οι δρά­στες «γάζω­σαν» με καλάσ­νι­κοφ τον 55χρονο στην αυλή του εξο­χι­κού του σπι­τιού, στα Δερβ­νε­νο­χώ­ρια, όπου βρι­σκό­ταν με περί­που 10 άτο­μα, συγ­γε­νείς και φίλοι λόγω των εορτών.

Από τις σφαί­ρες έπε­σε νεκρός ο Σκα­φτού­ρος, ενώ τραυ­μα­τί­στη­καν, σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες, η κόρη του, 22 ετών και ένας 45χρονος. Και οι δύο τραυ­μα­τί­ες μετα­φέρ­θη­καν σε νοσο­κο­μεία, ο μεν 45χρονος με ασθε­νο­φό­ρο, η δε κοπέ­λα με ΙΧ αυτο­κί­νη­το από τον αρρα­βω­νια­στι­κό της.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από αστυ­νο­μι­κές πηγές, δρά­στες είναι πιθα­νό­τα­τα τέσ­σε­ρα άτο­μα, τα οποία επέ­βαι­ναν σε δύο μοτο­σι­κλέ­τες. Όταν έφτα­σαν στο σπί­τι κατέ­βη­καν και πυρο­βό­λη­σαν και στη συνέ­χεια επι­βι­βά­στη­καν στις μηχα­νές και εξαφανίστηκαν.

Οι αστυ­νο­μι­κοί εκτι­μούν ότι πρό­κει­ται για συμ­βό­λαιο θανά­του στο χώρο της νύχτας, καθώς το θύμα έχει απα­σχο­λή­σει πολ­λές φορές στο παρελ­θόν για δολο­φο­νία και άλλες σοβα­ρές εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις (μετα­ξύ των οποί­ων και την απα­γω­γή του εφο­πλι­στή Περι­κλή Πανα­γό­που­λου) και είχε εκτί­σει πολυ­ε­τή κάθειρξη.

Το 2018 είχαν μαχαι­ρώ­σει στις φυλα­κές Κορυ­δαλ­λού, τον βαρυ­ποι­νί­τη γνω­στό στην «πιά­τσα», ως «Θεί­ος Τζο», ο οποί­ος είχε κατα­δι­κα­στεί ως μέλος του απο­κα­λού­με­νου «συν­δι­κά­του του εγκλή­μα­τος», για συμ­με­το­χή στο κύκλω­μα των μπρά­βων, κ.λπ.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες τον Γιάν­νη Σκα­φτού­ρο είχαν μαχαι­ρώ­σει Αλβα­νοί κρα­τού­με­νοι την ώρα που επέ­στρε­φε από μετα­γω­γή του από τα δικα­στή­ρια. Η επί­θε­ση απο­δί­δε­ται σε «συμ­βό­λαιο θανά­του» μετα­ξύ μπρά­βων της νύχτας.

Την υπό­θε­ση ανέ­λα­βε το Τμή­μα Εγκλη­μά­των κατά Ζωής της Ασφά­λειας Αττι­κής, ενώ από την αστυ­νο­μία είναι σε εξέ­λι­ξη ανθρω­πο­κυ­νη­γη­τό για τον εντο­πι­σμό των δραστών.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο