Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη και καταδίκης του Ισραήλ σε όλον τον κόσμο

Μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις σε Ουά­σινγ­κτον, Λον­δί­νο, Βερο­λί­νο, Παρί­σι, Άγκυ­ρα, Κων­στα­ντι­νού­πο­λη, Μόντρε­αλ και Δου­βλί­νο το Σάβ­βα­το (4/11) για να καλέ­σουν σε κατά­παυ­ση του πυρός στη Γάζα και να κατα­δι­κά­σουν το Ισρα­ήλ που σφυ­ρο­κο­πά τη Λωρί­δα της Γάζας βάζο­ντας στο στό­χα­στρό του νοσο­κο­μεία, σχο­λεία, καταυ­λι­σμούς προ­σφύ­γων, ασθενοφόρα…

Πλα­τεί­ες και δρό­μοι γέμι­σαν δια­δη­λω­τές με πλα­κάτ και παλαι­στι­νια­κές σημαίες.

Τηλε­ο­πτι­κά πλά­να έδει­ξαν μεγά­λα πλή­θη να κάνουν καθι­στι­κές δια­μαρ­τυ­ρί­ες απο­κλεί­ο­ντας τμή­μα­τα του κέντρου πόλε­ων. Οι δια­δη­λω­τές κρα­τού­σαν πλα­κάτ «Ελευ­θε­ρία για την Παλαι­στί­νη» και φώνα­ζαν «κατά­παυ­ση του πυρός τώρα» και «είμα­στε όλοι Παλαι­στί­νιοι». Επί­σης, τα hashtag «#FreePalestine» και «#CeasefireForGazaNOW» είναι ευρέ­ως δια­δε­δο­μέ­να και χρη­σι­μο­ποιού­νται πολύ στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης όπου ανέ­βη­καν πολ­λά βίντεο και φωτογραφίες.

Σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία του Λον­δί­νου, 30.000 δια­δη­λω­τές συμ­με­τεί­χαν σε συγκέ­ντρω­ση στο κέντρο της βρε­τα­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας, μετέ­δω­σαν βρε­τα­νι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης. Νωρί­τε­ρα, εκα­το­ντά­δες άνθρω­ποι είχαν λάβει μέρος σε τοπι­κές συγκε­ντρώ­σεις το πρωί σε αρκε­τές συνοι­κί­ες του Λονδίνου.

Μεγά­λη δια­δή­λω­ση έγι­νε και στο Μάν­τσε­στερ

Δεκά­δες άλλες συγκε­ντρώ­σεις διορ­γα­νώ­θη­καν επί­σης, σήμε­ρα στο Μπρί­στολ, το Λίβερ­πουλ και την Οξφόρ­δη, καθώς και σε άλλες ευρω­παϊ­κές πρωτεύουσες.

Στην Γλα­σκώ­βη, το σύν­θη­μα «viva, viva Palestina» αντή­χη­σε στους δρό­μους της πόλης.

Για πρώ­τη φορά από τις 7 Οκτώ­βρη, η Γαλ­λι­κή κυβέρ­νη­ση, δεν μπό­ρε­σε να απα­γο­ρεύ­σει δια­δή­λω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης του Παλαι­στι­ναι­κού λαού στο Παρί­σι. Από νωρίς το πρωί χιλιά­δες κόσμου κατα­κλύ­ζουν τους δρό­μους της Γαλ­λι­κής πρω­τεύ­ου­σας, παρά την βροχή.

Δια­δη­λώ­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν και σε άλλες πόλεις της Γαλ­λί­ας, όπως την Λίλ, το Στρα­σβούρ­γο, την Λυόν και το Μοντπελιέ.

Μεγά­λη δια­δή­λω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε και στην Ρώμη.

Χιλιά­δες κόσμου κατέ­κλυ­σαν τους δρό­μους της πόλης Gigon στην Ισπανία.

Αλλά και στο Μπου­έ­νος Άιρες της Αργε­ντι­νής τα συν­θή­μα­τα της αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό, αντή­χη­σαν στην πόλη.

Στο Βερο­λί­νο, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μαζι­κή συγκε­ντρω­ση και πορεία

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο