Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη συγκέντρωση συνταξιούχων — Απαιτούν πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις Φωτο_Video

Έξω από το υπ. Οικονομικών τώρα οι συνταξιούχοι

Συγκέ­ντρω­ση έξω από το υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών στο Σύνταγ­μα, πραγ­μα­το­ποιούν οι συντα­ξιού­χοι, στο πλαί­σιο της σημε­ρι­νής πανατ­τι­κής τους κινη­το­ποί­η­σης, μετά από κάλε­σμα των Συνερ­γα­ζό­με­νων Συντα­ξιου­χι­κών Οργα­νώ­σε­ων, για πραγ­μα­τι­κές αυξή­σεις και όχι κοροϊδία.

Με τα συν­θή­μα­τά τους, μετα­ξύ άλλων διεκ­δι­κούν, «αυξή­σεις σε όλες τις συντά­ξεις, κύριες και επι­κου­ρι­κές με την ενσω­μά­τω­ση της προ­σω­πι­κής δια­φο­ράς του αντια­σφα­λι­στι­κού νόμου Κατρούγκαλου».

Οι συντα­ξιού­χοι έφτα­σαν στο υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών, με πορεία που ξεκί­νη­σε νωρί­τε­ρα από τα Προ­πύ­λαια, όπου πραγ­μα­το­ποί­η­σαν μαχη­τι­κή συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας.

Μάλι­στα σε υπό­μνη­μα που απέ­στει­λαν στον υπουρ­γό Οικο­νο­μι­κών, Χρή­στο Σταϊ­κού­ρα, ενη­με­ρώ­νουν ότι «θα ακο­λου­θή­σει  πορεία στο Υπουρ­γείο σας και παρα­κα­λού­με να δεχθεί­τε την αντι­προ­σω­πεία μας. Στο Υπουρ­γείο σας θα είμα­στε γύρω στις 12μ.».

Στην μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση στα Προ­πύ­λαια, σύσ­σω­μοι οι ομι­λη­τές διε­μή­νυ­σαν στην κυβέρ­νη­ση ότι οι συντα­ξιού­χοι δού­λε­ψαν, πάλε­ψαν και πλή­ρω­σαν για να πάρουν συντά­ξεις και δικαιώ­μα­τα και όχι φιλο­δω­ρή­μα­τα. Επα­νέ­λα­βαν την απαί­τη­σή τους για πραγ­μα­τι­κές αυξή­σεις στις συντά­ξεις και όχι κοροϊδία.

Μίλη­σαν ο Δήμος Κου­μπού­ρης, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων του ΙΚΑ, ο Ερμό­λα­ος Λινάρ­δος, από τους συντα­ξιού­χους του Δημο­σί­ου, ο Τέλης Κάντας, από τους συντα­ξιού­χους των επι­κου­ρι­κών ταμεία, ο Χρή­στος Κολο­βός από τους συντα­ξιού­χους του ΟΑΕΕ, η Γιώ­τα Φρα­γκού­λια, από τους συντα­ξιού­χους δικη­γό­ρους, ο Γιώρ­γος Πεπό­νης, από τους συντα­ξιού­χους των ΕΛΤΑ, ο Σωτή­ρης Ραυ­τό­που­λος, από τους συντα­ξιού­χους σιδη­ρο­δρο­μι­κούς, ο Ανα­γνώ­στης Μουμ­τζής, από την ΠΕΣ-ΝΑΤ και ο Κώστας Τζα­τζά­νης, από τους συντα­ξιού­χους μηχανικούς.

Παρα­βρί­σκο­νται αντι­προ­σω­πεί­ες του ΠΑΜΕ, της Κίνη­σης Από­στρα­των Αστυ­νο­μι­κών, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, του ΣΦΕΑ.

Ανοί­γο­ντας την συγκέ­ντρω­ση ο Πανα­γιώ­της Πάλ­μος, από την Ομο­σπον­δία Συντα­ξιού­χων του ΙΚΑ, κάλε­σε σε συνέ­χι­ση της αλλη­λεγ­γύ­ης προς τους σει­σμό­πλη­κτους λαούς της Τουρ­κί­ας και της Συρί­ας, ενώ τηρή­θη­κε ενός λεπτού σιγή για τα θύμα­τα του σεισμού.

Ακο­λού­θη­σε μαζι­κή, μαχη­τι­κή πορεία στα υπουρ­γεία Εργα­σί­ας και Οικονομικών.

Οι συντα­ξιού­χοι διεκδικούν:

  • Αυξή­σεις σε όλες τις συντά­ξεις, κύριες και επι­κου­ρι­κές με την ενσω­μά­τω­ση της προ­σω­πι­κής δια­φο­ράς του αντια­σφα­λι­στι­κού νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να απο­δί­δε­ται στις ανα­πη­ρι­κές συντά­ξεις ολό­κλη­ρη η Εθνι­κή σύνταξη.
  • Να ισχύ­σει η παράλ­λη­λη ασφά­λι­ση στους ασφα­λι­σμέ­νους πριν το 2016.
  • Κατάρ­γη­ση της παρα­κρά­τη­σης για την υγεία.
  • Άμε­ση κατα­βο­λή στα πλη­ρω­μέ­να δώρα μας.
  • Κατα­βο­λή των ανα­δρο­μι­κών σε όλους τους συντα­ξιού­χους δίχως δικα­στή­ρια και προ­α­παι­τού­με­να. Κατάρ­γη­ση της εισφο­ράς αλλη­λεγ­γύ­ης ΕΑΣ. Άμε­ση πρό­σλη­ψη προ­σω­πι­κού στην υγεία.
  • Απο­κλει­στι­κά δημό­σιο σύστη­μα δωρε­άν σε υγεία και ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περίθαλψη.
  • Δημό­σιο σύστη­μα κοι­νω­νι­κής ασφάλισης».

Με τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους οι συντα­ξιού­χοι, δίνουν μάλι­στα …προ­κα­τα­βο­λι­κή διεκ­δι­κη­τι­κή απά­ντη­ση στις νέες εξαγ­γε­λί­ες που ανα­μέ­νε­ται να κάνει η κυβέρ­νη­ση μετά την κατα­κραυ­γή για τις «αυξή­σεις» — μαϊ­μού σε εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες συντά­ξεις, την ώρα που η ακρί­βεια και η ενερ­γεια­κή φτώ­χεια συνε­χί­ζουν να εξα­νε­μί­ζουν το εισό­δη­μα των συνταξιούχων.

Κινη­το­ποί­η­ση των συντα­ξιού­χων γίνε­ται το πρωί της Τρί­της και στην Θεσ­σα­λο­νί­κη, στο Άγαλ­μα Βενιζέλου.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο