Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά: Να γεμίσουν με χιλιάδες κόκκινες ψήφους οι κάλπες, παντού! (VIDEO)

Αλλη μία μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση, αυτή του Πει­ραιά, κατέ­γρα­ψε το ΚΚΕ λίγες ώρες πριν τις κάλ­πες!!! Στο κόκ­κι­να ντύ­θη­κε και η πλα­τεία Κοραή για να στεί­λει μήνυ­μα: Με οργή, με καρ­διά και με μυα­λό τώρα ΚΚΕ! 

«Περισ­σό­τε­ροι κομ­μου­νι­στές βου­λευ­τές, λοι­πόν, που θα είναι στην πρώ­τη γραμ­μή, μαζί με το λαό, για να αντι­πα­λέ­ψουν τη βάρ­βα­ρη αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που θα υπη­ρε­τή­σει η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση, όποια και αν είναι, όποια σύν­θε­ση και να έχει» τόνι­σε σε ομι­λία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως «τέτοιους βου­λευ­τές έχει ανά­γκη σήμε­ρα ο λαός μας. Αγω­νι­στές. Έτοι­μους, μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να τα φέρουν όλα τού­μπα για τη ζωή που μας αξί­ζει και όχι dealers μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων, σαν εκεί­νους που μοστρά­ρουν στα ψηφο­δέλ­τια των άλλων κομ­μά­των. Γι’ αυτό λοι­πόν, κανέ­νας δισταγ­μός! Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα βρει ο λαός την επό­με­νη μέρα μαζί του και όχι απέ­να­ντί του!».

«Τώρα ΚΚΕ λοι­πόν!» σημεί­ω­σε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και τόνι­σε ότι «χιλιά­δες νέες ψήφοι να δώσουν ένα μεγά­λο χτύ­πη­μα σε αυτό το σύστη­μα. Να μη χαθεί ούτε μια λαϊ­κή ψήφος για το ΚΚΕ. Να μετα­τρέ­ψου­με την Κυρια­κή των εκλο­γών σε ένα κόκ­κι­νο ορμη­τι­κό ποτά­μι από άκρη σε άκρη της χώρας! Μπο­ρού­με να τα κατα­φέ­ρου­με και θα τα καταφέρουμε!

Μόνοι τους και όλοι μας! Για­τί μόνο ο ο λαός σώζει τον λαό και τη Δευ­τέ­ρα χρειά­ζε­ται ΚΚΕ ακό­μα πιο δυνατό!»

Στη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση χαι­ρέ­τι­σαν: Ο Βασί­λης Γκι­τά­κος, υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος στη Β΄ Πει­ραιά και ο Ανέ­στης Τσου­κα­ρά­κης, συνταγ­μα­τάρ­χης ε.α. και επί­τι­μος πρό­ε­δρος της Πανελ­λα­δι­κής Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Στρα­τιω­τι­κών (ΠΟΕΣ), υπο­ψή­φιος του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά.

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Φίλες και φίλοι,

συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Από τη σημε­ρι­νή συγκέ­ντρω­ση, εδώ στον Πει­ραιά, θέλου­με να σας πού­με με όλη μας τη δύνα­μη: Ναι, μπορούμε!

Μπο­ρεί ο λαός μας να κάνει την έκπλη­ξη! Να κάνει αυτό που δεν περι­μέ­νουν όλοι όσοι με την πολι­τι­κή τους υπο­θή­κευ­σαν τις ζωές μας, τσά­κι­σαν τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, υπο­νό­μευ­σαν τη ζωή της νέας γενιάς. Να χάσουν τα λόγια τους, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε! Μπο­ρού­με να τα κατα­φέ­ρου­με! Να ανα­δει­χθεί μέσα από τις κάλ­πες της Κυρια­κής ένα πολύ ισχυ­ρό ΚΚΕ, στή­ριγ­μα για το λαό!

Και ειδι­κά εδώ από τον Πει­ραιά, την πόλη όπου γεν­νή­θη­κε το κόμ­μα μας πριν 105 χρό­νια, την πόλη των μεγά­λων εργα­τι­κών αγώ­νων! Λέμε με σιγου­ριά, ότι μπο­ρεί και τώρα να το κάνει, με ένα πανί­σχυ­ρο ΚΚΕ σε όλη την πόλη, με άνο­δο σε ψήφους και ποσο­στά σε κάθε συνοι­κία και Δήμο. Να κοκ­κι­νί­σουν ξανά οι γει­το­νιές του Πει­ραιά, το Πέρα­μα, η Νίκαια, το Κερα­τσί­νι, η Δρα­πε­τσώ­να, ο Κορυ­δαλ­λός. Να γεμί­σουν με χιλιά­δες κόκ­κι­νες ψήφους οι κάλ­πες, παντού! Να ανα­σά­νει ο λαός της πόλης!

Μπο­ρού­με τώρα πια, τελευ­ταία μέρα της προ­ε­κλο­γι­κής περιό­δου, και μετά από μια πολύ μεγά­λη πολι­τι­κή εξόρ­μη­ση σε όλη τη χώρα, να πού­με ότι το βλέ­που­με από παντού. Το είδε όλη η Ελλά­δα στις εικό­νες της τερά­στιας συγκέ­ντρω­σής μας προ­χθές στο Σύνταγ­μα. Το βλέ­που­με και σήμε­ρα εδώ, σε αυτή τη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση στον Πειραιά.

Είναι πάρα πολ­λοί εκεί­νοι που σήμε­ρα σκέ­φτο­νται να ψηφί­σουν ΚΚΕ, στην ουσία το έχουν απο­φα­σί­σει! Τους λέμε: Μη διστά­ζε­τε, μην το ανα­βάλ­λε­τε για αργό­τε­ρα, μην υπο­κύ­ψε­τε σε κανέ­ναν εκβια­σμό την τελευ­ταία στιγ­μή, όχι άλλος χαμέ­νος χρό­νος! Την Κυρια­κή στην κάλ­πη ο καθέ­νας θα είναι μόνος του στο παρα­βάν, αντι­μέ­τω­πος με τη συνεί­δη­σή του. Η επι­λο­γή που θα κάνει να είναι, με οργή, με καρ­διά και μυα­λό, με ψήφο στο ΚΚΕ. Αν το κάνει αυτό, θα βγει από το παρα­βάν με ψηλά το κεφά­λι, χωρίς αμφι­βο­λί­ες μήπως χρεια­στεί σύντο­μα να “κόψει το χέρι του”, με σιγου­ριά ότι δε θα δια­ψευ­στεί η επι­λο­γή του. Θα ξέρει ότι η ψήφος που έδω­σε θα παρα­μεί­νει όπως την έδω­σε, αφού το ΚΚΕ δεν θα κάνει, μετε­κλο­γι­κά, άλλα από αυτά που λέει προ­ε­κλο­γι­κά. Αλή­θεια, υπάρ­χει κάποιος ή κάποια που θα ψηφί­σει άλλο κόμ­μα και μπο­ρεί να το πει αυτό με σιγουριά;

Αυτός που θα ψηφί­σει ΚΚΕ, θα ξέρει ότι η πρά­ξη του αυτή δεν είναι μεμο­νω­μέ­νη, αλλά ότι με χιλιά­δες ακό­μα ανθρώ­πους θα νιώ­θει περή­φα­νος, θα σμπα­ρα­λιά­σει όλων των ειδών τους εκβια­σμούς, βάζο­ντας και ο ίδιος το δικό του λιθα­ρά­κι για να είναι όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ. Για­τί όλοι μας μπο­ρού­με να είμα­στε πιο δυνα­τοί, με ακό­μα πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ και να αφή­σου­με μόνους τους όσους νομί­ζουν ότι έχουν το λαό του χεριού τους, ότι μπο­ρούν να εκβιά­ζουν ασύ­στο­λα. Να κάνου­με το φόβο τους πραγματικότητα.

Και όσο περισ­σό­τε­ρο αυτοί φοβού­νται, η ελπί­δα για εμάς, τους πολ­λούς, μεγα­λώ­νει. Για­τί ισχυ­ρό ΚΚΕ σημαί­νει ισχυ­ρός ο ίδιος ο λαός. Και ο λαός έχει πεί­ρα. Μας ξέρει, μας γνω­ρί­ζει, γι’ αυτό εμπι­στεύ­ε­ται τους κομ­μου­νι­στές στα εργα­τι­κά συν­δι­κά­τα, εκεί που δίνε­ται η καθη­με­ρι­νή μάχη για την επι­βί­ω­ση, για αυξή­σεις μισθών και μέτρα ασφά­λειας στους χώρους δου­λειάς και βλέ­πει τη δύνα­μη των συν­δι­κά­των να μεγα­λώ­νει, να ζωντα­νεύ­ει με τη συμ­με­το­χή περισ­σό­τε­ρων, όπως οι χιλιά­δες στο σωμα­τείο του Μετάλ­λου στη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή Ζώνη στις πρό­σφα­τες αρχαι­ρε­σί­ες του.

Αυτή η δύνα­μη φάνη­κε και προ­χθές, που δεν έπε­σε σφυ­ριά στη Ζώνη, στα ναυ­πη­γεία της Ελευ­σί­νας, στο Μώλο Δρα­πε­τσώ­νας, στα ναυ­πη­γεία Σπα­νό­που­λου, επει­δή ήταν μέρα απερ­γί­ας. Αυτή είναι η δύνα­μη της εργα­τι­κής τάξης, όταν συνει­δη­το­ποιεί τη θέση της, τα συμ­φέ­ρο­ντά της, ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί της και βλέ­πει πως μέσα από τον συλ­λο­γι­κό αγώ­να μπο­ρεί να απο­σπά κατα­κτή­σεις που απο­δει­κνύ­ο­νται πολύ­τι­μες ανά­σες στη σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που βιώ­νου­με. Βλέ­πει, ποιοι μπαί­νουν μπρο­στά σε αυτόν τον αγώ­να, κάθε μέρα, χωρίς να καλούν σε καμία ανα­μο­νή, ακό­μα και μια ανά­σα πριν τις εκλο­γές. Γι’ αυτό οι δυνά­μεις που στη­ρί­ζο­νται από το ΠΑΜΕ είναι πλειο­ψη­φία τα τελευ­ταία χρό­νια στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά, που δίνει τον τόνο συνο­λι­κά στις λαϊ­κές διεκ­δι­κή­σεις στην πόλη, όπως ενά­ντια στην άθλια κατά­στα­ση τόσο στην πρω­το­βάθ­μια φρο­ντί­δα υγεί­ας, όσο και στα τρία νοσο­κο­μεία του Πει­ραιά. Ενά­ντια σε επεν­δυ­τι­κά σχέ­δια που σημαί­νουν περαι­τέ­ρω υπο­βάθ­μι­ση των δικαιω­μά­των του λαού της περιο­χής για καλύ­τε­ρη ποιό­τη­τα ζωής, για πρό­σβα­ση στη θάλασ­σα και σε ελεύ­θε­ρους χώρους για ανα­ψυ­χή, για προ­στα­σία του περι­βάλ­λο­ντος και του φυσι­κού τοπί­ου στις ήδη επι­βα­ρυ­μέ­νες λαϊ­κές συνοι­κί­ες, όπου υπάρ­χουν καζά­νια πετρε­λαιοει­δών αλλά δεν υπάρ­χουν ελεύ­θε­ροι χώροι.

Τους κομ­μου­νι­στές και τις κομ­μου­νί­στριες εμπι­στεύ­ο­νται εκα­το­ντά­δες γονείς, μέσα από τους συλ­λό­γους και τις ενώ­σεις γονέ­ων, για να μπουν μπρο­στά στον αγώ­να και τη διεκ­δί­κη­ση ενός σχο­λεί­ου στο ύψος των σύγ­χρο­νων ανα­γκών, για το παρόν και το μέλ­λον των παι­διών μας.

Τέτοιοι είναι οι υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές του ΚΚΕ και στον Πει­ραιά! Και περισ­σό­τε­ροι κομ­μου­νι­στές βου­λευ­τές, σημαί­νει μεγα­λύ­τε­ρη στή­ρι­ξη αυτής της προ­ο­πτι­κής. Αντί­θε­τα τους υπο­ψη­φί­ους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τους εμπι­στεύ­ε­ται η ένω­ση μεγα­λοϊ­διο­κτη­τών φρο­ντι­στη­ρί­ων ξένων γλωσ­σών, που εξέ­δω­σε και πρό­τα­ση σταυ­ρο­δο­σί­ας, μάλι­στα, συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­ντας 1 υπο­ψή­φιο της ΝΔ και 2 υπο­ψη­φί­ους του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πειραιά.

Περισ­σό­τε­ροι κομ­μου­νι­στές βου­λευ­τές, λοι­πόν, που θα είναι στην πρώ­τη γραμ­μή, μαζί με το λαό, για να αντι­πα­λέ­ψουν τη βάρ­βα­ρη αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που θα υπη­ρε­τή­σει η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση, όποια και αν είναι, όποια σύν­θε­ση και να έχει. Που θα είναι μαζί με τον λαό που χάνει τα σπί­τια του από τα κορά­κια των funds, στους κατα­πέλ­τες των πλοί­ων μαζί με τους ναυ­τερ­γά­τες, μαζί με τους εργα­ζό­με­νους απέ­να­ντι στην ασυ­δο­σία της εργο­δο­σί­ας, μαζί με τους νέους γονείς, για μια καλύ­τε­ρη ζωή εκεί­νων και των παι­διών τους.

Τέτοιους βου­λευ­τές έχει ανά­γκη σήμε­ρα ο λαός μας. Αγω­νι­στές. Έτοι­μους, μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ να τα φέρουν όλα τού­μπα για τη ζωή που μας αξί­ζει και όχι dealers μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων, σαν εκεί­νους που μοστρά­ρουν στα ψηφο­δέλ­τια των άλλων κομμάτων.

Γι’ αυτό λοι­πόν, κανέ­νας δισταγ­μός! Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα βρει ο λαός την επό­με­νη μέρα μαζί του και όχι απέ­να­ντί του!

Φίλες και φίλοι,

συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Στις 22 του Μάη, γνω­ρί­ζου­με καλά τι περι­μέ­νει το λαό μας. Δεν ανα­μέ­νου­με το απο­τέ­λε­σμα των εκλο­γών για να μάθου­με ότι μας περι­μέ­νουν σκλη­ρές μάχες υπε­ρά­σπι­σης και διεκ­δί­κη­σης λαϊ­κών δικαιω­μά­των και όποιος δεν το έχει δει ακό­μα, έχει μέχρι και την τελευ­ταία στιγ­μή αφορ­μές για να δει τη σύμπλευ­ση των άλλων κομμάτων.

Αυτό δεί­χνει, για παρά­δειγ­μα, η αντι­πα­ρά­θε­ση ανά­με­σα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις προ­κλη­τι­κές δηλώ­σεις Κατρού­γκα­λου, για­τί ο νόμος Κατρού­γκα­λου έχει πολ­λές ακό­μη πλευ­ρές ‑πέρα από τις εισφο­ρές των επαγ­γελ­μα­τιών- που όχι μόνο δια­τή­ρη­σε η ΝΔ , αλλά επέ­κτει­νε παρα­πέ­ρα, για τον χωρι­σμό της σύντα­ξης σε κύρια και αντα­πο­δο­τι­κή με το κρά­τος να εγγυά­ται μόνο την πρώ­τη, για τα όρια ηλι­κί­ας και τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις συντα­ξιο­δό­τη­σης, για τις μειώ­σεις συντά­ξε­ων, για τα ποσο­στά ανα­πλή­ρω­σης. Είχε την προ­σω­πι­κή δια­φο­ρά που έχει απο­τέ­λε­σμα σήμε­ρα χιλιά­δες συντα­ξιού­χοι να μην μπο­ρούν να πάρουν τις αυξή­σεις που τόσο χρειά­ζο­νται, το κόψι­μο του ΕΚΑΣ και πολ­λά ακόμη…

Ακό­μη και για το ζήτη­μα των εισφο­ρών των επαγ­γελ­μα­τιών, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούν έναν απα­ρά­δε­κτο εκβια­σμό: είτε υψη­λές εισφο­ρές για να πάρεις στα βαθιά γερά­μα­τα μια σχε­τι­κά αξιο­πρε­πή σύντα­ξη, είτε πιο χαμη­λές για να πάρεις συντά­ξεις πεί­νας. Όμως, η άμε­ση απαί­τη­ση όλων των επαγ­γελ­μα­τιών, όλων των συντα­ξιού­χων είναι να καταρ­γη­θούν όλοι οι αντια­σφα­λι­στι­κοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γεν­ναί­ες αυξή­σεις, για αξιο­πρε­πείς συντά­ξεις. Αυτό το αίτη­μα στη­ρί­ζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ.

Αυτά, όμως, θα τα έχου­με απέ­να­ντί μας τη Δευ­τέ­ρα για­τί, όποια κυβέρ­νη­ση και αν προ­κύ­ψει, θα υπη­ρε­τή­σει με ζήλο τον στό­χο της λεγό­με­νης “δημο­σιο­νο­μι­κής στα­θε­ρό­τη­τας” και τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα. Θα υπη­ρε­τή­σει με ζήλο τις επι­τα­γές των μεγά­λων μονο­πω­λια­κών ομί­λων, της ΕΕ. Θα εφαρ­μό­σει τα 350 αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης. Θα συνε­χί­σει τους πλει­στη­ρια­σμούς πρώ­των κατοι­κιών για να σωθούν οι τρά­πε­ζες και να κερ­δί­σουν τα funds. Θα μας εμπλέ­ξει ακό­μα πιο ενερ­γά στα ΝΑΤΟϊ­κά παι­χνί­δια και στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο που είναι σε εξέλιξη.

Γι’ αυτό και η ΝΔ εκβιά­ζει, όταν λέει ότι αυτό που κρί­νε­ται την επό­με­νη των εκλο­γών είναι το αν θα πάρει νέα καθα­ρή εντο­λή για να συνε­χί­σει “με στα­θε­ρό­τη­τα” το αντι­λαϊ­κό της έργο. Δια­φη­μί­ζει μάλι­στα το έργο της ως κυβέρ­νη­ση, τις μεγά­λες επεν­δύ­σεις, την πολι­τι­κή που ακο­λού­θη­σε στην παν­δη­μία, την ολο­κλη­ρω­τι­κή παρά­δο­ση της υγεί­ας στους λαί­μαρ­γους επι­χει­ρη­μα­τί­ες, το master plan για την Cosco, που συνε­χί­ζει την παρά­δο­ση του μεγα­λύ­τε­ρου λιμα­νιού της χώρας, το οποίο πού­λη­σε η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, με τον Βαρου­φά­κη να πιέ­ζει τότε ενερ­γά προς αυτή την κατεύ­θυν­ση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει!

Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιά­ζει το λαό, θέλο­ντας να υφαρ­πά­ξει τις ψήφους των ανθρώ­πων που αγω­νιούν, που θέλουν να αλλά­ξει αυτή η κατά­στα­ση. Ποια είναι η προ­ο­δευ­τι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση που μας λένε, όταν στα βασι­κά δεν δια­φο­ρο­ποιεί­ται σε τίπο­τα από αυτό που ζού­με σήμε­ρα; Εκτός βέβαια αν θεω­ρεί προ­ο­δευ­τι­κούς όλους αυτούς που έχει μαζέ­ψει στα ψηφο­δέλ­τιά του, που σου­λα­τσά­ρει μαζί τους αγκα­ζέ κι εδώ στον Πει­ραιά: τους εφο­πλι­στές, τους μεγα­λο­ερ­γο­λά­βους της ζώνης. Ε όχι, δεν θα τους χαρί­ζου­με τη λέξη “πρό­ο­δος” για να την αμαυ­ρώ­νουν άλλο. Για εμάς η πρό­ο­δος βρί­σκε­ται μέσα στο λαό και στην πάλη του για κοι­νω­νι­κές αλλαγές.

Αλλά, βλέ­που­με και το ΠΑΣΟΚ, έτοι­μο και πρό­θυ­μο να απο­τε­λέ­σει συμπλή­ρω­μα σε οποια­δή­πο­τε κυβέρ­νη­ση. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει απο­λέ­σει τις ευθύ­νες για τη συμ­με­το­χή του σε τόσες και τόσες κυβερ­νή­σεις που λεη­λά­τη­σαν τις ζωές μας.

Και το ΜεΡΑ25 όμως, καλό θα είναι όταν λέει τη λέξη “ρήξη”, να κοι­τά­ζει κανέ­να λεξι­κό, για­τί ρήξη και όρκοι πίστης στην ΕΕ, δεν πάνε μαζί. Για­τί ρήξη με το σύστη­μα, δεν μπο­ρεί, δεν θέλει και δεν πρό­κει­ται ποτέ να κάνει κάποιος, που αρνεί­ται να το ονο­μα­τί­σει και μάλι­στα τρέ­χει να το προ­στα­τεύ­σει τώρα που αρκε­τοί, κυρί­ως νέοι και νέες, φαί­νε­ται ότι αρχί­ζουν και το αμφι­σβη­τούν, λέγο­ντας ότι στην Ελλά­δα δεν έχου­με καπι­τα­λι­σμό, αλλά κάτι άλλο, που μόνο εκεί­νος ξέρει! Προ­σο­χή στους πονη­ρούς των εκλο­γών, λοι­πόν! Για­τί και αυτοί οι διά­φο­ροι, στις ίδιες ράγες κινούνται.

Ας τους αφή­σου­με λοι­πόν μόνους τους να κάνουν τις κολε­γιές τους. Απέ­να­ντί τους όλοι μας, με ισχυ­ρό το ΚΚΕ. Μόνοι τους, όλοι αυτοί μια έγνοια έχουν, να γεμί­ζουν με κέρ­δη τα ταμεία των μονο­πω­λια­κών ομίλων.

Όλοι μας, όμως, ξέρου­με τι σημαί­νει αυτό για τις ζωές μας. Και πρώ­τοι οι νέοι, οι χιλιά­δες μαθη­τές που, όπως σε όλη την Ελλά­δα έτσι κι εδώ στον Πει­ραιά, ξεχύ­θη­καν στους δρό­μους λίγους μήνες πριν, αμέ­σως μετά το απο­τρό­παιο έγκλη­μα στα Τέμπη και βρο­ντο­φώ­να­ξαν ότι δεν έφται­γε ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά η χώρα, αλλά τα κέρ­δη τους και όσοι κυβέρ­νη­σαν και κυβερ­νούν τη χώρα.

Και τα μεγά­λα αυτά κέρ­δη έχουν κοστί­σει πολ­λές ζωές. Και οι Πει­ραιώ­τες το ξέρε­τε καλά, από τους αδι­κο­χα­μέ­νους και τους σακα­τε­μέ­νους εργά­τες της COSCO, την υγειο­νο­μι­κή βόμ­βα των καζα­νιών στη Δρα­πε­τσώ­να και το Πέρα­μα, τους αδι­κο­χα­μέ­νους εργά­τες της ζώνης. Όλα στο βωμό του κέρ­δους. Αυτή την ανά­πτυ­ξη θέλουν και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Φίλες και φίλοι,

συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Σε εκεί­νον τον κόσμο, που έχει αγα­να­κτή­σει από την αστα­μά­τη­τη επί­θε­ση που του κάνουν όλες η κυβερ­νή­σεις, η μια μετά την άλλη, και μας λέει καλο­προ­αί­ρε­τα: “μα τώρα δεν μπο­ρεί να γίνει κάτι να αλλά­ξει άμε­σα η ζωή μας έστω και λίγο προς το καλύ­τε­ρο”; Εμείς τού απα­ντά­με τα εξής και τον καλού­με να προ­βλη­μα­τι­στεί εδώ και τώρα: Καμία κυβέρ­νη­ση δεν έφε­ρε άμε­σα αλλα­γές προς το συμ­φέ­ρον του λαού. Το αντί­θε­το μάλι­στα, όλες οι ως τώρα κυβερ­νή­σεις, τελι­κά έφε­ραν άμε­σες αλλα­γές που μας κάνα­νε όμως τη ζωή χειρότερη.

Ο λαός όμως, είδε άμε­σες λύσεις, μόνο όταν ο ίδιος αγω­νί­στη­κε κόντρα σε αυτές τις κυβερ­νή­σεις που τον κατα­δυ­νά­στευαν. Οι εργά­τες της COSCO, για παρά­δειγ­μα, με τον αγώ­να τους και την ατα­λά­ντευ­τη και παλι­κα­ρί­σια τους στά­ση, κατά­φε­ραν να εντα­χθούν στα Βαρέα και Ανθυ­γιει­νά, να ανοί­ξουν τη συζή­τη­ση για Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας, να βελ­τιώ­σουν τις συν­θή­κες δου­λειάς τους. Βλέ­πο­ντας τη δύνα­μή τους, κατά­φε­ραν να απο­σπά­σουν άμε­σα απο­τε­λέ­σμα­τα και να νική­σουν το ως τότε ανί­κη­το γίγα­ντα. Άρα ναι. Ο λαός μπο­ρεί να δει και άμε­σες λύσεις, μόνο δυνα­μώ­νο­ντας το ΚΚΕ και τον αγώ­να του.

Για­τί ισχυ­ρό ΚΚΕ και ταυ­τό­χρο­να αδύ­να­μα τα κόμ­μα­τα που θα συγκρο­τή­σουν την επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, θα σημά­νει, από την επό­με­νη κιό­λας μέρα, ισχυ­ρούς αγώ­νες και κατα­κτή­σεις που θα βελ­τιώ­σουν τη ζωή του εργαζόμενου.

Το ΚΚΕ έχει αυτή τη δυνα­τό­τη­τα, για­τί η ίδια η πρό­τα­ση εξου­σί­ας και δια­κυ­βέρ­νη­σής του, έχει ως κρι­τή­ριο τις σύγ­χρο­νες κοι­νω­νι­κές ανά­γκες και όχι τα κέρ­δη των εκμε­ταλ­λευ­τών του λαού. Για­τί ποτέ, σε όλη του την ηρω­ι­κή πορεία, όχι απλά δε δεσμεύ­τη­κε σ’ αυτούς που τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα προ­σκυ­νά­νε, αλλά συγκρού­ε­ται μαζί τους με όλες τους τις δυνά­μεις. Αυτή η πρό­τα­ση του ΚΚΕ είναι και η ελπί­δα για τη μεγά­λη κοι­νω­νι­κή πλειοψηφία.

Για­τί σήμε­ρα, την επο­χή των γιγά­ντιων τεχνο­λο­γι­κών επι­τευγ­μά­των, της τεχνη­τής νοη­μο­σύ­νης, στη χώρα μας, με τον τόσο μεγά­λο πλού­το που έχει, τα τόσα φυσι­κά αγα­θά, με το τεχνι­κά καταρ­τι­σμέ­νο επι­στη­μο­νι­κό και εργα­τι­κό δυνα­μι­κό μπο­ρεί ο λαός μας να απο­λαύ­σει τον πλού­το που ο ίδιος παρά­γει, να δου­λεύ­ει λιγό­τε­ρο και να απο­λαμ­βά­νει περισσότερα!

Για­τί είναι παρά­λο­γο σήμε­ρα, στη χώρα με τόσο ήλιο, τόσο ορυ­κτό πλού­το, νερό, αέρα, να μη μπο­ρεί ο λαός μας, αξιο­ποιώ­ντας σχε­δια­σμέ­να όλες τις πηγές ενέρ­γειας, να απο­λαμ­βά­νει φθη­νό ρεύμα.

Στη χώρα μας, με τόσους δασκά­λους που σήμε­ρα είναι είτε άνερ­γοι, είτε βορά στους επι­χει­ρη­μα­τί­ες της εκπαί­δευ­σης, ή και στο ίδιο το κρά­τος, να υπάρ­χουν σχο­λεία χωρίς καθηγητές!

Για­τί είναι παρά­λο­γο, σήμε­ρα, να μην μπο­ρούν τα νέα ζευ­γά­ρια να έχουν το δικό τους σπί­τι, με τα ενοί­κια να είναι πλέ­ον δυσβά­στα­χτα και εδώ στον Πειραιά.

Για­τί είναι παρά­λο­γο, το μεγα­λύ­τε­ρο λιμά­νι της χώρας να γίνε­ται ξενο­δο­χείο για φρε­γά­τες του ΝΑΤΟ και κρουα­ζιε­ρό­πλοια και ταυ­τό­χρο­να ο λαός μας να χρυ­σο­πλη­ρώ­νει ένα ταξι­δά­κι μέχρι την Αίγινα.

Για­τί είναι παρά­λο­γο σήμε­ρα, την επο­χή της τερά­στιας επι­στη­μο­νι­κής εξέ­λι­ξης, να θρη­νού­με 57 και πλέ­ον νεκρούς, επει­δή θεω­ρεί­ται κόστος η τηλε­διοί­κη­ση, τα μέτρα ασφα­λεί­ας στις μεταφορές.

Αυτό το παρά­λο­γο που βιώ­νου­με έχει όνο­μα: Λέγε­ται καπι­τα­λι­σμός, το σύστη­μα δηλα­δή που ζού­με και κάνει τους πλού­σιους πλου­σιό­τε­ρους και τους φτω­χούς φτω­χό­τε­ρους, που βάζει τα κέρ­δη του πάνω από τις ζωές μας!

Σε αυτό το παλιό, το ξεπε­ρα­σμέ­νο σύστη­μα είμα­στε ενά­ντια και θα το ανα­τρέ­ψου­με μαζί με το λαό, για να φέρου­με το φωτει­νό αύριο.

Όλα αυτά, χρειά­ζο­νται το λαό πρω­τα­γω­νι­στή στις εξε­λί­ξεις, όχι απλό ψηφο­φό­ρο κυβερ­νή­σε­ων, έτοι­μο να γίνει αφέ­ντης στον πλού­το που παρά­γει. Σε αυτή λοι­πόν την κυβέρ­νη­ση, το ΚΚΕ θα είναι μπρο­στά με όλες του τις δυνάμεις.

Ναι, λοι­πόν! Το ΚΚΕ και πρό­γραμ­μα εξου­σί­ας και πρό­γραμ­μα δια­κυ­βέρ­νη­σης έχει και είναι έτοι­μο να συμ­βά­λει, ώστε αυτή η πραγ­μα­τι­κά λαϊ­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση, να έρθει στο προ­σκή­νιο. Και δεσμευό­μα­στε ότι θα κάνου­με τη νύχτα μέρα, με ένα πολύ πιο δυνα­τό ΚΚΕ πάντα στο πλάι του λαού, μέχρι την τελι­κή του νίκη.

Δεν θα στα­μα­τή­σου­με ούτε λεπτό να μπαί­νου­με μπρο­στά στο εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα, εκεί που κρί­νε­ται η στα­θε­ρό­τη­τα για το λαό, για τη ζωή του, για την πρώ­τη κατοι­κία του, ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, παντού, όπως κάνα­με και την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο. Κρα­τώ­ντας γερά το νήμα των αγω­νι­στι­κών παρα­δό­σε­ων και της κλη­ρο­νο­μιάς του λαού μας. Τιμώ­ντας τα 100 χρό­νια της ηρω­ι­κής Κοκ­κι­νιάς. Τιμώ­ντας την αντι­φα­σι­στι­κή νίκη των λαών την 9η Μάη εκεί που χύθη­κε το αίμα του Παύ­λου Φύσ­σα στο Κερατσίνι.

Και όχι ψαρεύ­ο­ντας χρυ­σαυ­γί­τι­κες ναζι­στι­κές ψήφους, όπως έκα­νε προ­χθές ο κύριος Τσί­πρας. Είναι ντρο­πή και αίσχος για κάθε αρι­στε­ρό, προ­ο­δευ­τι­κό άνθρω­πο αυτά που ξεστό­μι­σε. Λες και δεν πέρα­σαν τόσα χρό­νια εγκλη­μα­τι­κής δρά­σης… Πόσοι παρα­συρ­μέ­νοι σύμ­φω­να με τον κ. Τσί­πρα μπο­ρεί να υπάρ­χουν ακό­μα από τους 160.000 ψήφους που πήρε η Χρυ­σή Αυγή το 2019; Αλλά ο Τσί­πρας και οι συν αυτώ έχουν μεί­νει κολ­λη­μέ­νοι στο 2012, γι’ αυτό και μεταλ­λάσ­σο­νται όλο και πιο δεξιά, συντηρητικά!

Οι εργα­ζό­με­νοι, όλοι οι δημο­κρά­τες του Πει­ραιά, πρέ­πει να τα κάνουν όλα αυτά κρι­τή­ριο ψήφου. Όσοι και όσες σκέ­φτο­νταν ακό­μα να ψηφί­σουν το κόμ­μα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τη δικαιο­λο­γη­μέ­νη αγα­νά­κτη­ση που έχει προ­κα­λέ­σει η δια­κυ­βέρ­νη­ση της ΝΔ, τους λέμε να τους εγκα­τα­λεί­ψουν όσο είναι και­ρός όλους αυτούς: Και τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. Για­τί, έτσι όπως το παρου­σιά­ζει ο Τσί­πρας, μάλ­λον και αυτοί που δολο­φό­νη­σαν τον Παύ­λο Φύσ­σα, που επι­τέ­θη­καν στους συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ και σε μετα­νά­στες εργά­τες, ήταν κάποιοι “παρα­πλα­νη­μέ­νοι” άνθρω­ποι που πίστευαν ότι έτσι πολε­μά­νε το σύστη­μα. Για­τί, τι δια­φο­ρά έχει να χαρα­κτη­ρί­ζεις παρα­πλα­νη­μέ­νους αυτούς που γνω­ρί­ζουν όλα τα παρα­πά­νω και ‑10 χρό­νια μετά- επι­μέ­νουν να στη­ρί­ζουν αυτή την εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση; Για­τί δεν κάνει ο κ. Τσί­πρας μια βόλ­τα στη Β’ Πει­ραιά να του πουν για την πολύ­πλευ­ρη στή­ρι­ξη της Χρυ­σής Αυγής από διά­φο­ρα ύπο­πτα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και κυκλώ­μα­τα; Δεν ξέρει μήπως, αυτό που ξέρουν όλοι οι Πει­ραιώ­τες, ότι οι χρυ­σαυ­γί­τες, είχαν πάρει εργο­λα­βία την επί­θε­ση των εργο­δο­τών της Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Ζώνης στους αγω­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές και στο ΠΑΜΕ;

Βέβαια, γνω­ρί­ζου­με πολύ καλά ότι ‑και εδώ στον Πει­ραιά- ο δήθεν αντι­στυ­στη­μι­κός Κασι­διά­ρης στέλ­νει τώρα συστη­μέ­νες ψήφους σε συστη­μι­κά κόμ­μα­τα. Έτσι ήταν, όμως, πάντα η σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία. Δυστυ­χώς, έδι­νε τη δυνα­τό­τη­τα στους φασί­στες να παί­ζουν τα παι­χνί­δια τους, για­τί βάφτι­ζε “προ­ο­δευ­τι­κή” τη συνέ­χι­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, και απο­γο­ή­τευε λαϊ­κές δυνάμεις.

Εδώ στον Πει­ραιά, έχει απο­δει­χθεί πιο καθα­ρά, από ότι οπου­δή­πο­τε αλλού και ποιοι είναι αυτοί που ενι­σχύ­ουν τους ναζί και ποιον έχουν πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λό τους και πώς αντιμετωπίζονται.

Μία είναι η αντι­φα­σι­στι­κή ψήφος μεθαύ­ριο: Και αυτή είναι η ψήφος στο ΚΚΕ που τους πολε­μά­ει και όχι, φυσι­κά σε αυτούς που τους χαϊ­δεύ­ουν, για κάποια ψηφαλάκια!

Και να ξέρε­τε, συντρό­φισ­σες και σύντρο­φοι, τίπο­τα δεν είναι στά­σι­μο! Τρα­νό παρά­δειγ­μα: Για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη φορά, το πάλαι ποτέ άπαρ­το κάστρο της ΔΑΠ, το Πανε­πι­στή­μιο Πει­ραιά, γέμι­σε με κόκ­κι­να ψηφο­δέλ­τια με το γαρύ­φαλ­λο του αγώ­να και της ελπί­δας, ανα­δει­κνύ­ο­ντας στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές την “Παν­σπου­δα­στι­κή” σε πρώ­τη δύνα­μη ξανά, και μάλι­στα με αυξη­μέ­να ποσο­στά και ψήφους, στέλ­νο­ντας την παρά­τα­ξη της ΝΔ στον αγύ­ρι­στο, όπως έγι­νε σε όλη την Ελλάδα!

Με αυτό το μήνυ­μα της αισιο­δο­ξί­ας, αξιο­ποιού­με κάθε ώρα και κάθε λεπτό που απέ­μει­νε. Για να βρει η 22η Μάη πιο ισχυ­ρό τον λαό, με πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ και εδώ. Με κομ­μου­νι­στές βου­λευ­τές και στην Α’ και στη Β’ Περι­φέ­ρεια του Πειραιά.

Ναι, η ψήφος στο ΚΚΕ δυνα­μώ­νει άμε­σα τη φωνή του λαού και μέσα στη βου­λή, θα γίνει δύνα­μη στους αγώ­νες που θα δώσου­με. Για­τί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ασυμ­βί­βα­στη με την υπο­τα­γή και τον αντι­λαϊ­κό μονό­δρο­μο που καλ­λιερ­γεί αυτό το σύστη­μα. Ψήφος τιμω­ρί­ας απέ­να­ντι σε όσους μας έφε­ραν ως εδώ και μας ετοι­μά­ζουν αντί­στοι­χη συνέ­χεια. Ψήφος απο­κά­λυ­ψης της αλή­θειας, για κάθε τι που συμ­βαί­νει εις βάρος του λαού μας. Ψήφος ειλι­κρί­νειας και εμπι­στο­σύ­νης, στη δύνα­μη που κρα­τά­ει στα χέρια του ο λαός και η νεολαία.

Περισ­σό­τε­ρο απ’ όλα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπί­δας και αισιο­δο­ξί­ας για να δυνα­μώ­σει η πάλη για μια συνο­λι­κά καλύ­τε­ρη ζωή. Είναι η μόνη ψήφος που θα τους κόψει τον αέρα, θα δώσει ανά­τα­ση ευρύ­τε­ρα σε όλο το λαό. Είναι το ψηφο­δέλ­τιο με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο της ελπί­δας, της περη­φά­νιας και της εντιμότητας.

Τώρα ΚΚΕ λοι­πόν! Χιλιά­δες νέοι ψήφοι να δώσουν ένα μεγά­λο χτύ­πη­μα σε αυτό το σύστη­μα. Να μη χαθεί ούτε μια λαϊ­κή ψήφος για το ΚΚΕ. Να μετα­τρέ­ψου­με την Κυρια­κή των εκλο­γών σε ένα κόκ­κι­νο ορμη­τι­κό ποτά­μι από άκρη σε άκρη της χώρας! Μπο­ρού­με να τα κατα­φέ­ρου­με και θα τα καταφέρουμε!

Μόνοι τους και όλοι μας! Για­τί μόνο ο ο λαός σώζει τον λαό και τη Δευ­τέ­ρα χρειά­ζε­ται ΚΚΕ ακό­μα πιο δυνατό!

Για να ανοί­ξου­με το δρό­μο, για το μεγά­λο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο