Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Περιστέρι! Την άλλη Κυριακή το ΚΚΕ στις δυτικές συνοικίες να είναι ακόμα πιο ψηλά!

Τί κι αν έβρε­χε όλη μέρα, εν τέλει, «πλημ­μύ­ρι­σε από κόσμο», η πλα­τεία Δημαρ­χεί­ου στο Περι­στέ­ρι, στη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ με ομι­λη­τή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κουτσούμπα. 

Μια βδο­μά­δα πριν τις εκλο­γές, οι λαϊ­κές συνοι­κί­ες της περιο­χής με τη συμ­με­το­χή πλή­θους εργα­ζο­μέ­νων,  βιο­πα­λαι­στών και νεο­λαί­ας έστει­λαν μήνυ­μα ενί­σχυ­σης του ΚΚΕ αλλά και μαχη­τι­κό­τη­τας, για να φτά­σει, τις  τελευ­ταί­ες μέρες, το Κάλε­σμα του Κόμ­μα­τος παντού.

Με πορεία έφτα­σαν στον χώρο και με τα συν­θή­μα­τά τους να αντη­χούν δυνα­τά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ. Χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­ναν οι υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές στον Δυτι­κό Τομέα Αθη­νών, Γιώρ­γος Πέρ­ρος και Αφρο­δί­τη Μπό­μπο­λη.

Στη συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­καν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θέμης Γκιώ­νης, Θοδω­ρής Χιώ­νης και Γιάν­νης Πρω­τού­λης, ο οποί­ος είναι και υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής. Επί­σης το «παρών» έδω­σαν μέλη της ΚΕ, υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές του ΚΚΕ και ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Περι­στε­ρί­ου με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Γιώρ­γος Σιδέρης. 

Παρα­τί­θε­ται η ομι­λία του Δ. Κουτσούμπα:

Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Από δω, από το Περι­στέ­ρι, από αυτές τις γει­το­νιές της Δυτι­κής Αθή­νας, φωνά­ζου­με με όλη μας τη δύνα­μη: Εμείς δεν συμ­βι­βα­ζό­μα­στε με τη βαρ­βα­ρό­τη­τα αυτού του συστή­μα­τος που έχει μετα­τρέ­ψει τις θάλασ­σες της Μεσο­γεί­ου σε υγρό τάφο για χιλιά­δες ξεριζωμένους.

Όπως δεν συμ­βι­βα­ζό­μα­στε με το ότι μπο­ρεί κάθε τρεις και λίγο να μετρά­με νεκρούς στις φωτιές, στις πλημ­μύ­ρες, στα νοσο­κο­μεία, στα τρέ­να, έτσι και δεν θα συμ­βι­βα­στού­με με το να χάνο­νται μωρά, μικρά παι­διά με τις μανά­δες τους κλει­σμέ­να σε ένα αμπά­ρι στον πάτο της θάλασσας…

Αυτοί μετρά­νε κέρ­δη και ζημιές, εμείς μετρά­με ανθρώ­πι­νες ζωές.

Δεν συμ­βι­βα­ζό­μα­στε για­τί ξέρου­με ότι υπάρ­χουν αιτί­ες και ένο­χοι και εμείς έχου­με απο­φα­σί­σει να τους πολε­μή­σου­με με όλες μας τις δυνά­μεις, μέχρι να τους ανα­τρέ­ψου­με, για να ζήσου­με όπως αξί­ζει σε μας και τα παι­διά μας.

Έτσι πρέ­πει να γίνει κι έτσι θα γίνει…

Οι προ­σφυ­γι­κές — μετα­να­στευ­τι­κές ροές δεν είναι φυσι­κό φαι­νό­με­νο για να ξεμπερ­δεύ­ει κανείς με έναν ανέ­ξο­δο ανθρω­πι­σμό, άντε και με κάποιες προ­τά­σεις δια­χεί­ρι­σης των συνεπειών.

Από πίσω τους βρί­σκε­ται η φτώ­χεια, η εκμε­τάλ­λευ­ση που παρά­γει αυτό το σάπιο σύστη­μα, ο καπι­τα­λι­σμός, τον οποίο όλοι, πλην ΚΚΕ, υπε­ρα­σπί­ζο­νται και υπη­ρε­τούν, ενώ τσα­κώ­νο­νται μόνο για το ποιος θα κάτσει στις καρέ­κλες να τον διαχειριστεί.

Από πίσω βρί­σκο­νται οι μεγά­λες επεν­δύ­σεις που μετα­τρέ­πουν τον πλού­το αυτών των χωρών σε κατά­ρα για τους λαούς τους. Βρί­σκο­νται οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις, οι πόλε­μοι, οι εμφύ­λιες συγκρού­σεις που εξα­πο­λύ­ο­νται και υπο­δαυ­λί­ζο­νται από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, άλλα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κέντρα.

Ρωτά­νε κάποιοι από τα κόμ­μα­τα του συστή­μα­τος και τα μέσα τους: Και τι μπο­ρού­με να κάνου­με εμείς εδώ στην Ελλά­δα για να στα­μα­τή­σουν οι πόλεμοι;

Είναι απλό! Να στα­μα­τή­σε­τε να μπλέ­κε­τε τη χώρα μας, τον λαό μας στις επεμβάσεις.

Να κλεί­σουν οι βάσεις από τις οποί­ες απο­γειώ­νο­νται τα αερο­πλά­να και πάνε και βομ­βαρ­δί­ζουν τους λαούς.

Να επι­στρέ­ψουν εδώ και τώρα όλοι οι Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κοί που βρί­σκο­νται έξω από τα σύνορα.

Να καταρ­γη­θούν οι στρα­τιω­τι­κές συμ­φω­νί­ες με τις ΗΠΑ και με τη Γαλ­λία που προ­βλέ­πει συν­δρο­μή ελλη­νι­κών δυνά­με­ων στο Σαχέλ.

Αυτά να κάνε­τε! Αλλά δεν θα τα κάνε­τε, για­τί αυτή την πολι­τι­κή υπη­ρε­τεί­τε, που έχει σκο­πό την ενί­σχυ­ση της θέσης της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης, η οποία θέλει μεγα­λύ­τε­ρα κομ­μά­τια για τον εαυ­τό της από την ιμπε­ρια­λι­στι­κή λεία.

Ε, αυτή η λεία είναι πάντα βου­τηγ­μέ­νη μέσα στο αίμα των λαών, όπως με τρα­γι­κό τρό­πο απο­δεί­χτη­κε προ­χτές έξω από την Πύλο.

Και βέβαια το έγκλη­μα συνε­χί­ζε­ται, όταν οι ξερι­ζω­μέ­νοι προ­σπα­θούν να μπουν στην Ευρώ­πη — φρούριο.

Αντί να τους υπο­δέ­χο­νται, ήδη από το έδα­φος της Τουρ­κί­ας και άλλων χωρών, με επι­τρο­πές εξέ­τα­σης του ασύ­λου, ώστε να μην χρειά­ζε­ται να ριψο­κιν­δυ­νεύ­ουν με επι­κίν­δυ­να ταξί­δια, όπως προ­τεί­νει το ΚΚΕ, άλλο­τε πέφτουν πάνω σε φρά­χτες όπως στον Έβρο, άλλο­τε στη FRONTEX, άλλο­τε στην ισπα­νι­κή συνο­ριο­φυ­λα­κή που τους δολο­φο­νεί, άλλο­τε σε κάποια από τις φρε­γά­τες του ΝΑΤΟ που κάλε­σαν οι κυβερ­νή­σεις να επι­τη­ρούν το Αιγαίο…

Για αυτόν τον φρά­χτη, μάλι­στα, ερί­ζουν η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ για το ποιος τον έφτια­ξε. Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ενο­χλεί­ται όταν κάποιος φωτο­γρα­φί­ζε­ται με τον φρά­χτη, αλλά κατά τα άλλα «καλώς υπάρ­χει», όπως μας είπε ο κ. Τσί­πρας στο debate. Άλλες φορές πάλι, λέει ότι «δεν είναι αποτελεσματικός»!

Μα φυσι­κά και είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κός. Αυτός είναι ο σκο­πός του, να κάνει όλο και πιο δύσκο­λη τη διέ­λευ­ση των ξεριζωμένων.

Έτσι ανε­βαί­νουν οι ταρί­φες των δια­κι­νη­τών, έτσι επι­λέ­γο­νται επι­κίν­δυ­να δρο­μο­λό­για, έτσι φτά­νου­με στα πολύ­νε­κρα ναυάγια.

Και για όσους τελι­κά κατα­φέ­ρουν να φτά­σουν, αρχί­ζει το επό­με­νο μέρος του δρά­μα­τος, πότε με τις Μόριες του ΣΥΡΙΖΑ, πότε με τις κλει­στές δομές της ΝΔ, όπου οι κατα­τρεγ­μέ­νοι δια­πι­στώ­νουν ότι έφυ­γαν από τη μία βαρ­βα­ρό­τη­τα για να βρε­θούν σε μία άλλη…

Και τελι­κά όσοι δεν τους κάνουν για φθη­νό εργα­τι­κό δυνα­μι­κό, παίρ­νουν τον δρό­μο της επι­στρο­φής, ίσως για να ξανα­δο­κι­μά­σουν αργό­τε­ρα σε ένα και­νού­ριο ταξί­δι του θανάτου…

Αυτή είναι η βαρ­βα­ρό­τη­τα της πολι­τι­κής τους. Αυτά έχουν υπη­ρε­τή­σει όλες οι μέχρι σήμε­ρα ελλη­νι­κές κυβερνήσεις.

Ας μην κάνουν, λοι­πόν, ότι δεν γνω­ρί­ζουν τίπο­τα για το έγκλη­μα τα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν, τα κόμ­μα­τα που παρου­σιά­ζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως το “κοι­νό κοι­νό” σπί­τι των λαών.

Για­τί προ­κα­λούν ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη οργή, ακό­μα και τέτοιες ώρες, μιλώ­ντας για τις αξί­ες της ΕΕ που δήθεν παρα­βιά­ζο­νται. Αυτή είναι η Ευρω­παϊ­κή Ένω­σή τους, αυτές και οι αξί­ες της. Και γι’ αυτό είναι όλοι τους υπό­λο­γοι γι’ αυτό το έγκλη­μα, που πρέ­πει να γίνει ένα επι­πλέ­ον κρι­τή­ριο ψήφου μπρο­στά στην κάλ­πη της επό­με­νης Κυριακής.

Την επόμενη Κυριακή το ΚΚΕ στις δυτικές συνοικίες να είναι ακόμα πιο ψηλά

Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Την άλλη Κυρια­κή, εδώ, στις δυτι­κές συνοι­κί­ες της Αθή­νας, το ΚΚΕ πρέ­πει να είναι ακό­μα πιο ψηλά, ακό­μα πιο δυνατό!

Για­τί αυτό χρειά­ζε­ται ο λαός μας, αυτό χρειά­ζο­νται οι εργά­τες και οι εργά­τριες που ζουν στις γει­το­νιές πέρα από το ποτά­μι και δου­λεύ­ουν σε χώρους δου­λειάς όλης της Αττικής.

Αυτό χρειά­ζο­νται οι μικρο­ε­παγ­γελ­μα­τί­ες της πόλης που παλεύ­ουν για την επι­βί­ω­ση, οι γυναί­κες, οι συντα­ξιού­χοι, οι νέοι και οι νέες που τέλειω­σαν το σχο­λείο και ετοι­μά­ζο­νται για σπου­δές ή για δου­λειά, κι άλλοι σπου­δά­ζουν ήδη.

Αυτό χρειά­ζο­νται απέ­να­ντι στην επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, που ετοι­μά­ζε­ται πάλι να πάρει φόρα για να σαρώ­σει ό,τι έχει μεί­νει όρθιο από τα δικαιώ­μα­τά μας, να φορ­τώ­σει στον λαό τα και­νού­ρια ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα, αλλά και τη νέα κρί­ση που φαί­νε­ται να είναι προ των πυλών.

Τους προει­δο­ποιού­με: Προ­σέξ­τε, μην έρχε­στε με πολ­λή φόρα, για­τί κάπου θα βρείτε!

Μπο­ρεί τέσ­σε­ρα χρό­νια να τα βρή­κα­τε εύκο­λα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που ψήφι­ζαν το 50% και το 70% των νομο­σχε­δί­ων σας, αντί­στοι­χα, αλλά δεν τα βρή­κα­τε και πολύ εύκο­λα στην προ­σπά­θειά σας να νομι­μο­ποι­ή­σε­τε στις λαϊ­κές συνει­δή­σεις τους αντι­λαϊ­κούς σας νόμους, δεν τα βρή­κα­τε και πολύ εύκο­λα όταν προ­σπα­θού­σα­τε να επι­βά­λε­τε σιγή νεκροταφείου.

Για­τί πάντα απέ­να­ντί σας υπήρ­χε το ΚΚΕ, με τις δυνά­μεις του πάντα μπρο­στά, τολ­μη­ρά, μαχη­τι­κά και ατα­λά­ντευ­τα, να κάνει πρά­ξη το σύν­θη­μα: “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρό­μο της ανατροπής”.

Το ίδιο θα κάνει και τώρα! Κι ας προ­σπα­θεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να αφο­πλί­σουν τον λαό, μιλώ­ντας για τη δήθεν παντο­δυ­να­μία της ΝΔ.

Καμία κυβέρ­νη­ση δεν μπο­ρεί να νιώ­θει παντο­δύ­να­μη όταν είναι δυνα­τό το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα. Και σ’ αυτή τη χώρα υπάρ­χει δυνα­τό ΚΚΕ, εγγύ­η­ση ότι θα είναι δυνα­τός ο λαός και το κίνη­μά του.

Κι αυτό ισχύ­ει διπλά στην Αττι­κή, όπου το ΚΚΕ είναι τρί­το κόμ­μα, με 11 βουλευτές!

Στην Αττι­κή, όπου δώσα­με μεγά­λες μάχες το τελευ­ταίο διά­στη­μα και θα δώσου­με ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρες. Ισχύ­ει τρι­πλά εδώ στον Δυτι­κό Τομέα, από την Αγία Βαρ­βά­ρα μέχρι το Καματερό.

Και καλά θα κάνουν ορι­σμέ­νοι αυτό να μην το ξεχνά­νε. Για­τί μπο­ρεί ο χάρ­της να βάφτη­κε μπλε, αλλά κάπου — κάπου αυτό το μπλε ξεθω­ριά­ζει, για­τί προ­βάλ­λει ένα κόκ­κι­νο, αχνό ακό­μα, αλλά κόκκινο!

Από­δει­ξη ότι ενι­σχύ­ε­ται ένα ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής, του ταξι­κού της χαρα­κτή­ρα, που υπη­ρε­τούν σύσ­σω­μα τα κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου και οι κυβερ­νή­σεις τους.

Από­δει­ξη ότι δυνα­μώ­νει η ανα­ζή­τη­ση λύσης στα σημε­ρι­νά προ­βλή­μα­τα μέσα από τον οργα­νω­μέ­νο αγώ­να, τη συμ­με­το­χή στο κίνη­μα, τη συλ­λο­γι­κή δράση.

Η ΝΔ ήρθε πρώ­τη για­τί είχε τους καλύ­τε­ρους χορη­γούς, τα κόμ­μα­τα της κεντρο­α­ρι­στε­ράς, της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, που επι­κρα­τού­σαν σε αυτές τις περιο­χές εδώ και δεκα­ε­τί­ες, πρώ­τα το ΠΑΣΟΚ και τα τελευ­ταία χρό­νια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δύο έπαι­ξαν και εμπο­ρεύ­τη­καν για χρό­νια τις έννοιες της προ­ό­δου, της αρι­στε­ράς, απο­γο­ή­τευ­σαν τον λαϊ­κό κόσμο που τους εμπι­στεύ­θη­κε με την πολι­τι­κή που εφάρ­μο­σαν. Του είπαν και του έδει­ξαν με τις πρά­ξεις τους ότι «δεν υπάρ­χει εναλ­λα­κτι­κή», του είπαν «να σκύ­ψει το κεφά­λι», να «προ­σαρ­μο­στεί» και τελι­κά να δια­λέ­ξει τον «λιγό­τε­ρο κακό διαχειριστή».

Στον Δυτι­κό Τομέα της Αθή­νας, η ΝΔ μπο­ρεί να ήρθε πρώ­τη και να κοκο­ρεύ­ε­ται ο Μητσο­τά­κης, αλλά με ποσο­στό πολύ μικρό­τε­ρο από το πανελ­λα­δι­κό της.

Και τώρα στην κάλ­πη της επό­με­νης Κυρια­κής μπο­ρεί να πάρει ακό­μα μικρό­τε­ρο. Δεν έχουν κανέ­ναν λόγο να την ξανα­ψη­φί­σουν οι λαϊ­κοί άνθρω­ποι που το έκα­ναν κάτω από τον εκβια­σμό «στα­θε­ρό­τη­τα ή αστά­θεια» και με την επί­δρα­ση μιας απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κής αντι­πα­ρά­θε­σης της ΝΔ με άλλα κόμματα.

Για­τί αυτό που θα μετρή­σει για τον λαό δεν είναι πόσους βου­λευ­τές παρα­πά­νω θα βγά­λει η ΝΔ για να ψηφί­ζουν τα αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­διά της ή πόσους θα βγά­λει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ για να ακο­λου­θούν από πίσω αυτή την αντι­λαϊ­κή πορεία!

Το κρί­σι­μο για τον λαό στο Περι­στέ­ρι, στο Χαϊ­δά­ρι, στο Αιγά­λεω, στην Αγία Βαρ­βά­ρα και στους άλλους δήμους, είναι πόσο ψηλά θα φτά­σει το ποσο­στό του ΚΚΕ, με πολ­λές χιλιά­δες και­νού­ριες ψήφους, για να εξα­σφα­λί­σου­με την εκλο­γή του δεύ­τε­ρου κομ­μου­νι­στή βου­λευ­τή, του Γιώρ­γου Πέρρου.

Και ξέρου­με καλά πως πολ­λοί απ’ αυτούς που έκα­ναν άλλες επι­λο­γές στην κάλ­πη του Μάη, ξέρουν τι σημαί­νει το ΚΚΕ να αλω­νί­ζει, να οργώ­νει με δυο βου­λευ­τές αυτές τις γει­το­νιές, να μετα­φέ­ρει τα προ­βλή­μα­τά τους, να διεκ­δι­κεί λύσεις.

Πάμε, λοι­πόν, να τα κατα­φέ­ρου­με. Να βγά­λου­με τους 2 βου­λευ­τές στον Δυτι­κό Τομέα!

Υποκρισία και θράσος της αστικής πολιτικής

Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Ο κ. Μητσο­τά­κης επέ­λε­ξε το Περι­στέ­ρι για το ξεκί­νη­μα αυτής της προ­ε­κλο­γι­κής εκστρα­τεί­ας, επι­στρα­τεύ­ο­ντας όλο το θρά­σος και την υπο­κρι­σία της αστι­κής πολιτικής.

Την ώρα που έλε­γε πως εξα­φά­νι­σε τα ράν­τζα στο «Αττι­κό», 30 ασθε­νείς ήταν σε φορεία σε δια­δρό­μους μία μέρα πριν τη γενι­κή εφη­με­ρία του νοσοκομείου.

Και λίγες μέρες αργό­τε­ρα τρεις γυναί­κες πέθαι­ναν περι­μέ­νο­ντας το ασθε­νο­φό­ρο που δεν υπήρχε…

Μα αν υπήρ­χε, τότε πώς θα είχε πεδίο να επεν­δύ­σει και να βγά­λει κέρ­δος ο ιδιώ­της με τα καρ­τε­λά­κια για ασθε­νο­φό­ρο που έχε­τε δει να σας μοι­ρά­ζουν με το που πατή­σε­τε σε νοσο­κο­μείο, πώς θα εξοι­κο­νο­μού­σε το κρά­τος τους χρή­μα­τα για να δίνει τα πακέ­τα στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους, για να φορο­α­παλ­λάσ­σο­νται οι εφο­πλι­στές, για να πλη­ρώ­νου­με δισε­κα­τομ­μύ­ρια στους εξο­πλι­σμούς του ΝΑΤΟ με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;

Πώς θα τηρού­νταν οι δημο­σιο­νο­μι­κοί περιο­ρι­σμοί, για τους οποί­ους μιλά­ει ο κ. Μητσο­τά­κης και τους οποί­ους μας είπε και ο κ. Τσί­πρας ότι θα τηρή­σει, και γι’ αυτό δεν πρό­κει­ται να προ­σλά­βει όσους υγειο­νο­μι­κούς απαι­τού­νται, με βάση τους ξεπε­ρα­σμέ­νους από τις ανά­γκες οργα­νι­σμούς των νοσοκομείων;

Αυτό είναι, λοι­πόν, το κοι­νό τους πρό­γραμ­μα, όπως εκφρά­ζε­ται με τρα­γι­κό τρό­πο στην υγεία του λαού.

Κι αν σήμε­ρα όλοι υπο­χρε­ώ­νο­νται κάτι να πουν, έστω για να καθη­συ­χά­σουν για τα σχέ­διά τους, είναι για­τί τους υπο­χρε­ώ­νει η ίδια η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, αλλά και το ίδιο το κίνη­μα των υγειο­νο­μι­κών, όπου το ΚΚΕ έχει σημα­ντι­κές δυνά­μεις που δεν τους έχει αφή­σει σε χλω­ρό κλαρί.

Την ώρα που ο Μητσο­τά­κης έλε­γε από εδώ, από τον Άγιο Αντώ­νιο, πως προ­στά­τευ­σε τους αδύ­να­μους από την COVID-19, κυκλο­φό­ρη­σε έρευ­να από το Πάντειο Πανε­πι­στή­μιο που απο­δει­κνύ­ει πως το Περι­στέ­ρι είχε τη μεγα­λύ­τε­ρη θνη­σι­μό­τη­τα κατά τη διάρ­κεια της πανδημίας.

Δεν θέλει και πολύ μυα­λό για να κατα­λά­βει κανείς τους λόγους…

Για­τί προ­φα­νώς είναι άλλο να κάνεις cocο­oning στη βίλα σου και άλλο να στρι­μώ­χνε­ται μια 5μελής οικο­γέ­νεια μέσα σε ένα δια­μέ­ρι­σμα 75 τετρα­γω­νι­κών στην Ανθούπολη…

Είναι άλλο να πηγαί­νουν τα παι­διά στο καλύ­τε­ρο ιδιω­τι­κό σχο­λείο και άλλο να κάνουν μάθη­μα 25 μαθη­τές μέσα στα κοντέι­νερ στο σχο­λι­κό συγκρό­τη­μα της Χωράφας…

Είναι άλλο να πηγαί­νεις στην επι­χεί­ρη­σή σου με το άνε­το αυτο­κί­νη­τό σου και άλλο να στρι­μώ­χνε­σαι με άλλους 100 νομα­ταί­ους στα λεω­φο­ρεία της Κηπού­πο­λης και του Αγί­ου Βασιλείου…

Για να μην μιλή­σου­με για την κατά­στα­ση που συνα­ντού­σαν οι εργα­ζό­με­νοι της πόλης στους χώρους δου­λειάς, στα γρα­φεία, στα εργο­στά­σια, που βέβαια δεν στα­μά­τη­σαν να δου­λεύ­ουν, χωρίς μέτρα προ­στα­σί­ας, ούτε στα πιο σκλη­ρά lockdown…

Να, λοι­πόν, που τελι­κά ο ιός ‑ή μάλ­λον η εγκλη­μα­τι­κή δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας- έκα­νε και παρα­έ­κα­νε ταξι­κές «δια­κρί­σεις», σε αντί­θε­ση με τα όσα μας έλε­γαν τότε εκπρό­σω­ποι της κυβέρ­νη­σης και διά­φο­ροι πρό­θυ­μοι «ειδι­κοί».

Να, λοι­πόν, για­τί τότε, εκεί­νες τις πιο κρί­σι­μες ώρες ήταν που ο λαός μας έπρε­πε να «λογα­ρια­στεί» για να σωθεί, όπως και έκα­νε μεγά­λο μέρος του με μπρο­στά­ρη το ΚΚΕ και όχι να περι­μέ­νει να «λογα­ρια­στεί μετά», όπως του έλε­γε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην λογα­ρια­στεί τελι­κά ποτέ.

Όσο για αυτά που είπε ο κ. Μητσο­τά­κης για την Παι­δεία, ας κάνει μια βόλ­τα μέχρι το Πανε­πι­στή­μιο Δυτι­κής Αττι­κής, να ρωτή­σει τους φοι­τη­τές, αφού όλα λει­τουρ­γούν τόσο καλά, τότε για­τί γκρέ­μι­σαν την κυβερ­νη­τι­κή ΔΑΠ δίνο­ντάς της 19% και ανέ­δει­ξαν πρώ­τη την «Παν­σπου­δα­στι­κή» με πάνω από 50%;

Θα του πουν σίγου­ρα ότι πρό­κει­ται για ένα πανε­πι­στή­μιο χωρίς φοι­τη­τι­κή εστία, ότι οι τρα­γι­κές ελλεί­ψεις καθη­γη­τών εμπο­δί­ζουν την ίδια τη διδα­σκα­λία των μαθη­μά­των, ότι οι περισ­σό­τε­ρες σχο­λές δεν έχουν κατο­χυ­ρω­μέ­να επαγ­γελ­μα­τι­κά δικαιώματα…

Ας κάνει μια βόλ­τα στο δημό­σιο ΙΕΚ του Περι­στε­ρί­ου, να του πουν οι σπου­δα­στές για την εκμε­τάλ­λευ­ση στην πρα­κτι­κή άσκη­ση, να του πουν ότι η ανερ­γία των απο­φοί­των είναι στο 24% και ότι 1 στους 2 βρί­σκει δου­λειά άσχε­τη με την ειδι­κό­τη­τά του.

Γι’ αυτό οι σπου­δα­στές πάλε­ψαν όλα αυτά τα χρό­νια και παλεύ­ουν μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ, με τους συλ­λό­γους τους, για το δικαί­ω­μά τους στις σπου­δές και στη δου­λειά και έχουν πετύ­χει ήδη αρκετά.

Να, λοι­πόν, για­τί αυτές εδώ οι συνοι­κί­ες είναι λαϊ­κές και όχι «εντός εισα­γω­γι­κών λαϊ­κές» όπως είπε ο κ. Μητσο­τά­κης, θέλο­ντας να μας πεί­σει ότι με τη ΝΔ στην κυβέρ­νη­ση ξαφ­νι­κά έχου­με όλοι τις ίδιες ευκαι­ρί­ες και όποιος δεν αξιο­ποί­η­σε τις δικές του, μάλ­λον φταί­ει ο ίδιος για αυτό…

Είναι όντως λαϊ­κές αυτές οι συνοι­κί­ες, για­τί εδώ ζουν κατά συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία άνθρω­ποι και οικο­γέ­νειες που δίνουν κάθε μέρα αγώ­να απέ­να­ντι στις δυσκο­λί­ες, που δεν τα βρή­καν όλα έτοι­μα, που υφί­στα­νται την εκμε­τάλ­λευ­ση και ο ένας στη­ρί­ζε­ται στον άλλον για να τα βγά­λει πέρα, αλλά και που είναι περή­φα­νοι και περή­φα­νες, για­τί δεν έχουν κλέ­ψει τίπο­τα από κανέ­ναν, για­τί ό,τι πέτυ­χαν το πέτυ­χαν με την αξία τους!

Είτε είναι ψυκτι­κοί ‑όπως είχε πει μια άλλη φορά υπο­τι­μη­τι­κά εδώ στο Περι­στέ­ρι ο κ. Μητσο­τά­κης- είτε είναι εμπο­ρο­ϋ­πάλ­λη­λοι, είτε σπού­δα­σαν με χίλιες θυσί­ες των οικο­γε­νειών τους και έγι­ναν επιστήμονες.

Για­τί θέλουν να ζήσουν και να προ­σφέ­ρουν με τη δου­λειά τους, με την επι­στή­μη τους, με την τέχνη τους, σε μια καλύ­τε­ρη κοι­νω­νία, σε μια κοι­νω­νία δικαιο­σύ­νης, αλλη­λεγ­γύ­ης, που θα προ­στα­τεύ­ει τον αδύ­να­μο, αυτόν που βρί­σκε­ται σε ανάγκη.

Μια κοι­νω­νία όπου από­ψεις, σαν αυτές τις ανα­τρι­χια­στι­κές που ακού­σα­με για τους καρ­κι­νο­πα­θείς και το κόστος της θερα­πεί­ας τους από τον βου­λευ­τή της ΝΔ, θα έχουν θέση μόνο στα μουσεία!

Γι’ αυτό και δεν έχουν κανέ­ναν λόγο να στη­ρί­ξουν τα ίδια κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν και οι εργο­δό­τες τους, τα κόμ­μα­τα που ορκί­ζο­νται στο καπι­τα­λι­στι­κό κέρ­δος και αντι­με­τω­πί­ζουν τις ανά­γκες μας σαν κόστος.

Τα κόμ­μα­τα που έχουν κυβερ­νή­σει μέχρι σήμε­ρα και θα απο­τε­λέ­σουν αύριο την επό­με­νη κυβέρ­νη­ση και την επό­με­νη συναι­νε­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση που έχει εξί­σου ανά­γκη το σύστη­μα, δηλα­δή τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Έχουν, όμως, πολ­λούς λόγους να κλεί­σουν τα αυτιά τους στους εκβια­σμούς και να βρε­θούν στην κάλ­πη μαζί με το ΚΚΕ.

Καμία ανοχή σε ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ

Φίλες και φίλοι,

Εδώ στο Περι­στέ­ρι οι πιο παλιοί, αλλά και οι νεό­τε­ροι κάτι ξέρουν, κάτι έχουν ακού­σει για τα βρώ­μι­κα κόλ­πα του ΠΑΣΟΚ. Κάτι θυμού­νται από τους εκβια­σμούς των ΠΑΣΟ­Κων για να εγκλω­βί­σουν, να κλέ­ψουν τις ψήφους των λαϊ­κών ανθρώ­πων. Τα ίδια κόλ­πα του ΠΑΣΟΚ αντι­γρά­φει τώρα και ο Τσί­πρας, λέγο­ντας ότι κάθε ψήφος που δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξυ­πη­ρε­τεί το σχέ­διο της ΝΔ…

Κάτι τέτοια ακού­νε οι αρι­στε­ροί, οι προ­ο­δευ­τι­κοί και ανα­τρι­χιά­ζουν, όπως ανα­τρί­χια­ζαν και οι ψηφο­φό­ροι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ τότε, όταν τα έλε­γε αυτά το ΠΑΣΟΚ.

Ποιος ξέρει; Ίσως αυτή η γραμ­μή να απο­τε­λεί συμ­βου­λή του υπεύ­θυ­νου της προ­ε­κλο­γι­κής καμπά­νιας του ΣΥΡΙΖΑ, του αντι­κομ­μου­νι­στή Μαραν­τζί­δη, ξέρε­τε αυτού που δικαιώ­νει τα Τάγ­μα­τα Ασφαλείας.

Ας τον φέρουν εδώ οι ΣΥΡΙ­ΖΑί­οι να τους πει αυτά τα αντι­δρα­στι­κά, όπου σύμ­φω­να με την ερευ­νη­τι­κή του άπο­ψη, για τους νεκρούς του Μπλό­κου του Περι­στε­ρί­ου τον Ιού­λιο του 1944, ευθύ­νε­ται η αντι­στα­σια­κή δρά­ση του ΕΛΑΣ…

Ας τον χαί­ρο­νται εκεί στην Κουμουνδούρου…

Αν και μάλ­λον φαί­νε­ται ότι ζήλε­ψαν τη «δόξα» εκεί­νου του ανεκ­δι­ή­γη­του, του Παπαρατσένκο…

Όμως, εδώ, οι αρι­στε­ροί είναι περή­φα­νοι για την ιστο­ρία του λαού μας και δεν μπο­ρούν να ανέ­χο­νται αυτές τις αντι­δρα­στι­κές απόψεις.

Το συνε­χί­ζει όμως ο κ. Τσί­πρας, όταν φωτο­γρα­φί­ζο­ντας ευθέ­ως το ΚΚΕ, λέει ότι δεν έχει καμία δια­φο­ρά ένα κόμ­μα να πάει από το 7% στο 8%, ενώ αυτό που έχει σημα­σία είναι να ανέ­βει το ποσο­στό του ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ισχύ­ει αυτό που έλε­γαν οι πρό­γο­νοί μας: «Λαγός την φτέ­ρην έσειε, κακό της κεφα­λής του»…

Για­τί οι εργα­ζό­με­νοι της χώρας μας ξέρουν ότι ακρι­βώς το αντί­θε­το ισχύει.

Για­τί το να πάει το ΚΚΕ στο 8% και παρα­πά­νω σημαί­νει ότι θα εκλε­γούν περισ­σό­τε­ροι κομ­μου­νι­στές βου­λευ­τές που θα είναι στή­ριγ­μά τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

Ενώ, το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 20% στο 21% σημαί­νει να εκλε­γούν 1–2 παρα­πά­νω βου­λευ­τές που θα ψηφί­ζουν εμβλη­μα­τι­κά νομο­σχέ­δια του Μητσο­τά­κη και θα υπο­νο­μεύ­ουν τους αγώνες.

Για­τί πίσω απ’ αυτή τη στά­ση του Τσί­πρα μπο­ρεί να δει κανείς την εχθρό­τη­τα του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ απέ­να­ντι στο εργα­τι­κό κίνη­μα, στην ανα­σύ­ντα­ξη του οποί­ου πρω­το­στα­τεί το ΚΚΕ.

Δεί­τε το αντερ­γα­τι­κό έκτρω­μα του Χατζη­δά­κη. Υπο­σχέ­θη­κε να το καταρ­γή­σει ο κ. Τσί­πρας, μιλώ­ντας πρό­σφα­τα στους συν­δι­κα­λι­στές του κόμ­μα­τός του.

Μα, ο ΣΥΡΙΖΑ και πολ­λοί απ’ αυτούς τους συν­δι­κα­λι­στές έχουν δώσει τον καλύ­τε­ρό τους εαυ­τό για να εφαρ­μο­στεί αυτός ο νόμος.

Στην αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ μιλού­σε για «παρέκ­κλι­ση από την κανο­νι­κό­τη­τα της ΕΕ», όταν η διευ­θέ­τη­ση του εργά­σι­μου χρό­νου εργα­σί­ας, δηλα­δή η κατάρ­γη­ση του 8ωρου, είναι ακρι­βώς η κατεύ­θυν­ση της ΕΕ.

Στη συνέ­χεια ανα­γνώ­ρι­ζε ότι έχει και «θετι­κά σημεία».

Όταν οργα­νώ­νο­νταν οι τερά­στιες απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις για να απο­συρ­θεί ο νόμος, στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ έλε­γαν ότι έτσι κι αλλιώς θα ψηφι­στεί, και άρα οι εργα­ζό­με­νοι δεν είχαν κανέ­ναν λόγο να απερ­γή­σουν, αλλά να περι­μέ­νουν μόνο τις εκλογές.

Μετά πήγε στη Βου­λή και ψήφι­σε τα μισά του άρθρα.

Και σήμε­ρα πρω­το­στα­τεί με τις λιγο­στές δυνά­μεις του στα συν­δι­κά­τα και στους άλλους φορείς για την εφαρ­μο­γή των ηλε­κτρο­νι­κών ψηφο­φο­ριών, των ηλε­κτρο­νι­κών μητρώ­ων, στη συμ­μόρ­φω­ση με τις αντια­περ­για­κές διατάξεις.

Ας ανα­ρω­τη­θεί ο καθέ­νας: Έτσι μπαί­νει ανά­χω­μα στη δήθεν παντο­δυ­να­μία της ΝΔ; Ή της ανοί­γει τον δρό­μο για να συνε­χί­ζει το τσά­κι­σμα των εργαζομένων;

Αλή­θεια, για την πρω­τιά της ΝΔ για πρώ­τη φορά στον δήμο Περι­στε­ρί­ου ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει τίπο­τα να μας πει;

Πώς επέ­δρα­σε άρα­γε σε αυτή την εξέ­λι­ξη η επί­ση­μη στή­ρι­ξή του στον εμβλη­μα­τι­κό δήμαρ­χο της δεξιάς, τον κ. Παχα­του­ρί­δη, ο οποί­ος την ίδια στιγ­μή έκα­νε προ­ε­κλο­γι­κή εκστρα­τεία για τους υπο­ψη­φί­ους της ΝΔ στον Δυτι­κό Τομέα;

Ας αφή­σουν, λοι­πόν, αυτά που ξέρουν. Τι αντι­πο­λί­τευ­ση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ εδώ στο Περι­στέ­ρι, αφού όταν θα επι­σκέ­πτε­ται την πόλη ο Μητσο­τά­κης θα τον υπο­δέ­χε­ται ο κ. Παχα­του­ρί­δης μαζί με τους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους του, που θα είναι στε­λέ­χη και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ;

Μιλά­με για τρα­γε­λα­φι­κές καταστάσεις!

Όμως, εδώ τα πράγ­μα­τα είναι πολύ σοβαρά.

Για­τί μπρο­στά μας έχου­με δύσκο­λα για τον λαό μας και πρέ­πει έγκαι­ρα να πάρου­με τα μέτρα μας, όλοι και όλες.

Καλού­με τους χιλιά­δες λαϊ­κούς ανθρώ­πους και εδώ στο Περι­στέ­ρι που ακο­λού­θη­σαν τον ΣΥΡΙΖΑ τα προη­γού­με­να χρό­νια, ίσως και άλλες δυνά­μεις αργό­τε­ρα, να δουν πλέ­ον την αλή­θεια κατάματα.

Να σκε­φτούν, να δουν τις τερά­στιες ευθύ­νες του ΣΥΡΙΖΑ για τη νίκη της ΝΔ και το 2019 και σήμερα.

Να ανα­λο­γι­στούν τη ζημιά που έκα­νε και συνε­χί­ζει να κάνει αυτό το κόμ­μα στο λαϊ­κό κίνη­μα, στις συνει­δή­σεις του κόσμου, συνο­λι­κά στην υπό­θε­ση της προ­ό­δου, δηλα­δή της πάλης για να ζήσου­με καλύ­τε­ρα εμείς και τα παι­διά μας!

Σας κοι­τά­ζου­με στα μάτια, όπως σας κοί­τα­ζαν πάντα οι κομ­μου­νι­στές και σας λέμε: Μην τους δίνε­τε άλλη ανο­χή. Για­τί η ανο­χή γίνε­ται τελι­κά συνενοχή.

Δυστυ­χώς, έχουν επι­λέ­ξει πλευ­ρά και δεν υπάρ­χει ελπί­δα επιστροφής.

Πάρ­τε τώρα τις απο­φά­σεις σας.

Ακο­λου­θή­στε το παρά­δειγ­μα χιλιά­δων ακό­μα ανθρώ­πων που ψήφι­σαν για πρώ­τη φορά το ΚΚΕ στις 21 Μαΐου.

Ξέρου­με ότι η άνο­δος του ΚΚΕ ήταν το μόνο στοι­χείο του εκλο­γι­κού απο­τε­λέ­σμα­τος που σας έκα­νε να χαμο­γε­λά­σε­τε, να ανα­θαρ­ρή­σε­τε, για­τί είδα­τε και σεις πως το ποσο­στό του ΚΚΕ ήταν το θετι­κό βήμα στον συνο­λι­κό αρνη­τι­κό συσχε­τι­σμό. Ελά­τε, λοι­πόν, να γίνου­με περισ­σό­τε­ροι. Να κάνου­με τα χαμό­γε­λα στα στό­μα­τα των λαϊ­κών ανθρώ­πων ακό­μα πιο πλατιά.

Απευ­θυ­νό­μα­στε, επί­σης, σε λαϊ­κούς ανθρώ­πους, σε αγω­νι­στές, που στο παρελ­θόν ακο­λου­θού­σαν το ΠΑΣΟΚ και κάποια στιγ­μή το εγκατέλειψαν.

Τους λέμε ότι το σημε­ρι­νό ΠΑΣΟΚ σε τίπο­τα δεν έχει αλλά­ξει από τότε. Είναι ακό­μα το ίδιο κόμ­μα που πρό­δω­σε τις ελπί­δες σας, που ψήφι­σε τρία μνη­μό­νια και συγκυ­βέρ­νη­σε δυο φορές με τη ΝΔ.

Άλλω­στε, μέχρι και μια μέρα πριν τις εκλο­γές δήλω­νε έτοι­μο να το ξανακάνει.

Είναι το κόμ­μα που ταυ­τί­στη­κε με τα σκάν­δα­λα και την απα­τε­ω­νιά, που έκα­ναν τους τίμιους εργά­τες και ανθρώ­πους να του γυρί­σουν την πλάτη.

Είναι το κόμ­μα που οι δυνά­μεις του έκα­ναν και συνε­χί­ζουν να κάνουν τη μεγα­λύ­τε­ρη ζημιά στο εργα­τι­κό κίνη­μα με νοθεί­ες, με μπρά­βους, βάζο­ντας στα σωμα­τεία τους ίδιους τους εργο­δό­τες και κυρί­ως με τη γραμ­μή της υπο­τα­γής στους στό­χους του κεφαλαίου.

ΠΑΣΟΚ είναι η ηγε­σία της ΓΣΕΕ, που έκα­νε ηλιο­θε­ρα­πεία και συζη­τού­σε για επεν­δυ­τι­κά προ­ϊ­ό­ντα στο Καβού­ρι, τη μέρα που σωμα­τεία και ομο­σπον­δί­ες έδι­ναν τη μάχη της γενι­κής απερ­γί­ας μετά το έγκλη­μα στα Τέμπη.

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ και δεν αλλάζει!

Απευ­θυ­νό­μα­στε και σε όσους επέ­λε­ξαν ή σκέ­φτο­νται να επι­λέ­ξουν κάποιο από τα λεγό­με­να μικρά κόμ­μα­τα. Προ­σέξ­τε: Το έργο το έχου­με ξανα­δεί. Το σύστη­μα το έχει συνή­θειο να φου­σκώ­νει τέτοιους σχη­μα­τι­σμούς από το που­θε­νά, για να του κάνουν τη δου­λειά που θέλει, και μετά να τους αποσύρει.

Τόσοι και τόσοι έχουν περά­σει από τη Βου­λή και σήμε­ρα δεν ξέρει κανείς πού βρί­σκο­νται: ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, Ποτά­μι, Ένω­ση Κεντρώ­ων και πρό­σφα­τα Μέρα25.

Τώρα κάνουν το ίδιο με το κόμ­μα της Κων­στα­ντο­πού­λου η οποία έχει βεβα­ρη­μέ­νο παρελ­θόν από την περί­ο­δο της εξα­πά­τη­σης του λαού το πρώ­το εξά­μη­νο του 2015. Εξα­πά­τη­ση την οποία η ίδια υπη­ρέ­τη­σε από τη θέση της προ­έ­δρου της Βουλής.

Είναι άλλω­στε η εμπνεύ­στρια της φρά­σης ότι η κατάρ­γη­ση των μνη­μο­νί­ων, που έλε­γε ο ΣΥΡΙΖΑ προ­ε­κλο­γι­κά, ήταν “σχή­μα λόγου”!

Δεν ήταν σχή­μα λόγου, όμως, η πρό­τα­ση νόμου που κατέ­θε­σε το ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση των μνη­μο­νί­ων και μάλ­λον η κυρά-Ζωή, την έχει κλει­σμέ­νη ακό­μα σε κάποιο συρ­τά­ρι, για­τί στη Βου­λή ποτέ δεν την έφερε…

Και αφού κανείς δεν την έχει δει που­θε­νά, σε κανέ­ναν αγώ­να, σε καμία από τις δοκι­μα­σί­ες που πέρα­σε ο λαός μας εδώ και 8 χρό­νια, τώρα προ­σπα­θούν τα συστη­μι­κά μίντια να μας την πασά­ρουν με το στα­νιό σαν εναλ­λα­κτι­κή, ακό­μα και σαν αντι­συ­στη­μι­κή επι­λο­γή. Έλεος!

ΚΚΕ δυνατό η ελπίδα είναι εδώ!

Φίλες και φίλοι,

Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Στη μία βδο­μά­δα που έμει­νε, πάμε να κάνου­με τη νύχτα μέρα. Να μην υπο­λο­γί­σου­με την κού­ρα­ση. Τώρα κρί­νε­ται το απο­τέ­λε­σμα της προ­σπά­θειας που κάνου­με εδώ και πολ­λούς μήνες για την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ.

Στις 21 Μάη έγι­νε μεν το πρώ­το βήμα, αλλά θα μεί­νει μετέ­ω­ρο αν δεν επι­βε­βαιω­θεί με την ψήφο στο ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή.

Τελι­κά μόνο αυτή η ψήφος θα μετρή­σει και θα φέρει απο­τε­λέ­σμα­τα που θα μας ακο­λου­θούν για τα επό­με­να τέσ­σε­ρα χρόνια.

Από την ψήφο της άλλης Κυρια­κής θα κρι­θεί αν ο λαός της Δυτι­κής Αθή­νας θα στεί­λει τελι­κά στη Βου­λή και την Βιβή Δάγκα και τον Γιώρ­γο Πέρ­ρο, δύο δοκι­μα­σμέ­νους αγω­νι­στές που θα γίνουν η φωνή των εργα­ζο­μέ­νων, των επαγ­γελ­μα­τιών, των γυναι­κών, της νεο­λαί­ας της περιοχής.

Με το ψηφο­δέλ­τιο στο χέρι, πάμε να βρού­με τους πάντες.

Να εξα­σφα­λί­σου­με ότι δεν θα χαθεί καμία ψήφος στο ΚΚΕ, να ξεπε­ρά­σου­με όλες τις δυσκο­λί­ες, αντι­κει­με­νι­κές και υποκειμενικές.

Αξί­ζει ο καθέ­νας και η καθε­μιά να κάνει κάθε προ­σπά­θεια, κάθε θυσία για να εξα­σφα­λί­σει την ψήφο του στο Κόμ­μα. Την απο­χή δεν θα τη βρει κανείς στο πλάι του στα δύσκο­λα που έρχονται.

Πάμε λοι­πόν στις μέρες, στις ώρες που απο­μέ­νουν. Με οργή, με καρ­διά και με μυα­λό, πάμε να δώσου­με μεγα­λύ­τε­ρη δύνα­μη στη δύνα­μή μας!

ΚΚΕ δυνα­τό, η ελπί­δα είναι εδώ!

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο