Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Μεγάλος Περίπατος»: Δεν έχει τελειωμό η μεγάλη ταλαιπωρία — Αναστολή του βεβιασμένου σχεδίου ζητά ο Ν. Σοφιανός

Δεν έχει τελειω­μό η μεγά­λη ταλαι­πω­ρία που προ­κα­λεί ο «Μεγά­λος Περί­πα­τος» στο κέντρο της Αθή­νας, ενώ ο δήμαρ­χος Κώστας Μπα­κο­γιάν­νης επι­μέ­νει στην άρον άρον υλο­ποί­η­ση του σχε­δί­ου παρά τις αντι­δρά­σεις εμπό­ρων και επαγ­γελ­μα­τιών και παρά το μπο­τι­λιά­ρι­σμα στους παρα­κεί­με­νους δρόμους.

Πλέ­ον αλλα­γές γίνο­νται στην κάτω πλευ­ρά του Συντάγ­μα­τος και τα έργα ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θούν τις επό­με­νες μέρες. Οι παρεμ­βά­σεις αφο­ρούν κυρί­ως στο οδι­κό τμή­μα που συν­δέ­ει την οδό Στα­δί­ου (δια­σταύ­ρω­ση με Καρα­γιώρ­γη Σερ­βί­ας) με τη Φιλελ­λή­νων (δια­σταύ­ρω­ση με Μητροπόλεως).

banner skliros aprilisΚαι σήμε­ρα η ταλαι­πω­ρία ήταν μεγά­λη λόγω των καθυ­στε­ρή­σε­ων στη ροή των οχημάτων.

Το συγκε­κρι­μέ­νο έργο αντι­με­τω­πί­ζει το κέντρο της Αθή­νας ως “του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν” και δεν θα ωφε­λή­σει την πλειο­ψη­φία των εργα­ζο­μέ­νων και των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων της πόλης αλλά τους μεγα­λο­ξε­νο­δό­χους και τα μεγά­λα εμπο­ρι­κά κέντρα.  Η όλη δια­δι­κα­σία έγι­νε βια­στι­κά χωρίς τις απα­ραί­τη­τες μελέ­τες, με το σκε­πτι­κό της ενί­σχυ­σης του του­ρι­σμού στο κέντρο της Αθή­νας, ενταγ­μέ­νο στη λογι­κή της κυβέρ­νη­σης “ανοί­ξα­με και σας περι­μέ­νου­με” για την προ­σέλ­κυ­ση του­ρι­στών. Εάν ήθε­λε η δημο­τι­κή αρχή να μειώ­σει τη χρή­ση των ΙΧ στην Αθή­να θα έπρε­πε πρώ­τα να ανα­βαθ­μί­σει το δίκτυο μαζι­κής μεταφοράς.

Αναστολή ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

«Πρέ­πει να υπάρ­ξει από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου για την ανα­στο­λή αυτής της μεγά­λης ταλαι­πω­ρί­ας που φέρ­νει ο “Μεγά­λος Περί­πα­τος”», τόνι­σε στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» της Αθή­νας. Τόνι­σε πως «η επι­κοι­νω­νια­κή καται­γί­δα που έχει ξεσπά­σει για το μεγά­λο περί­πα­το, με τον δήμαρ­χο να προ­σπα­θεί να δικαιο­λο­γή­σει τα αδι­καιο­λό­γη­τα, δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τη δύσκο­λη καθη­με­ρι­νό­τη­τα που βιώ­νουν οι Αθη­ναί­οι, για την οποία ο δήμος έχει ευθύνη».

Πρό­σθε­σε πως «έχουν ευθύ­νη και οι παρα­τά­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να στη­ρί­ξουν την ανα­στο­λή του. Ας μην ξεχνά­με ότι το Συμ­βού­λιο της πρώ­της Δημο­τι­κής Κοι­νό­τη­τας δεν πήρε από­φα­ση υπέρ του “Μεγά­λου Περι­πά­του”, ενώ στην Οικο­νο­μι­κή Επι­τρο­πή ψηφί­στη­κε μόνο από την παρά­τα­ξη του δημάρχου».

Σημεί­ω­σε ότι πρέ­πει «να δοθεί η δυνα­τό­τη­τα να ακού­σου­με τη φωνή των εμπό­ρων, των επαγ­γελ­μα­τιών και των εργα­ζο­μέ­νων, που έχουν κατα­θέ­σει 130 υπο­γρα­φές διεκ­δι­κώ­ντας την ανα­στο­λή της εφαρ­μο­γής του βεβια­σμέ­νου σχε­δί­ου του “Μεγά­λου Περι­πά­του”. Να δοθεί ο λόγος στον πρό­ε­δρο του Συλ­λό­γου Αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, Επαγ­γελ­μα­τιών και Εμπό­ρων Δήμου Αθήνας».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο