Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα -«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» — «Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί»

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη» χιλιά­δες δια­δη­λω­τές που συμ­με­τεί­χαν στη συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία προς την πρε­σβεία του Ισρα­ήλ στην Αθήνα.

Στην κεφα­λή της πορεί­ας είναι μια τερά­στια σημαία της Παλαιστίνης.

Ενδει­κτι­κό της μαζι­κό­τη­τας της πορεί­ας, που ξεκί­νη­σε από το Σύνταγ­μα με κατά­λη­ξη την πρε­σβεία του Ισρα­ήλ, ήταν το γεγο­νός ότι όταν η κεφα­λή της πορεί­ας προ­σέγ­γι­ζε το νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός», οι τελευ­ταί­οι δια­δη­λω­τές έφευ­γαν από το Σύνταγ­μα, όπου νωρί­τε­ρα έγι­νε μεγά­λη συγκέντρωση.

«Το έγκλη­μα αυτό έχει υπο­γρα­φή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραη­λι­νοί» και «Αλλη­λεγ­γύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπε­ρια­λι­στών», ήταν μερι­κά από τα συν­θή­μα­τα που δόνη­σαν την ατμόσφαιρα.

Απαί­τη­σαν:

Καμία συμ­με­το­χή-Καμία στή­ρι­ξη στον σφα­για­σμό του παλαι­στι­νια­κού λαού

Να απο­συρ­θεί η Φρε­γά­τα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

Να παύ­σει κάθε διευ­κό­λυν­ση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Να στα­μα­τή­σει κάθε οικο­νο­μι­κή-πολι­τι­κή-στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισραήλ

ΤΩΡΑ ανα­γνώ­ρι­ση του Παλαι­στι­νια­κού Κράτους

Νωρί­τε­ρα στο Σύνταγ­μα έγι­νε μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον Παλαι­στι­νια­κό λαό, από Συν­δι­κά­τα και φορείς της Αττικής.

«ΛΕ ΛΕ Λευ­τε­ριά στην Παλαι­στί­νη» δια­δή­λω­σαν στο Σύνταγ­μα δεκά­δες Παλαιστίνιοι.

Ξεχώ­ρι­σε το μαζι­κό παρών που έδω­σαν δεκά­δες Παλαι­στί­νιοι στο μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο των συν­δι­κά­των. Με την οργή τους να ξεχει­λί­ζει για τη νέα σφα­γή του λαού τους βρο­ντο­φώ­να­ξαν τα συν­θή­μα­τα τους σηκώ­νο­ντας όλη την Αθή­να στο πόδι.

Μικρά παι­διά με τους γονείς τους, νέοι και μεγα­λύ­τε­ροι Παλαι­στί­νιοι κρα­τού­σαν σημαί­ες της χώρας τους, φορώ­ντας τις παρα­δο­σια­κές μαντή­λες τους, σύμ­βο­λο αντί­στα­σης για γενιές και γενιές και του δικού μας λαού.

Ξεχω­ρι­στό στιγ­μιό­τυ­πο απο­τέ­λε­σε όταν μικροί και μεγά­λοι ανέ­βη­καν στη εξέ­δρα με τα λάβα­ρα τους ψηλά. Ότι και να κάνουν δεν θα μας εξο­ντώ­σουν, με την αλλη­λεγ­γύη από τους λαούς όλου του κόσμου θα τα κατα­φέ­ρου­με είπαν. «Στης Γάζας τα συντρίμ­μια που σφίγ­γει ο κλοιός σηκώ­νει το κεφά­λι ο ήρω­ας λαός».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο