Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με νέο κουράγιο δύναμη και αποφασιστικότητα!

Συνεχίζουμε!

Το μήνυ­μα ακού­στη­κε και ήταν εκκωφαντικό:
🔻 Ο λαός, η νεο­λαία δεν ανα­βάλ­λουν για αργό­τε­ρα την πάλη για την υγεία, τη ζωή, τα δικαιώ­μα­τά τους, την πάλη ενά­ντια στην εμπλο­κή στα δολο­φο­νι­κά σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ.47 Χρόνια Πολυτεχνείο

Οσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες του λαού, όσοι νομίζουν ότι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν «φίμωτρο» στο λαό, διαψεύστηκαν και θα διαψευστούν ξανά.

🔻 Η χτεσινή μέρα ήταν μέρα αγωνιστικής ανάτασης και «ανάσας».

Αυτό δεν μπό­ρε­σαν να το αλλά­ξουν ούτε οι τόνοι χημι­κών ούτε το όργιο της απρό­κλη­της κατα­στο­λής που ξεδι­πλώ­θη­κε με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης.
Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, η κυβέρ­νη­ση και όσοι ήλπι­ζαν ότι θα φιμώ­σουν το λαό έφα­γαν τα μού­τρα τους.
Με συμ­βο­λι­κό και ουσια­στι­κό τρό­πο απο­δεί­χθη­κε ότι οι αγώ­νες δεν μπαί­νουν σε καρα­ντί­να, ότι μπο­ρεί το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα να συνε­χί­ζει την πάλη του και στις σημε­ρι­νές συν­θή­κες, τηρώ­ντας όλα τα ανα­γκαία μέτρα προ­στα­σί­ας της υγείας.
Η κατα­στο­λή συνά­ντη­σε τη μαζι­κή κατα­κραυ­γή, ξεσκε­πά­στη­κε ότι η παν­δη­μία και τα πρω­τό­κολ­λα είναι πρό­σχη­μα, ο στό­χος είναι να μπουν εμπό­δια στους αγώνες.

🔻 Η μάχη αυτή μπορεί να δώσει κουράγιο και δύναμη για να δυναμώσει ο αγώνας μπροστά και στην απεργία της 26ης Νοέμβρη.

ΠΑΜΕ -PAME 26novΤώρα είναι η ώρα ακό­μη περισ­σό­τε­ροι να μπουν στη μάχη σε κάθε χώρο δου­λειάς και γει­το­νιά, απαι­τώ­ντας εδώ και τώρα μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού στα νοσο­κο­μεία, στε­λέ­χω­ση νέων ΜΕΘ, επί­τα­ξη του ιδιω­τι­κού τομέα Υγεί­ας και όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα που η κυβέρ­νη­ση, εγκλη­μα­τώ­ντας σε βάρος της υγεί­ας και της ζωής του λαού, «παί­ζει στα ζάρια» των κερ­δών του κεφαλαίου.

Τώρα είναι η ώρα ακό­μα πιο δυνα­τά να ακου­στεί στην αυρια­νή μέρα δρά­σης Ομο­σπον­διών, Εργα­τι­κών Κέντρων και Σωμα­τεί­ων το αίτη­μα να στα­μα­τή­σουν τα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς να απο­τε­λούν υγειο­νο­μι­κές βόμ­βες, να παρ­θούν άμε­σα μέτρα ενί­σχυ­σης και απο­συμ­φό­ρη­σής τους, εδώ και τώρα να γίνουν επί­τα­ξη ιδιω­τι­κών λεω­φο­ρεί­ων, μαζι­κές προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού, ενί­σχυ­ση του στό­λου των οχημάτων.

  • Για μέτρα προ­στα­σί­ας στους χώρους δου­λειάς, που η εργο­δο­τι­κή αυθαι­ρε­σία και η καπι­τα­λι­στι­κή κερ­δο­φο­ρία έχουν μετα­τρέ­ψει σε εστί­ες υπερ­με­τά­δο­σης, έξω από τις πύλες των οποί­ων στα­μα­τά­νε οι υπο­τι­θέ­με­νες «ευαι­σθη­σί­ες» της κυβέρ­νη­σης για την υγεία των εργαζομένων.
  • Για να παρ­θούν όλα τα μέτρα ώστε τα σχο­λεία να ξανα­νοί­ξουν με ασφά­λεια για όλους τους μαθη­τές που η κυβέρ­νη­ση τους κλεί­νει σπί­τι, επει­δή αρνεί­ται να πάρει μέτρα απο­συμ­φό­ρη­σης για τις σχο­λι­κές τάξεις και ουσια­στι­κής προ­στα­σί­ας μαθη­τών, γονιών και εκπαιδευτικών.
  • Για να απο­συρ­θεί εδώ και τώρα το αντερ­γα­τι­κό έκτρω­μα, οι ανα­τρο­πές του αιώ­να που φέρ­νει η κυβέρ­νη­ση στα μου­λω­χτά, και προ­βλέ­πει 10ωρη δου­λειά, με 200 ευρώ μισθό, να πάρουν απά­ντη­ση τα σχέ­διά τους να μπει στο γύψο το εργα­τι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα, ο δια­κα­ής τους πόθος ο λαός να οδη­γη­θεί χει­ρο­πό­δα­ρα δεμέ­νος ξανά στη σφα­γή του, να πλη­ρώ­σει ξανά μια ακό­μα κρί­ση του κεφαλαίου.

ΠΑΜΕ PAME strikenov26🔺 Συνεχίζουμε λοιπόν αποφασιστικά! 🔺

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

ℹ️   Η συλ­λο­γή υπο­γρα­φών ενά­ντια στην απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης να απα­γο­ρεύ­σει τον αγω­νι­στι­κό γιορ­τα­σμό του Πολυ­τε­χνεί­ου συνε­χί­ζε­ται στη σελί­δα www.polytechneio2020.gr


«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο