Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μια μεγάλη αγκαλιά στα προσφυγόπουλα από σωματεία και μαζικούς φορείς της Χίου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρώ­το σημα­ντι­κό «μάθη­μα» έδω­σε το οργα­νω­μέ­νο κίνη­μα στη Χίο σήμε­ρα, πρώ­τη μέρα παρου­σί­ας των προ­σφυ­γό­που­λων στα σχολεία.

Με απο­φά­σεις τους, εκπρό­σω­ποι από το Σύλ­λο­γο Δασκά­λων και Νηπια­γω­γών Χίου, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, από το Σύλ­λο­γο Γυναι­κών Χίου, το Σωμα­τείο Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων και Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Χίου και το Σωμα­τείο Συντα­ξιού­χων ΕΦΚΑ, έφθα­σαν γύρω στη μία έξω από τα σχο­λεία και απευ­θύν­θη­καν αρχι­κά στους γονείς που έφτα­ναν για να πάρουν τα ελλη­νό­που­λα από το πρω­ι­νό σχο­λι­κό ωράριο.

xios8

Παρά τις μεμο­νω­μέ­νες φωνές που επι­χεί­ρη­σαν και πάλι να σπεί­ρουν το μίσος, με επι­χει­ρή­μα­τα «ξέρεις πως μεγα­λώ­νουν αυτοί», «μαθαί­νουν το κορά­νι…», «πάρ­τε τους σπί­τι σας», «δεν ξέρε­τε το κακό κάνε­τε στο νησί», «δεν έχε­τε το δικαί­ω­μα να είστε εδώ», κλπ., με την απο­φα­σι­στι­κή και ψύχραι­μη στά­ση των συγκε­ντρω­μέ­νων, δεν δόθη­κε το περι­θώ­ριο για συνέ­χεια. Τη στιγ­μή της παρου­σί­ας των παι­διών που τα συνό­δευαν οι εκπαι­δευ­τι­κοί, υπήρ­ξε εγκάρ­δια υπο­δο­χή με χει­ρο­κρο­τή­μα­τα, ενώ μοι­ρά­στη­καν δωρά­κια, μπα­λό­νια μαζί με ένα μεγά­λο χαμό­γε­λο σε όλα τα παι­διά. Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι κρα­τού­σαν επί­σης μηνύ­μα­τα υπο­δο­χής στα αραβικά.

Απο­δεί­χθη­κε για μια ακό­μα φορά ότι η γνή­σια λαϊ­κή αλλη­λεγ­γύη των εργα­ζο­μέ­νων μέσα από τα σωμα­τεία, τους φορείς τους, είναι η μόνη ικα­νή να στα­μα­τή­σει τις ξενο­φο­βι­κές φωνές, να αγκα­λιά­σει τα θύμα­τα του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου. Το καλύ­τε­ρο «μάθη­μα» πήραν τα προ­σφυ­γό­που­λα, αλλά και τα ελλη­νό­που­λα σε μια κίνη­ση ανθρω­πιάς προς πάσα κατεύθυνση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο