Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντιάλ 2018: Στα ημιτελικά οι «Τρικολόρ»

Μου­ντιάλ 2018: Oυρου­γουάη και Γαλ­λία, έδω­σαν τη δική τους “μάχη”, για μια θέση στα ημι­τε­λι­κά, του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου της Ρωσί­ας.  Σκο­ρά­ρο­ντας από ένα γκολ σε κάθε ημί­χρο­νο, η Γαλ­λία επι­βλή­θη­κε 2–0 της Ουρου­γουά­ης και προ­κρί­θη­κε στα ημι­τε­λι­κά του Μου­ντιάλ της Ρωσί­ας όπου θα αντι­με­τω­πί­σει στις 10 Ιου­λί­ου, στην Αγία Πετρού­πο­λη, το νικη­τή που θα προ­κύ­ψει από το ζευ­γά­ρι Βέλγιο-Βραζιλία.

 

Στο 40΄, σε εκτέ­λε­ση φάουλ του Γκριεζ­μάν πετά­χτη­κε στην περιο­χή ο Βαράν και με εξαι­ρε­τι­κή κεφα­λιά άλλα­ξε όσο έπρε­πε την πορεία της μπά­λας για να τη στεί­λει στη δεξιά γωνία της εστί­ας του Μου­σλέ­ρα. 1–0 για τη Γαλλία

Η «σελέ­στε» έχα­σε μεγά­λη διπλή ευκαι­ρία να ισο­φα­ρί­σει στο 44΄, όταν ο Γιο­ρίς απέ­κρου­σε εκπλη­κτι­κά την κεφα­λιά του Κάσε­ρες από το ύψος του πέναλ­τι, ενώ στη συνέ­χεια το σουτ του Γοδίν έφυ­γε άουτ.

Στο 2ο ημί­χρο­νο η Ουρου­γουάη πίε­σε για την ισο­φά­ρι­ση, χωρίς να χάσει τη μεγά­λη ευκαι­ρία, αλλά ήταν η Γαλ­λία που έφθα­σε στο 2–0 με τον Γκριεζ­μάν στο 61΄.

Ο άσος της Ατλέ­τι­κο Μαδρί­της έκα­νε δυνα­τό φαλ­τσα­ρι­στό σουτ έξω από την περιο­χή, ο Μου­σλέ­ρα αιφ­νι­διά­στη­κε από την «κυμα­τι­στή» πορεία της μπά­λας, που του ξέφυ­γε από τα χέρια και κατέ­λη­ξε στα δίχτυα για να «σφρα­γί­σει» στο σημείο αυτό ορι­στι­κά η μοί­ρα του αγώνα.

.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο