Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ 2023: Μονόδρομος η νίκη της Εθνικής κόντρα στη Νέα Ζηλανδία

O πρώ­τος «τελι­κός» της Εθνι­κής Ανδρών στο Παγκό­σμιο Κύπελ­λο του 2023, βρί­σκε­ται προ των πυλών. Το αντι­προ­σω­πευ­τι­κό συγκρό­τη­μα αντι­με­τω­πί­ζει (30/8, 15:40) τη Νέα Ζηλαν­δία, στο κλεί­σι­μο της αυλαί­ας της πρώ­της φάσης της διορ­γά­νω­σης (3η αγω­νι­στι­κή), με το απο­τέ­λε­σμα να κρί­νει τη συνέ­χεια της «γαλα­νό­λευ­κης» στο Μου­ντο­μπά­σκετ και την είσο­δό της στους «16», όπου θα τοπο­θε­τη­θεί σε νέο όμι­λο (10ο). Σε περί­πτω­ση ήττας, όμως, η «γαλα­νό­λευ­κη» θα εκτρο­χια­στεί και θα δώσει αγώ­νες κατά­τα­ξης για τις θέσεις 17–32.

H ομά­δα του Δημή­τρη Ιτού­δη θα παρα­τα­χθεί απέ­να­ντι στους «Tall Blacks», μετρώ­ντας μία νίκη επί της Ιορ­δα­νί­ας και μία ήττα από τις ΗΠΑ, όπως και οι Νεο­ζη­λαν­δοί. Το θετι­κό απο­τέ­λε­σμα είναι… μονό­δρο­μος για την Εθνι­κή, καθώς αν επι­τευ­χθεί ο στό­χος, τότε θα κατα­λά­βει τη δεύ­τε­ρη θέση του 3ου ομί­λου και με ρεκόρ 2–1 θα προ­κρι­θεί στους «16». Στον νέο όμι­λο (ΗΠΑ, Λιθουα­νία, Ελλά­δα, Μαυ­ρο­βού­νιο) θα μετα­φέ­ρει τα απο­τε­λέ­σμα­τα της πρώ­της φάσης και θα αντι­με­τω­πί­σει αρχι­κά την Λιθουα­νία (ρεκόρ 3–0 όπως οι ΗΠΑ) και στη συνέ­χεια το Μαυ­ρο­βού­νιο (ρεκόρ 2–1) για την πρό­κρι­ση στην οκτά­δα, όπερ σημαί­νει ότι η ανα­μέ­τρη­ση με την πρώ­τη θα είναι ο δεύ­τε­ρος δια­δο­χι­κός «τελι­κός» και με το Μαυ­ρο­βού­νιο ο τρί­τος σερί.

Η νίκη, πάντως, επί της Νέας Ζηλαν­δί­ας είναι επι­βε­βλη­μέ­νη και για άλλο λόγο, καθώς αυτό­μα­τα η Ελλά­δα θα πάρει το εισι­τή­ριο συμ­με­το­χής στο Προ­ο­λυ­μπια­κό Τουρ­νουά (την πρό­κρι­ση παίρ­νουν οι 16 πρώ­τες ομά­δες του Μου­ντο­μπά­σκετ 2023).

To σημε­ρι­νό (30/8) πρό­γραμ­μα στην 3η αγω­νι­στι­κή της Α΄ φάσης του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου μπά­σκετ 2023, που διε­ξά­γε­ται σε Μανί­λα (Φιλιπ­πί­νες), Οκι­νά­ουα (Ιαπω­νία) και Τζα­κάρ­τα (Ινδο­νη­σία):

Τετάρ­τη 30 Αυγούστου

11.00: Νότιο Σου­δάν — Σερ­βία (2ος (B) Όμι­λος, Φιλιπ­πί­νες, NovaSports)
11.00: Γεωρ­γία — Βενε­ζου­έ­λα (6ος (F) Όμι­λος, Ιαπω­νία, ΕΡΤ 1 & NovaSports)
11.40: ΗΠΑ — Ιορ­δα­νία (3ος © Όμι­λος, Φιλιπ­πί­νες, NovaSports)
12.45: Ακτή Ελε­φα­ντο­στού — Βρα­ζι­λία (7ος (G) Όμι­λος, Ινδο­νη­σία, NovaSports)
14.30: Σλο­βε­νία — Πρά­σι­νο Ακρω­τή­ρι (6ος (F) Όμι­λος, Ιαπω­νία, NovaSports)
15.00: Κίνα — Που­έρ­το Ρίκο (2ος (B) Όμι­λος, Φιλιπ­πί­νες, NovaSports)
15.40: Ελλά­δα — Νέα Ζηλαν­δία (3ος © Όμι­λος, Φιλιπ­πί­νες — ΕΡΤ 1 & NovaSports)
16.30: Ιράν — Ισπα­νία (7ος (G) Όμι­λος, Ινδο­νη­σία, NovaSports)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο