Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουντομπάσκετ 2023: Σοκ για τον Σίμανιτς – Έχασε ένα νεφρό μετά από τραυματισμό του στον αγώνα της Σερβίας κόντρα στο Νότιο Σουδάν

Η Σερ­βία προ­κρί­θη­κε στα προη­μι­τε­λι­κά του Παγκο­σμί­ου Κυπέλ­λου 2023, αλλά θα συνε­χί­σει χωρίς τον πάου­ερ φόρ­γουορντ, Μπό­ρι­σα Σίμα­νιτς για το υπό­λοι­πο του τουρ­νουά, ο οποί­ος φέρε­ται να έχα­σε έναν νεφρό, σύμ­φω­να με την Telegraf.

Ο Σίμα­νιτς τραυ­μα­τί­σθη­κε μετά από ένα χτύ­πη­μα από τον αγκώ­να του Νού­νο Άμοτ κατά τη διάρ­κεια του αγώ­να με το Νότιο Σου­δάν την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη. Ο Σέρ­βος άσος, ο οποί­ος έπαι­ξε λίγο περισ­σό­τε­ρο από δύο λεπτά με το Νότιο Σου­δάν, απο­χώ­ρη­σε σφα­δά­ζο­ντας από τους πόνους, ενώ αμέ­σως διε­κο­μί­σθη σε νοσο­κο­μείο όπου χει­ρουρ­γή­θη­κε το ίδιο βράδυ.

«Ήταν ένα τερά­στιο σοκ για όλους μας, δεν μπο­ρού­σα­με να περι­μέ­να­με ότι ένα τέτοιο πλήγ­μα θα μπο­ρού­σε να είναι όχι μόνο οδυ­νη­ρό αλλά και τρα­γι­κό. Είναι καλό που τελεί­ω­σε», δήλω­σε ο προ­πο­νη­τής της Σερ­βί­ας Σβέ­τι­σλαβ Πέσιτς, στο BasketNews, όταν αρχι­κά θεω­ρή­θη­κε ότι ο Σίμα­νιτς είχε άθι­κτους και τους δύο νεφρούς του. Προ­φα­νώς, αυτό δεν απο­δεί­χθη­κε έτσι, με τον Σίμα­νιτς να χάνει έναν νεφρό.

Η ελπί­δα για τη Σερ­βία και τον Σίμα­νιτς είναι ότι θα αναρ­ρώ­σει πλή­ρως και θα συνε­χί­σει τελι­κά την καριέ­ρα του στο μπά­σκετ. Αλλά προς το παρόν, η εστί­α­σή του θα είναι πλή­ρως στην υγεία του, ενώ η Σερ­βία θέλει να προ­χω­ρή­σει στο Παγκό­σμιο Κύπελ­λο της FIBA.

Δεί­τε το στιγμιότυπο:

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο