Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπαξεβανάκης: Πρώην υφυπουργός Παιδείας-φιδέμπορας…

Δια­δί­δει ψέμα­τα ο πρώ­ην υφυ­πουρ­γός Παι­δεί­ας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπα­ξε­βα­νά­κης ότι το ΚΚΕ κακώς υπο­στη­ρί­ζει πως η τρο­πο­λο­γία του για την άμε­ση μονι­μο­ποί­η­ση των νεο­διό­ρι­στων εκπαι­δευ­τι­κών απορ­ρί­φθη­κε από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και από το ΠΑΣΟΚ και φυσι­κά την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, διό­τι, όπως υπο­στη­ρί­ζει, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμ­με­τέ­χει στις ψηφοφορίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπο­ρού­σε να τοπο­θε­τη­θεί και δεν το έκα­νε. Η τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ είχε κατα­τε­θεί εμπρό­θε­σμα σε όλα τα κόμ­μα­τα. Άρα μπο­ρού­σαν οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ να τοπο­θε­τη­θούν. Δεν το έκα­ναν για­τί δεν συμ­φω­νούν. Άλλω­στε ο κ. Μπα­ξε­βα­νά­κης έχει ψηφί­σει και με τα δυο χέρια τον νόμο Γαβρό­γλου που συν­δέ­ει τη μονι­μο­ποί­η­ση των εκπαι­δευ­τι­κών με την ατο­μι­κή αξιο­λό­γη­ση και ανα­φέ­ρει αυτο­λε­ξεί: «Στο τέλος του δεύ­τε­ρου έτους οι νεο­διο­ρι­ζό­με­νοι κρί­νο­νται προ­κει­μέ­νου να μονι­μο­ποι­η­θούν. Ο τρό­πος και τα κρι­τή­ρια κρί­σης και καταλ­λη­λό­τη­τας των νεο­διο­ρι­ζό­με­νων καθο­ρί­ζο­νται με από­φα­ση του Υπουρ­γού Παι­δεί­ας, Έρευ­νας και Θρη­σκευ­μά­των».  Πριν το 2019 και τον νόμο Γαβρό­γλου — Μπα­ξε­βα­νά­κη μονι­μο­ποιού­νταν με μια απλή έκθε­ση του διευ­θυ­ντή του σχολείου.

Στην τελι­κή, στο ίδιο ψηφο­δέλ­τιο με τον υφυ­πουρ­γό Παι­δεί­ας της συγκυ­βέρ­νη­σης ΝΔ — ΠΑΣΟΚ, κ. Κεδί­κο­γλου, βρί­σκε­ται. Ναι! Αυτόν που έφε­ρε δια­θε­σι­μό­τη­τες δυο χιλιά­δων εκπαι­δευ­τι­κών, που έλε­γε ότι η τρά­πε­ζα θεμά­των είναι εργα­λείο βελ­τί­ω­σης και απει­λού­σε με πει­θαρ­χι­κό έλεγ­χο καθη­γη­τές! Ας μην ξύνο­νται στην γκλί­τσα του τσο­πά­νη λοιπόν…

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο