Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει!

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ του ΕΕΤΕ
Συνά­δελ­φοι, φίλοι και ερα­στές της τέχνης

Την Πέμ­πτη 21 Μαΐ­ου στις 7 μ.μ., στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος, αντα­πο­κρι­νό­μα­στε στο κάλε­σμα του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλ­λό­γουΗ αλυ­σί­δα μεγα­λώ­νει – Γίνε κι εσύ ένας κρί­κος” και μπαί­νου­με και εμείς με τα έργα μας στην αλυ­σί­δα.

Στη διάρ­κεια της κινη­το­ποί­η­σης θα εκτί­θε­νται εικα­στι­κά έργα σε ψηφια­κές εκτυ­πώ­σεις τα οποία θα δωρί­ζο­νται στους περαστικούς.
«Είναι μια κίνη­ση των εικα­στι­κών καλ­λι­τε­χνών προς την κοι­νω­νία που πάσχει κάτω από την ανερ­γία, τις ελα­στι­κές σχέ­σεις εργα­σί­ας, τη μαύ­ρη εργα­σία και την εκμε­τάλ­λευ­ση», σημειώ­νει το ΕΕΤΕ.
Μπο­ρείς να κόψεις όλα τα λου­λού­δια, αλλά δεν μπο­ρείς να εμπο­δί­σεις την άνοι­ξη να έρθει!
Πάμπλο Νερούδα
Με αυτόν το στί­χο του μεγά­λου Χιλια­νού ποι­η­τή Πάμπλο Νερού­δα στις 21 Μαΐ­ου 2020, συνε­χί­ζου­με τις κινη­το­ποι­ή­σεις μας διεκ­δι­κώ­ντας την ενί­σχυ­ση όλων των καλ­λι­τε­χνών δημιουργών.

να κόψεις όλα τα λουλούδια αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την άνοιξη να έρθει

Όλοι εμείς οι εικα­στι­κοί καλ­λι­τέ­χνες που δημιουρ­γού­με, που προ­σπα­θού­με να επι­βιώ­σου­με μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκο­λες σημε­ρι­νές συν­θή­κες, επι­βιώ­νο­ντας ως αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι ή με σχέ­ση εξαρ­τη­μέ­νης εργα­σί­ας, με μπλο­κά­κι ή χωρίς χαρ­τιά, εκπαι­δευ­τι­κοί τέχνης που καλού­νται να εργα­στούν κάτω από παρα­κο­λού­θη­ση με κάμε­ρες, στην εργα­σια­κή επι­σφά­λεια, όλοι όσοι ζού­με μέσα σε αυτές τις συν­θή­κες που αμφι­σβη­τούν την υπό­στα­σή μας, το να δημιουρ­γού­με, το να υπάρχουμε.

Διεκ­δι­κού­με ουσια­στι­κά μέτρα στήριξης! 
Διεκ­δι­κού­με να μπο­ρού­με να ζήσου­με από την Τέχνη μας!

Ψηφια­κές εκτυ­πώ­σεις εικα­στι­κών έργων θα εκτε­θούν και θα δωρί­ζο­νται στους περαστικούς.

Είναι μια κίνη­ση των εικα­στι­κών καλ­λι­τε­χνών προς την κοι­νω­νία που πάσχει κάτω από την ανερ­γία, τις ελα­στι­κές σχέ­σεις εργα­σί­ας, τη μαύ­ρη εργα­σία και την εκμετάλλευση.

Αγω­νι­ζό­μα­στε για την Τέχνη και τον Πολι­τι­σμό, συμπα­ρα­τασ­σό­μα­στε με τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων για εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.

Σας καλού­με όλους την Πέμ­πτη 21 Μαΐ­ου 2020, στο Σύνταγ­μα στις 7 μ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο