Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους έως την Παρασκευή

Βρο­χές και τοπι­κά ισχυ­ρές καται­γί­δες σε μεγά­λο τμή­μα της Ελλά­δας κατά το διή­με­ρο Πέμ­πτης και Παρα­σκευ­ής θα προ­κα­λέ­σει η κίνη­ση ενός νέου βαρο­με­τρι­κού χαμη­λού, το οποίο βρί­σκε­ται στην Ιταλία.

Οι βρο­χές που σημειώ­νο­νται στο Ιόνιο από το πρωί σήμε­ρα, σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/Meteo.gr, βαθ­μιαία θα εντα­θούν και μετά το από­γευ­μα θα επε­κτα­θούν ανα­το­λι­κά επη­ρε­ά­ζο­ντας την Πελο­πόν­νη­σο και την Κρή­τη. Κατά τη διάρ­κεια της νύχτας προς τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Παρα­σκευ­ής, βρο­χές και τοπι­κά ισχυ­ρές καται­γί­δες θα επη­ρε­ά­σουν το σύνο­λο της χώρας μας, με τα φαι­νό­με­να στα κεντρι­κά και νότια να είναι κατά τόπους ισχυ­ρά, ενώ υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών χαλα­ζο­πτώ­σε­ων στα νησιά του Αιγαίου.

Αύριο, προ­βλέ­πο­νται βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες, αρχι­κά σε μεγά­λο τμή­μα της χώρας, οι οποί­ες όμως βαθ­μιαία και από τα δυτι­κά θα εξα­σθε­νή­σουν και μετά το από­γευ­μα της Παρα­σκευ­ής θα περιο­ρι­στούν στα νησιά του Βορεί­ου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, στα Δωδε­κά­νη­σα, στην Ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία και στη Θράκη.

Παράλ­λη­λα, θυελλώ­δεις θα πνέ­ουν οι νοτιο­α­να­το­λι­κοί άνε­μοι στο Ιόνιο με τις εντά­σεις τους τόσο σήμε­ρα όσο και την Παρα­σκευή να φτά­νουν τα οκτώ μποφόρ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο