Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέα ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του Λιγνάδη

Μία ακό­μη κατη­γο­ρία για βια­σμό απαγ­γέλ­θη­κε από τις εισαγ­γε­λι­κές Αρχές σε βάρος τού προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νου στις φυλα­κές της Τρί­πο­λης σκη­νο­θέ­τη και ηθο­ποιού Δημή­τρη Λιγνά­δη, μετά το πέρας έρευ­νας που διε­νερ­γή­θη­κε με αφορ­μή τρί­τη μήνυ­ση που κατα­τέ­θη­κε σε βάρος του.

Η μήνυ­ση, που κατα­τέ­θη­κε στην Εισαγ­γε­λία, περί­που μία εβδο­μά­δα αφού είχε κρι­θεί προ­φυ­λα­κι­στέ­ος ο σκη­νο­θέ­της για δύο πρά­ξεις βια­σμού κατά ανη­λί­κων, αφο­ρά βια­σμό ενή­λι­κου το 2018. Οι ισχυ­ρι­σμοί του μηνυ­τή τέθη­καν υπό διε­ρεύ­νη­ση από τους εισαγ­γε­λι­κούς λει­τουρ­γούς, οι οποί­οι έλα­βαν εξη­γή­σεις από τον σκη­νο­θέ­τη στις φυλα­κές που κρα­τεί­ται. Με την ολο­κλή­ρω­ση της έρευ­νας, ο προ­σω­ρι­νά κρα­τού­με­νος καλ­λι­τέ­χνης βρί­σκε­ται πλέ­ον αντι­μέ­τω­πος με νέα κατη­γο­ρία μετά την άσκη­ση νέας ποι­νι­κής δίωξης.

Ο μηνυ­τής φέρε­ται να ισχυ­ρί­ζε­ται πως γνω­ρί­στη­κε με τον κατη­γο­ρού­με­νο στο Μετα­ξουρ­γείο κοντά στο σπί­τι του καλ­λι­τέ­χνη, όπου και πήγαν και κακο­ποι­ή­θη­κε σεξουα­λι­κά κατά τη δεύ­τε­ρη επί­σκε­ψη του στον επί­μα­χο χώρο. Σύμ­φω­να με τον μηνυ­τή, ο κατη­γο­ρού­με­νος του είχε δεί­ξει πορ­νο­γρα­φι­κό υλι­κό στον υπο­λο­γι­στή του και του είχε προ­σφέ­ρει αλκο­όλ και ναρ­κω­τι­κά. Ο καταγ­γελ­λό­με­νος βια­σμός έγι­νε μέσα στο δια­μέ­ρι­σμα του σκη­νο­θέ­τη, το οποίο περι­γρά­φε­ται λεπτο­με­ρώς στη μήνυ­ση και ενό­σω ο καταγ­γέλ­λων, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται, είχε χάσει τις αισθή­σεις του.

Από την πλευ­ρά του, ο καλ­λι­τέ­χνης φέρε­ται να υπο­στη­ρί­ζει πως όσα ισχυ­ρί­ζε­ται σε βάρος του ο μηνυ­τής είναι ψευ­δή και πως όλη η καταγ­γελ­λό­με­νη υπό­θε­ση κατα­σκευά­στη­κε από τον δικη­γό­ρο που εκπρο­σω­πεί τον καταγ­γέλ­λο­ντα. Υπο­στη­ρί­ζει, επί­σης, ο κατη­γο­ρού­με­νος πως δεν γνω­ρί­ζει καν τον μηνυ­τή και ζητά να εξε­τα­στεί κατ’ αντι­πα­ρά­στα­ση μαζί του, ώστε να απο­δει­χθεί η αλήθεια.

Η νέα δικο­γρα­φία σε βάρος του Δημή­τρη Λιγνά­δη θα δια­βι­βα­στεί στην 19η Τακτι­κή Ανα­κρί­τρια που χει­ρί­ζε­ται ήδη τις άλλες δύο υπο­θέ­σεις η οποία θα καλέ­σει σε απο­λο­γία τον καλ­λι­τέ­χνη. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η δικα­στι­κή λει­τουρ­γός αξιο­λο­γεί και μία ακό­μη καταγ­γε­λία για σεξουα­λι­κή κακο­ποί­η­ση που έγι­νε ενώ­πιον της σε βάρος του κατηγορούμενου.

Το έρη­μο κλου­βί, Κεί­με­νο Βαγ­γε­λιώ Καρα­κα­τσά­νη – Ζωγρα­φιές Εύα Μελά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο