Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέος Κόσμος: Συμβόλαιο θανάτου στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος μεταξύ νονών της νύχτας

Μαφιό­ζι­κη εκτέ­λε­ση με δεκά­δες σφαί­ρες και θύμα 44χρονο έγι­νε γύρω στις 02.00 τα ξημε­ρώ­μα­τα έξω από βεν­ζι­νά­δι­κο στην συμ­βο­λή των οδών Φορα­τζή και Ηλιού στο Νέο Κόσμο.

Η δολο­φο­νία απο­δί­δε­ται από την Αστυ­νο­μία σε συμ­βό­λαιο θανά­του, στο πλαί­σιο ξεκα­θα­ρί­σμα­τος μετα­ξύ νονών της νύχτας, καθώς το θύμα θεω­ρού­νταν από τα μεγά­λα ονό­μα­τα στον συγκε­κρι­μέ­νο χώρο, ενώ είχε γίνει και πάλι από­πει­ρα σε βάρος του το 2018 στον Πει­ραιά και έχει κατη­γο­ρη­θεί στο παρελ­θόν για σωρεία επι­θέ­σε­ων και άλλα αδι­κή­μα­τα (είχε κατη­γο­ρη­θεί ως επι­κε­φα­λής ομά­δας εκβια­στών, αλλά και για συμ­βό­λαια θανά­του, χωρίς όμως να προ­κύ­ψουν στοι­χεία σε βάρος του). Το όνο­μα του έχει εμπλα­κεί και σε ανθρω­πο­κτο­νία και από­πει­ρα ανθρωποκτονίας.

Άγνω­στοι «γάζω­σαν» με πολε­μι­κό τυφέ­κιο καλάσ­νι­κοφ το θύμα, την ώρα που είχε βγει από το βεν­ζι­νά­δι­κο, το οποίο ήταν ιδιο­κτη­σί­ας του και άνοι­ξε την πόρ­τα για να μπει στο θωρα­κι­σμέ­νο αυτο­κί­νη­το του, αλλά δεν πρόλαβε.

Οι δρά­στες, οι οποί­οι είχαν στή­σει καρ­τέ­ρι στον 44χρονο, σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες ήταν τρεις ή τέσ­σε­ρις και επέ­βαι­ναν σε ΙΧ αυτο­κί­νη­το, ενώ πιθα­νο­λο­γεί­ται ότι υπήρ­χε και δεύ­τε­ρη ομά­δα υπο­στή­ρι­ξης, καθώς μετά την δολο­φο­νία εθε­ά­θη και μία μοτο­σι­κλέ­τα μεγά­λου κυβι­σμού να απο­μα­κρύ­νε­ται από το σημείο.

Οι εκτε­λε­στές πυρο­βό­λη­σαν τον 44χρονο, ο οποί­ος προ­σπά­θη­σε να καλυ­φθεί μέσα στο θωρα­κι­σμέ­νο όχη­μα, αλλά δεν τα κατά­φε­ρε και τραυ­μα­τί­στη­κε θανάσιμα.

Στον τόπο του εγκλή­μα­τος έχουν βρε­θεί από την Αστυ­νο­μία 81 κάλυ­κες από καλάσνικοφ.

Αμέ­σως μετά τη δολο­φο­νία οι δρά­στες διέ­φυ­γαν με το αυτο­κί­νη­το και εξαφανίστηκαν.

Λίγο αργό­τε­ρα το ΙΧ βρέ­θη­κε καμέ­νο, στην Λεω­φό­ρο Αθη­νών στο Δαφ­νί και παρε­λή­φθη από γερα­νό της Αστυ­νο­μί­ας, για να μετα­φερ­θεί στην Διεύ­θυν­ση Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών ερευ­νών, προ­κει­μέ­νου να εξε­τα­στεί εργαστηριακά.

Παράλ­λη­λα, συνε­χί­ζε­ται η έρευ­να για τον εντο­πι­σμό της μοτο­σι­κλέ­τας που εκτι­μά­ται ότι εμπλέ­κε­ται στη δολο­φο­νία, ενώ έχει ληφθεί οπτι­κό υλι­κό από κάμε­ρες στην περιο­χή για να εξε­τα­στεί στο πλαί­σιο της προανάκρισης.

Την έρευ­να έχει ανα­λά­βει το Τμή­μα Ανθρω­πο­κτο­νιών της Ασφά­λειας Αττικής.

 

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο