Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Νέο Αριστερό” … πλυντήριο της κυβέρνησης

Απ’ ό,τι φαί­νε­ται η ΝΔ βρή­κε και νέο ειση­γη­τή στη συζή­τη­ση του νομο­σχε­δί­ου για τον γάμο και την τεκνο­θε­σία των ομό­φυ­λων ζευ­γα­ριών, που ξεκί­νη­σε στη Βου­λή. Οχι μέσα από την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή της ομά­δα, αλλά με …μετεγ­γρα­φή από τη Νέα Αρι­στε­ρά και ειδι­κό­τε­ρα στο πρό­σω­πο του βου­λευ­τή Δημή­τρη Τζανακόπουλου.

Και τι δεν ακού­σα­με από τον ειση­γη­τή της Νέας Αρι­στε­ράς στην προ­σπά­θεια υπε­ρά­σπι­σης του νομο­σχε­δί­ου της ΝΔ! Καταρ­χάς, αντα­γω­νί­ζο­νται «στα ίσα» τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπο­ρεί να «μανα­τζά­ρει» καλύ­τε­ρα την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της γυναί­κας και του παι­διού, υπε­ρα­σπι­ζό­με­νοι «εν χορώ» την «παρέν­θε­τη μητρό­τη­τα» ως δήθεν «αλτρουι­στι­κή πράξη»!

Τρί­βουν τα χέρια τους οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι του «ιατρι­κού ανα­πα­ρα­γω­γι­κού του­ρι­σμού» βλέ­πο­ντάς τους με τέτοια άμιλ­λα και …αλτρουι­σμό να υπε­ρα­σπί­ζο­νται την κερ­δο­φο­ρία τους, διευ­ρύ­νο­ντας τα πεδία δρά­σης με τον νόμο για τα ομό­φυ­λα ζευγάρια.

Επί­σης, σύμ­φω­να με τη Νέα Αρι­στε­ρά, η διά­κρι­ση του φύλου είναι «παρω­χη­μέ­νη»… Αρα είναι «παρω­χη­μέ­να» και όσα μέτρα προ­στα­σί­ας του γυναι­κεί­ου οργα­νι­σμού και της μητρό­τη­τας έχουν απο­μεί­νει, κάτω από την πίε­ση του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινή­μα­τος. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεί­χνουν τον δρό­μο για την ισο­πέ­δω­ση κάθε τέτοιου μέτρου, με τις ΗΠΑ να έχουν καταρ­γή­σει μέχρι και την άδεια μητρό­τη­τας με απο­δο­χές, στο όνο­μα της «μη διά­κρι­σης»! Προ­φα­νώς από τέτοιες …προ­ο­δευ­τι­κές πολι­τι­κές εμπνέ­ο­νται ο Τζα­να­κό­που­λος και οι άλλοι, παί­ζο­ντας ρόλο λαγού σε νέες …προ­ο­δευ­τι­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Έφτα­σε στο σημείο να παρα­δί­δει μαθή­μα­τα δια­στρέ­βλω­σης του δια­λε­κτι­κού υλι­σμού, για να υπε­ρα­σπι­στεί τις μετα­μο­ντέρ­νες θεω­ρί­ες, που αρνού­νται οποια­δή­πο­τε αντι­κει­με­νι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, φτά­νο­ντας να αμφι­σβη­τούν τα βιο­λο­γι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά του φύλου, παρου­σιά­ζο­ντάς το ως κάτι ρευ­στό, που προσ­διο­ρί­ζε­ται από το υπο­κει­με­νι­κό βίω­μα. Τέτοιο …βέρ­τι­γκο και αμε­τρο­έ­πεια από τον βου­λευ­τή της Νέας Αρι­στε­ράς, ο οποί­ος από τη μια επι­κα­λεί­ται τον Ενγκελς, που απο­κά­λυ­ψε «την ανοι­χτή ή καλυμ­μέ­νη σπι­τι­κή σκλα­βιά της γυναί­κας» στη σύγ­χρο­νη κοι­νω­νία, και από την άλλη υπε­ρα­σπί­ζε­ται και ζητά να επε­κτα­θεί ο ανα­χρο­νι­στι­κός θεσμός του γάμου!

Όσο για την προ­σπά­θεια ταύ­τι­σης των θέσε­ων του ΚΚΕ με αυτές της Εκκλη­σί­ας, ας το πουν αλλού το παρα­μύ­θι τους ο Τζα­να­κό­που­λος και οι άλλοι που ως κυβέρ­νη­ση δεν άγγι­ξαν καν τον δια­χω­ρι­σμό του κρά­τους από την Εκκλη­σία, ενώ μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους άλλους απέρ­ρι­ψαν τις σχε­τι­κές προ­τά­σεις που έκα­νε το ΚΚΕ στο πλαί­σιο της συνταγ­μα­τι­κής ανα­θε­ώ­ρη­σης, για να δια­τη­ρεί­ται ο «ομφά­λιος λώρος». Απ’ όπου και να το πιά­σεις, καλύ­τε­ρο πλυ­ντή­ριο της πολι­τι­κής της δεν θα μπο­ρού­σε να βρει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ…

ΝΔ_ΣΥΡΙΖΑ κλπ. “πρό­θυ­μοι”: Μπου­γά­δα “προ­ο­δευ­τι­κό­τη­τας” στο αντι­δρα­στι­κό νομο­σχέ­διο για τον γάμο και την τεκνο­θε­σία εκ μέρους ομό­φυ­λων ζευγαριών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο