Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νέο Ηράκλειο: Στα μαλακά ο ναζί που συνελήφθη για την επίθεση — Αύριο θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο

Τέσ­σε­ρα πλημ­με­λή­μα­τα περι­λαμ­βά­νο­νται στην ποι­νι­κή δίω­ξη που άσκη­σε ο εισαγ­γε­λέ­ας σε βάρος του 30χρονου ναζί που συνε­λή­φθη για την επί­θε­ση από ομά­δα 10 — 15 ατό­μων που δέχθη­καν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ χθες το από­γευ­μα στο Νέο Ηράκλειο.

Ο 30χρονος, που φέρε­ται μέλος ναζι­στι­κής οργά­νω­σης και χθες φαί­νε­ται να είχε αρχη­γι­κό ρόλο, είναι πλέ­ον κατη­γο­ρού­με­νος για δια­τά­ρα­ξη κοι­νής ειρή­νης, επι­κίν­δυ­νη σωμα­τι­κή βλά­βη κατά συρ­ροή, φθο­ρά ξένης ιδιο­κτη­σί­ας και οπλο­κα­το­χή. Με εντο­λή εισαγ­γε­λέα ο κατη­γο­ρού­με­νος κρα­τεί­ται και αύριο θα οδη­γη­θεί στο Αυτό­φω­ρο Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο. Παράλ­λη­λα η Εισαγ­γε­λία κρά­τη­σε αντί­γρα­φο της δικο­γρα­φί­ας για ακό­μη ένα πρό­σω­πο από εκεί­να που επι­τέ­θη­καν, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

Ο Μ.Π., είχε προ­σα­χθεί τον περα­σμέ­νο Ιού­λιο για τα επει­σό­δια στη συγκέ­ντρω­ση αντιεμ­βο­λια­στών στην Αθή­να. Ανή­κει στην φασιστική/νεοναζιστική ομά­δα Propatria.

Ο 30χρονος φασί­στας συνε­λή­φθη στα Άνω Λιό­σια, αφού ανα­γνω­ρί­στη­κε από αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες και αστυ­νο­μι­κούς, όταν του έπε­σε η κου­κού­λα κατά τη διάρ­κεια των επει­σο­δί­ων, ενώ στο χέρι του είχε και ένα χαρα­κτη­ρι­στι­κό τατουάζ.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο