Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νίκη Κεραμέως για πανεπιστημιακό άσυλο: Με τηλεφώνημα πολίτη θα μπαίνει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο!!!

Την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα της κυβέρ­νη­σης να καταρ­γή­σει το άσυ­λο εξέ­φρα­σε για μία ακό­μη φορά η υπουρ­γός Παι­δεί­ας, δίνο­ντας και το στίγ­μα του πώς αντι­με­τω­πί­ζει το ζήτη­μα της ακα­δη­μαϊ­κής ελευ­θε­ρί­ας, των αγώ­νων της νέας γενιάς και συνο­λι­κά των εργα­ζο­μέ­νων. Μάλι­στα περιέ­γρα­ψε και τον τρό­πο επέμ­βα­σης της αστυ­νο­μί­ας. Με το τηλε­φώ­νη­μα ενός πολί­τη θα μπαί­νει η Αστυ­νο­μία στο Πανε­πι­στή­μιο. Ούτε πρύ­τα­νης, ούτε πρυ­τα­νι­κές αρχές, ούτε καν καθη­γη­τές… πανε­πι­στή­μια αστυνομοκρατούμενα.

«Αν δεν προ­χω­ρού­σα­με θα είχα­με την κοι­νω­νία απέ­να­ντί μας, για­τί η μεγά­λη πλειο­νό­τη­τα συμ­φω­νεί με την κατάρ­γη­ση του ασύ­λου» δήλω­σε αναί­σχυ­ντα η υπουρ­γός Παι­δεί­ας ανα­φο­ρι­κά με το θέμα της κατάρ­γη­σης του πανε­πι­στη­μια­κού ασύλου.

Η Νίκη Κερα­μέ­ως μιλώ­ντας στον ΑΝΤ1 έκα­νε λόγο για «άσυ­λο εγκλη­μα­τιών», περι­γρά­φο­ντας  μια κατά­στα­ση που δημιουρ­γεί φόβο και ανη­συ­χία στην κοι­νω­νία για το τι  επι­κρα­τεί σήμε­ρα στο χώρο των πανε­πι­στη­μί­ων. Τη στιγ­μή που και σήμε­ρα μπαί­νει η αστυ­νο­μία στο παε­νε­πι­στή­μιο σε περί­πτω­ση κακουρ­γη­μά­των και σε άλλες περι­πτώ­σεις με τη συγκα­τά­θε­ση του Πρυ­τα­νη και του πρυ­τα­νι­κού συμβουλίου.

«Δε θέλου­με αστυ­νο­μο­κρα­τού­με­να πανε­πι­στή­μια», είπε η Ν.Κεραμέως, για να συμπλη­ρώ­σει την­κο­ρϊ­δία πως «έχου­με εξαι­ρε­τι­κά ιδρύ­μα­τα, εξαι­ρε­τι­κούς φοι­τη­τές, εξαι­ρε­τι­κούς καθη­γη­τές και προ­σω­πι­κό, δεν έχου­με το ακα­δη­μαϊ­κό υγιές περι­βάλ­λον, που να τους επι­τρέ­πει να κάνουν τη δου­λειά τους». Απο­σιω­πώ­ντας την εγκα­τά­λει­ψη τόσο των φοι­τη­τών όσο και των πανε­πι­στη­μί­ων στην τύχη τιουε και έρμαια των… χορηγιών.

Σχε­τι­κά με το πώς θα λει­τουρ­γεί η μη ύπαρ­ξη του πανε­πι­στη­μια­κού ασύ­λου είπε πως «θα ισχύ­ει ό,τι και σε κάθε δημό­σιο χώρο» της χώρα. Για παρά­δειγ­μα, «αν βλέ­πει ένας φοι­τη­τής να χτυ­πούν άλλον φοι­τη­τή, καλεί την Αστυ­νο­μία», δε θα χρειά­ζε­ται δηλα­δή η έγκρι­ση του Πρύ­τα­νη και το Συμ­βου­λί­ου για να κλη­θεί και να παρέμ­βει η Αστυ­νο­μία. Δηαλ­δή, ακό­μη ακό­μη και όταν ένας φοι­τη­τής βλέ­πει κάποιν να κολ­λά αφί­σες ενός κόμ­μα­τος, θα καλεί την αστυ­νο­μία και θα τον συλ­λαμ­βά­νει.. και άλλα πολ­λά ευτρά­πε­λα, λιγό­τε­ρο σοβα­ρά αλλά και καθο­ρι­στι­κά για την ελευ­θε­ρη δια­κί­νη­ση ιδε­ών στα πανεπιστήμια.

Ανα­φο­ρι­κά με τη λει­τουρ­γία ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων η Υπουρ­γός Παι­δεί­ας είπε πως «χάσα­με ευκαι­ρία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιω­τι­κά πανε­πι­στή­μια», αφού «έχει μπλο­κά­ρει για κάποια χρό­νια η λει­τουρ­γία των ιδιω­τι­κών πανε­πι­στη­μί­ων», ωστό­σο θα μελε­τη­θεί «συνο­λι­κά το ζήτη­μα των προ­νο­μί­ων των κολεγίων».

asulo

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο