Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Ο ναζι­σμός και ο φασι­σμός είναι άλλη μια ρεζέρ­βα του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος που την χρη­σι­μο­ποιεί εναλ­λάξ το μεγά­λο κεφά­λαιο με τα “φιλε­λεύ­θε­ρα” οικο­γε­νειο­κρα­τού­με­να και “σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κά” κόμ­μα­τα, που έχει πλειά­δα στη διά­θε­σή του, για να βρί­σκε­ται παντός και­ρού στην οικο­νο­μι­κή εξουσία.

Υπό συν­θή­κες πολι­τι­κής ομα­λό­τη­τας μας παρου­σιά­ζουν τους Μιχα­λο­λιά­κους και τους Κασι­διά­ρη­δες ως σκιά­χτρα για να μας τρο­μο­κρα­τούν και να μας θυμί­ζουν παλιό­τε­ρες επο­χές με τους Παπα­δό­που­λους, τους Πατα­κούς και όλο το χου­ντι­κό συνα­πά­ντη­μα, για να καθό­μα­στε «φρό­νι­μα».

Σε περιό­δους κρί­σης και αστά­θειας του πολι­τι­κού συστή­μα­τος προ­ω­θούν, μέσα από το επί­ση­μο παρα­κρά­τος που δια­θέ­τουν, αυτές τις οργα­νώ­σεις για να προ­βά­λουν τα ίδια πρό­σω­πα ως πατριώ­τες και επαναστάτες.

Ο ναζι­σμός και ο φασι­σμός είναι διε­θνείς εγκλη­μα­τι­κές οργα­νώ­σεις, απαρ­τί­ζο­νται και καθο­δη­γού­νται από μεταλ­λαγ­μέ­να απάν­θρω­πα τέρα­τα του πλού­του που έχουν φωλια­σμέ­νο το έγκλη­μα μέσα στα ζωτι­κά όργα­να της ψυχής τους. Το μόνο που τους ενδια­φέ­ρει δεν είναι τίπο­τα άλλο παρά μόνο η σάρ­κα τους. Δεν θέλουν να ξέρουν ούτε αυτοί οι ίδιοι πώς βρέ­θη­καν σ’ αυτόν τον κόσμο ούτε οι επό­με­νοι πώς θα προ­χω­ρή­σουν. Αυτή είναι η κοι­νω­νι­κό­τη­τά τους. Δεν τους αγγί­ζει το αίμα, ο πόνος, τα δάκρυα και τα βάσα­να της κοι­νω­νί­ας μας. Είναι περή­φα­νοι και ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι για­τί μεγα­λώ­νουν το εγώ τους, το βιος τους, τα κέρ­δη τους.

Ο ναζι­σμός και ο φασι­σμός μισούν τη ζωή, την τέχνη, τον πολι­τι­σμό, την ποί­η­ση, τη μου­σι­κή, τον ελεύ­θε­ρο και αλη­θι­νό έρω­τα, τα χρώ­μα­τα. Δεν είναι τυχαίο το γεγο­νός ότι τα σύμ­βο­λά τους είναι χαραγ­μέ­να σε βαθύ κατά­μαυ­ρο και σκο­τει­νό φόντο. Κυκλο­φο­ρεί στις φλέ­βες τους πίσ­σα και δηλη­τή­ριο, δεν αρκού­νται να σκο­τώ­νουν το παρόν και το μέλ­λον για να κερ­δί­σουν, θέλουν να λερώ­σουν τις ψυχές και τα ορά­μα­τα των νέων και των αγέννητων.

Ο ναζι­σμός και ο φασι­σμός είναι γέν­νη­μα θρέμ­μα της αστι­κής τάξης. Δεν μπο­ρούν να ζήσουν χωρίς όπλα και φέρε­τρα, είναι παι­διά της αρπα­γής και του κατα­ρα­μέ­νου, το μόνο που μπο­ρούν να προ­σφέ­ρουν στην ανθρω­πό­τη­τα είναι να μετα­τρέ­ψουν τα πλού­σια λιβά­δια σε απέ­ρα­ντα νεκροταφεία.

Ο ναζι­σμός και ο φασι­σμός είναι αυτός που βλέ­που­με και ζού­με σήμε­ρα, το Παγκό­σμιο ΝΑΤΟ – ναζι­στι­κό και φασι­στι­κό κατα­κά­θι που με την καλ­πο­νο­θευ­τι­κή νομι­μό­τη­τα και τα όπλα που δια­θέ­τει δε διστά­ζει να εξα­φα­νί­σει ακό­μα και τον πλα­νή­τη προ­κει­μέ­νου να κερδίσει.

Έχου­με χρέ­ος απέ­να­ντι στα παι­διά μας και στα εγγό­νια μας να τους καταρ­γή­σου­με δια παντός από τα όργα­να εξου­σί­ας. Κανέ­νας θεός, καμία κατά­ρα, κανέ­να ανά­θε­μα δεν θα τους στα­μα­τή­σει, αν εμείς δεν βγού­με στους δρό­μους να ματαιώ­σου­με τα σχέ­διά τους.

Νάου­σα, 21/07/2023

ΜΠΑΜΠΑΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΥΓ: Πατή­στε γερά στο πετρω­τό που κλη­ρο­νο­μή­σα­με απ’ τους προ­γό­νους μας,
μη γίνου­με κι εμείς άνε­μος στην στά­χτη και την ερη­μο­ποί­η­ση που έρχεται.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο