Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΑΤΟ: Πιθανή λύση η ένταξη της Ουκρανίας αν εκχωρήσει εδάφη στη Ρωσία

Η Ουκρα­νία θα μπο­ρού­σε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ αν συμ­φω­νή­σει να παρα­χω­ρή­σει εδά­φη στη Ρωσία, γεγο­νός που θα έφερ­νε παράλ­λη­λα το τέλος του πολέ­μου, δήλω­σε ο Στιάν Γέν­σεν προ­σω­πάρ­χης του Γενι­κού Γραμ­μα­τέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλ­τεν­μπεγκ, μιλώ­ντας σε πάνελ στη Νορ­βη­γία για το μέλ­λον της Ουκρα­νί­ας στο ΝΑΤΟ.

«Μια λύση θα μπο­ρού­σε να είναι να παρα­χω­ρή­σει η Ουκρα­νία εδά­φη και να λάβει ως αντάλ­λαγ­μα την ιδιό­τη­τα του μέλους του ΝΑΤΟ. Δεν λέω ότι αυτό πρέ­πει να συμ­βεί. Αλλά μπο­ρεί να είναι μια πιθα­νή λύση» δήλω­σε σύμ­φω­να με δημο­σί­ευ­μα της νορ­βη­γι­κής εφη­με­ρί­δας «Verdens Gang», την οποία επι­κα­λεί­ται το ρωσι­κό ειδη­σε­ο­γρα­φι­κό πρα­κτο­ρείο TASS.

Όταν ρωτή­θη­κε εάν είναι η άπο­ψη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρα­νία πρέ­πει να παρα­χω­ρή­σει εδά­φη για να επι­τευ­χθεί ειρή­νη με τη Ρωσία και μελ­λο­ντι­κή έντα­ξη στο ΝΑΤΟ, ο Τζέν­σεν επε­σή­μα­νε ότι η συζή­τη­ση για το ενδε­χό­με­νο μετά τον πόλε­μο είναι ήδη σε εξέ­λι­ξη και ότι τα ερω­τή­μα­τα σχε­τι­κά με την εκχώ­ρη­ση εδα­φών στη Ρωσία εγεί­ρο­νται από άλλους.

Ο Ρώσος ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών, Μιχα­ήλ Γκα­λου­ζίν δήλω­σε στο TASS ότι η διευ­θέ­τη­ση της σύγκρου­σης απαι­τεί επι­βε­βαί­ω­ση των «θεμε­λιω­δών στοι­χεί­ων της κυριαρ­χί­ας της Ουκρα­νί­ας» και ότι είναι απα­ραί­τη­το να «ανα­γνω­ρι­στούν οι νέες εδα­φι­κές πραγ­μα­τι­κό­τη­τες, να δια­σφα­λι­στεί η απο­στρα­τι­κο­ποί­η­ση και η απο­να­ζι­στι­κο­ποί­η­ση της Ουκρα­νί­ας, τα δικαιώ­μα­τα των ρωσό­φω­νων πολι­τών και των εθνι­κών της μειο­νο­τή­των, σύμ­φω­να με το διε­θνές δίκαιο».

Πηγή _περισσότερα: alarabiya.net
TASS, “Verdens Gang”

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο