Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι να γιάνεις — τα ψίχουλα της “επιδότησης καυσίμων”

Μετά τις –από τα μέσα Μάρ­τη διθυ­ραμ­βι­κές εξαγ­γε­λί­ες της κυβέρ­νη­σης “όλα τα σφά­ζω – όλα τα μαχαι­ρώ­νω”, για –δήθεν, μη μετα­κύ­λι­ση στη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια και της αύξη­σης στη βεν­ζί­νη και στα καύ­σι­μα –και αφού έκα­να γαρ­γά­ρα το θέμα φυσι­κό αέριο που τίνα­ξε κυριο­λε­κτι­κά στον αέρα τις τσέ­πες του κατα­να­λω­τή «μέσα στην τρέ­χου­σα εβδο­μά­δα ανα­μέ­νε­ται να ενερ­γο­ποι­η­θεί η πλατ­φόρ­μα για τις αιτή­σεις της επι­δό­τη­σης» … «ώστε οι πολί­τες να επω­φε­λη­θούν της έκπτω­σης στις τιμές».

Σε τρία βήματα…

Για να “επω­φε­λη­θού­με” του μέτρου, είναι απα­ραί­τη­το να κάνου­με την (ηλε­κτρο­νι­κή) αίτη­ση στο gov.gr

1o βήμα Υπο­βο­λή: Oι πολί­τες εισέρ­χο­νται στην ηλε­κτρο­νι­κή πλατ­φόρ­μα που θα βρί­σκε­ται στην ενιαία ψηφια­κή πύλη του Δημο­σί­ου gov.gr, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τους κωδι­κούς τους στο TAXISnet και δηλώ­νουν το όχη­μα (με την προ­ϋ­πό­θε­ση πως είναι ασφαλισμένο).

Η επι­δό­τη­ση θα δίδε­ται για ένα όχη­μα ανά οικο­γέ­νεια ‑μία κάρ­τα στο όνο­μα και των δύο, ενώ μέσω της πλατ­φόρ­μας θα ελέγ­χε­ται αν πλη­ροί ο ενδια­φε­ρό­με­νος το εισο­δη­μα­τι­κό κριτήριο

2o Έκδο­ση freedom pass: Κατα­χω­ρού­με και επι­βε­βαιώ­νου­με αριθ­μό κινη­τού, e‑mail και IBAN.

Μετά από δια­σταύ­ρω­ση (;;) λαμ­βά­νουν SMS και e‑mail για την ενερ­γο­ποί­η­ση της κάρ­τας και τις οδη­γί­ες χρή­σης της.

Οι δικαιού­χοι θα έχουν το δικαί­ω­μα να εξαρ­γυ­ρώ­σουν το «τερά­στιο» ποσό της επι­δό­τη­σης στα πρα­τή­ρια μέχρι τον Ιού­νη (ανε­ξαρ­τή­τως είδους καυ­σί­μου πετρέ­λαιο | βεν­ζί­νη | υγρα­έ­ριο). Το ποσό που θα πιστώ­νε­ται εξαρ­τά­ται από το όχη­μα και τον τόπο διαμονής:

30 € για μοτοσυκλέτες
35 € για μοτο­συ­κλέ­τες σε νησιώ­τι­κες περιοχές
40 € για ΙΧ
50 € για ΙΧ σε νησιώ­τι­κες περιοχές

3ο Κατά­θε­ση των χρη­μά­των στον λογα­ρια­σμό και γινό­μα­στε πλου­σιό­τε­ροι κατά 10–15€ το μήνα …για ένα 3μηνο συνολικά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο