Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΕΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ Συγκλονιστικές εικόνες από τη σφαγή στην Τζαμπαλία — Πάνω από 400 νεκροί και τραυματίες (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Συγκλο­νι­στι­κές είναι οι εικό­νες από την νέα σφα­γή του Παλαι­στι­νια­κού λαού από τις κατο­χι­κές δυνά­μεις του κρά­τους-δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ, αυτή τη φορά στον πυκνο­κα­τοι­κη­μέ­νο προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό της Τζα­μπα­λία, βόρεια της Λωρί­δας της Γάζας.

Ισραη­λι­νά πολε­μι­κά αερο­σκά­φη επι­τέ­θη­καν σε πολ­λά κτί­ρια κατοι­κιών στο κέντρο του καταυ­λι­σμού και οι νεό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες ανε­βά­ζει τον αριθ­μό των θυμά­των σε απί­στευ­τα επίπεδα.
Σύμ­φω­να με τον αντα­πο­κρι­τή της WAFA, από τον βομ­βαρ­δι­σμό έχουν βρει τον θάνα­το ή τραυ­μα­τί­στη­καν πάνω από 400 άνθρω­ποι, κυρί­ως παι­διά και γυναί­κες.

Η ίδια πηγή ανέ­φε­ρε ότι πολ­λοί τραυ­μα­τί­ες μετα­φέρ­θη­καν εσπευ­σμέ­να σε κοντι­νά νοσο­κο­μεία, ενώ μεγά­λος αριθ­μός ανθρώ­πων εξα­κο­λου­θεί να βρί­σκε­ται κάτω από τα ερείπια.

Πάνω από 8.600 οι νεκροί

Οι συνε­χι­ζό­με­νες ισραη­λι­νές σφα­γές στη Λωρί­δα της Γάζας και στη Δυτι­κή Όχθη από τις 7 Οκτω­βρί­ου άφη­σαν νεκρούς 8.610 Παλαι­στί­νιους και περισ­σό­τε­ρους από 23.000 τραυ­μα­τί­ες, ανέ­φε­ρε σήμε­ρα το Υπουρ­γείο Υγεί­ας στην καθη­με­ρι­νή του έκθε­ση για την κατά­στα­ση. στα κατεχόμενα.

Ανέ­φε­ρε ότι 8.485 σκο­τώ­θη­καν στη Λωρί­δα της Γάζας και περισ­σό­τε­ροι από 21.000 τραυ­μα­τί­στη­καν, ενώ στη Δυτι­κή Όχθη ο αριθ­μός των νεκρών έφτα­σε τους 125 και οι τραυ­μα­τί­ες 2.050.

Το υπουρ­γείο είπε ότι για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα, οι δυνά­μεις κατο­χής συνέ­χι­σαν να βομ­βαρ­δί­ζουν τις περιο­χές που γειτ­νιά­ζουν με δύο νοσο­κο­μεία στην πόλη της Γάζας και στη βόρεια Γάζα, προ­κα­λώ­ντας ζημιές σε αυτές.

Ανέ­φε­ρε ότι το Νοσο­κο­μείο Νάσερ υπέ­στη ζημιές, καθώς και το Τουρ­κι­κό Νοσο­κο­μείο, το μονα­δι­κό αντι­καρ­κι­νι­κό νοσο­κο­μείο, και ένα κέντρο υγεί­ας που συν­δέ­ε­ται με την UNRWA. Οι απο­θή­κες της Παλαι­στι­νια­κής Ερυ­θράς Ημι­σε­λή­νου που βρί­σκο­νται δίπλα στο νοσο­κο­μείο Αλ Κουντς βομ­βαρ­δί­στη­καν και υπέ­στη­σαν επί­σης ζημιές.

Το υπουρ­γείο είπε ότι και τα 13 νοσο­κο­μεία που εξα­κο­λου­θούν να λει­τουρ­γούν σε αυτές τις περιο­χές έλα­βαν επα­νει­λημ­μέ­νες ισραη­λι­νές εντο­λές εκκέ­νω­σης τις τελευ­ταί­ες ημέρες.

Πηγή: Wafa, Times of Gaza
via 902.gr

Ολο­νύ­χτιοι βομ­βαρ­δι­σμοί και μάχες στη Λωρί­δα της Γάζας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο