Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Και δεύτερη αποχώρηση από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Την απο­χώ­ρη­ση της από την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα της «Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας» δηλώ­νει, με επι­στο­λή της προς τον πρό­ε­δρο της Βου­λής Κώστα Τασού­λα, η βου­λευ­τής της Β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης, Αρε­τή Παπαϊ­ών­νου η οποία καταγ­γέλ­λει στο­χο­ποί­η­ση και απο­μό­νω­σή της.

«Η απο­χώ­ρη­ση μου έρχε­ται ως αυτό­θροη συνέ­πεια της απα­ξιω­τι­κής συμπε­ρι­φο­ράς της επι­κε­φα­λής της Κ.Ο της «Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας» ‑και ορι­σμέ­νων μελών της- προς το πρό­σω­πο μου έπει­τα κυρί­ως, από την απο­πο­μπή του βου­λευ­τή της Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης, Μιχά­λη Χουρ­δά­κη, με μονα­δι­κή αιτία τη συγ­γε­νι­κή μας σχέ­ση (υιός)», ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά στην επι­στο­λή της η κ. Παπαϊ­ω­άν­νου και συμπληρώνει:

«Μετά την άρνη­ση μου να υπο­γρά­ψω την ανα­κοί­νω­ση της 18ης Οκτω­βρί­ου 2023 , με το περιε­χό­με­νο της οποί­ας εξαρ­χής δια­φώ­νη­σα, ουσια­στι­κά και πολι­τι­κά, και παρ’ όλες τις επί­πο­νες προ­σπά­θειες μου προς τις δύο πλευ­ρές για νηφα­λιό­τη­τα και σύγκλι­ση, έκτο­τε στο­χο­ποι­ή­θη­κα και ετέ­θην σε «ανα­στο­λή» με την επα­να­λαμ­βα­νό­με­νη αντι­κα­τά­στα­ση μου από τις κοι­νο­βου­λευ­τι­κές επι­τρο­πές και την απο­μό­νω­ση μου από τις κομ­μα­τι­κές εργασίες».

Δικαιο­λο­γώ­ντας η κυρία Παπαϊ­ω­άν­νου την από­φα­ση της, να μην παρα­δώ­σει την έδρα της, όπως της ζητή­θη­κε από την πρό­ε­δρο της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας να κάνει επι­κα­λού­με­νη συμ­φω­νία που είχε γίνει πριν τις εκλο­γές με τους βου­λευ­τές όπο­τε τους ζητη­θεί, τονί­ζει ότι «είναι σαφές ότι τελού­σε υπό την αυτο­νό­η­τη αντί­στοι­χη ηθι­κή δέσμευ­ση της ότι θα σέβε­ται την προ­σω­πι­κό­τη­τα μου».

«Δέσμευ­ση η οποία αυτο­α­να­κλή­θη­κε με τη συμπε­ρι­φο­ρά που επέ­δει­ξε στο πρό­σω­πο μου η κ. Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου. Συνε­πώς η ανε­ξαρ­τη­το­ποί­η­ση μου είναι μονό­δρο­μος», κατα­λή­γει η κυρία Παπαϊωάννου.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο