Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεκρός στο κελί του ο Πολωνός που ομολόγησε ότι σκότωσε και «τσιμέντωσε» τον 7χρονο στην Κυψέλη

Νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλα­κές της Κέρ­κυ­ρας βρέ­θη­κε ο 33χρονος Πολω­νός που ομο­λό­γη­σε ότι σκό­τω­σε τον 7χρονο στην Κυψέλη.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της ΕΡΤ φέρε­ται ο ίδιος να έβα­λε τέλος στη ζωή του, χωρίς να έχουν γίνει γνω­στές περισ­σό­τε­ρες λεπτομέρειες.

Στις 15 Φεβρουα­ρί­ου είχε προ­φυ­λα­κι­στεί τόσο ο ίδιος, όσο και η 29χρονη μητέ­ρα, που κατη­γο­ρεί­ται επί­σης για την ανθρω­πο­κτο­νία του 7χρονου γιου της.

Προ­α­να­κρι­τι­κά ο 33χρονος είχε ομο­λο­γή­σει το απο­τρό­παιο έγκλη­μά του, λέγο­ντας ότι το παι­δί ήταν ανή­συ­χο, το είχε αφή­σει για πολ­λές ώρες τιμω­ρία όρθιο και όταν το παι­δί δεν άντε­ξε και άρχι­σε να κλαί­ει το φίμω­σε με μονω­τι­κή ται­νία και του έκλει­σε τη μύτη με απο­τέ­λε­σμα να βρει ασφυ­κτι­κό θάνατο.

Στη συνέ­χεια έφτια­ξε έναν αυτο­σχέ­διο τσι­με­ντέ­νιο τάφο στο δώμα του δια­με­ρί­σμα­τος στα Κάτω Πατή­σια, όπου κρά­τη­σε τη σορό μέχρι να αλλά­ξουν σπί­τι και να μετα­κο­μί­σουν στην Κυψέλη.

«Του έβα­λα μονω­τι­κή ται­νία στο στό­μα και του έκλει­σα παράλ­λη­λα τη μύτη με τα χέρια μου, για­τί ήθε­λα να το συνε­τί­σω, επει­δή έκα­νε συνε­χώς ατα­ξί­ες». Αυτά ισχυ­ρί­στη­κε στους αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Εγκλη­μά­των κατά Ζωής της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττικής.

«Μόλις κατά­λα­βα ότι ήταν νεκρό το παι­δί έφτια­ξα ένα πρό­χει­ρο ”τάφο” με τού­βλα στο δώμα. Όταν αργό­τε­ρα μας έκα­ναν έξω­ση από το δια­μέ­ρι­σμα έβα­λα τα οστά του σε μια εργα­λειο­θή­κη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαι­να, αφού για ένα διά­στη­μα ήμουν άστε­γος», πρόσθεσε.

Στη συνέ­χεια, όταν χρειά­στη­κε να αλλά­ξουν σπί­τι, τα οστά του μετα­φέρ­θη­καν σε εργα­λειο­θή­κη, την οποία μάλι­στα κου­βα­λού­σε ο 33χρονος ακό­μα και στη δου­λειά του.

Ακο­λού­θως ενοι­κί­α­σαν δια­μέ­ρι­σμα στην Αθή­να επί της οδού Αστυ­πά­λαιας και τοπο­θέ­τη­σαν την εργα­λειο­θή­κη σε απο­θη­κευ­τι­κό χώρο ξύλι­νου κανα­πέ, στο μπαλ­κό­νι του σπι­τιού, όπου και εντο­πί­στη­καν από τους αστυ­νο­μι­κούς μετά από πλη­ρο­φο­ρί­ες που είχαν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Κατά την απο­λο­γία του ο 33χρονος προ­σπά­θη­σε να απο­σεί­σει κάθε ευθύ­νη συμ­με­το­χής στο έγκλη­μα για την 29χρονη, σήμε­ρα μητέ­ρα του άτυ­χου παι­διού που ήταν στο σπί­τι την ώρα της δολο­φο­νί­ας και ισχυ­ρί­ζε­ται, χωρίς να πεί­θει, ότι δεν άκου­σε, ούτε είδε τίποτα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο