Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες σήμερα κυρίως σε Ιόνιο και ορεινά ηπειρωτικά

Σήμε­ρα, Τετάρ­τη 12 Οκτω­βρί­ου, ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις, ενώ τοπι­κές βρο­χές θα σημειω­θούν κυρί­ως στα ορει­νά των ηπει­ρω­τι­κών και της Κρή­της. Σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται κυρί­ως στο Ιόνιο και στα ορει­νά των δυτι­κών ηπει­ρω­τι­κών, της Πελο­πον­νή­σου και της Δυτι­κής Κρήτης.

Η θερ­μο­κρα­σία χωρίς αξιό­λο­γη μετα­βο­λή, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 9 έως 18 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 13 έως 24, στη Θεσ­σα­λία από 15 έως 23, στην Ήπει­ρο από 12 έως 23, στην Ανα­το­λι­κή Στε­ρεά από 13 έως 24, στη Δυτι­κή Στε­ρεά από 14 έως 23, στην Πελο­πόν­νη­σο από 12 έως 26, στα νησιά του Ιονί­ου από 16 έως 23, στα νησιά του Βορεί­ου Αιγαί­ου και τις Σπο­ρά­δες από 16 έως 22, στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου από 15 έως 25, στις Κυκλά­δες και τα Δωδε­κά­νη­σα από 17 έως 24 και στην Κρή­τη από 12 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 και τοπι­κά έως 6 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις κατά δια­στή­μα­τα, ενώ υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρων ασθε­νών βρο­χών έως το πρωί για τα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις 2 έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της Αθή­νας θα κυμαν­θεί από 18 έως 26 βαθ­μούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με πιθα­νό­τη­τα πρό­σκαι­ρων ασθε­νών βρο­χών κυρί­ως στα ορει­νά του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις έως 2 μπο­φόρ. Η ορα­τό­τη­τα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 17 έως 21 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι ψυχές στο καθαρ­τή­ριο, του Προ­σπέρ Μεριμέ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο