Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νικάει ο ρατσιστής Τραμπ τον «δημοκρατικό» Μπάιντεν… Ε και; Θα νικήσει ο Μπάιντεν; Τι θα αλλάξει;

Νικά­ει ο ρατσι­στής Τραμπ τον «δημο­κρα­τι­κό» Μπάι­ντεν.… Ε και; Θα νική­σει ο Μπάι­ντεν; Τι θα αλλάξει;

Πότε οι εκλο­γές σε μια καπι­τα­λι­στι­κή χώρα δεν ήταν και δεν είναι μια κούρ­σα προ­σώ­πων ή κομ­μά­των. Πάντα ήταν το απο­τέ­λε­σμα επι­κρά­τη­σης ενός κομ­μα­τιού της αστι­κής τάξης  ένα­ντι άλλων ή άλλου τμήματος.

Η εστί­α­ση σε πρό­σω­πα και κόμ­μα­τα επι­σκιά­ζει την κύρια αντί­θε­ση μετα­ξύ εργα­τι­κής τάξης και αστι­κής τάξης, με ηττη­μέ­νη την πρώ­τη. Στην προ­κει­μέ­νη περί­πτω­ση του αμε­ρι­κά­νι­κου λαού.

Και οι δύο υπο­ψή­φιοι και τα δυο κόμ­μα­τα υπη­ρε­τούν την καπι­τα­λι­στι­κή κερ­δο­φο­ρία με ισο­πε­δω­μέ­να τα εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα και υπο­βαθ­μι­σμέ­νες τις ανα­γκαί­ες για το λαό υπηρεσίες.

Ο ρατσι­στής και λαϊ­κι­στής Τραμπ αρχι­κά νίκη­σε τον δημο­κρα­τι­κό Ομπά­μα (πόσα πανη­γύ­ρια των… προ­ο­δευ­τι­κών;) ο οποί­ος στη θητεία απο­δεί­χτη­κε ιδιαί­τε­ρα απο­τε­λε­σμα­τι­κός στην προ­ώ­θη­ση των ιμπε­ρια­λι­στι­κών συμ­φε­ρό­ντων ανά τον κόσμο.  Σε αυτές τις εκλο­γές πιθα­νά να νική­σει τον αντι­πρό­ε­δρο του Ομπάμα.

Τραμπ ή Μπάι­ντεν, Μπάι­ντεν ή Τραμπ, η μόνη δια­φο­ρά είναι ποιο κομ­μά­τι του κεφα­λαί­ου θα κάνει κομά­ντο στον Λευ­κό Οίκο για να προ­ω­θή­σει καλύ­τε­ρα τα συμ­φέ­ρο­ντά του ένα­ντι των αντα­γω­νι­στών ανά τον κόσμο. Ο Αμε­ρι­κά­νι­κος λαός θα συνε­χί­σει να βιώ­νει αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές όποιο και αν είναι το απο­τέ­λε­σμα και οι λαοί της Γης θα συνε­χί­σουν να είναι τα θύμα­τα της ιμπε­ρια­λι­στι­κής πολι­τι­κής των ΗΠΑ και της λεη­λα­σί­ας του πλού­του τους.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο