Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το ΚΚΕ καταψηφίζει τις κυβερνήσεις καθημερινά στους αγώνες που αναπτύσσονται

Δεν περι­μέ­να­με μια πρό­τα­ση μομ­φής για να κατα­ψη­φί­σου­με την κυβέρ­νη­ση όπως όλες τις κυβερ­νή­σεις, σημεί­ω­σε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος μιλώ­ντας στην εκπο­μπή «Καλη­μέ­ρα Ελλά­δα» του ΑΝΤ1.

«Την κατα­ψη­φί­ζου­με καθη­με­ρι­νά στους αγώ­νες που ανα­πτύσ­σουν οι εργα­ζό­με­νοι, οι αγρό­τες οι φοι­τη­τές στους οποί­ους αγώ­νες το ΚΚΕ πρω­το­στα­τεί, όταν άλλα κόμ­μα­τα είτε τους χλευά­ζουν, είτε είναι από­ντες είτε τους υπο­νο­μεύ­ουν», είπε.

Σημεί­ω­σε πως έχου­με να κάνου­με με μια προ­σχη­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, αφού «το 92% των ψηφο­φο­ριών στο Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο ψήφι­σε η ΝΔ μαζί με τους ευρω­βου­λευ­τές του ΠΑΣΟΚ και το 78% ψήφι­σε η ΝΔ με τους ευρω­βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ», και γι αυτό «εμείς λέμε ότι δεν πρέ­πει ο λαός να έχει καμία εμπι­στο­σύ­νη σε ένα εχθρι­κό κρά­τος το οποίο οδη­γεί και στα εγκλήματα».

Συμπλή­ρω­σε πως ο λαός δεν πρέ­πει να έχει καμία εμπι­στο­σύ­νη στην ΕΕ και επε­σή­μα­νε πως η Ευρω­παϊ­κή Εισαγ­γε­λέ­ας ψάχνει να δει αν ζημιώ­θη­κε ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και όχι για το έγκλη­μα στα Τέμπη, το οποίο είναι ένα έγκλη­μα του κρά­τους δια­χρο­νι­κά, αφού «δεν είχε φρο­ντί­σει ούτε καν να λει­τουρ­γεί κανέ­να σύστη­μα ασφα­λεί­ας και να υπάρ­ξει το απα­ραί­τη­το καλά εκπαι­δευ­μέ­νο προ­σω­πι­κό για να απο­τρέ­ψει». Υπεν­θύ­μι­σε δε πως μονα­δι­κό Κόμ­μα που έχει κατα­γρά­ψει δύο κακουρ­γή­μα­τα στο πόρι­σμα του, είναι το ΚΚΕ.

Κατα­λή­γο­ντας επε­σή­μα­νε πως η ίδια η ΕΕ είναι και το άντρο των σκαν­δά­λων, καθώς «τα σκάν­δα­λα η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση τα έχει νομι­μο­ποι­ή­σει. Για­τί ακρι­βώς τα λόμπι των πολυ­ε­θνι­κών αλω­νί­ζουν και αντί­στοι­χα έγι­νε και στην ΕΡΓΟΣΕ. Για­τί 4 συμ­βά­σεις δεν έχουν ολο­κλη­ρω­θεί στο χρό­νο που προ­βλέ­πο­νταν; Για­τί μέσα παρέμ­βαι­ναν τα λόμπι των Βρυ­ξελ­λών και καθό­ρι­ζαν τμη­μα­τι­κά ποια θα πάρουν το οποιοδήποτε». 

Πηγή: 902

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο