Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Νορβηγία: Νεκροί και τραυματίες σε επιθέσεις στην πόλη Κόνγκσεμπεργκ

Νεκροί και τραυ­μα­τί­ες από επι­θέ­σεις ενός άνδρα με τόξο και βέλη στην πόλη Κόν­γκ­σμπεργκ, σύμ­φω­να με την αστυνομία

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε επιθέσεις, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

Ειδι­κό­τε­ρα και σύμ­φω­να με νεό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πολ­λοί άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και πολ­λοί ακό­μη τραυ­μα­τί­στη­καν από έναν άνδρα που χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ένα τόξο και βέλη εξα­πέ­λυ­σε σήμε­ρα επι­θέ­σεις στην νορ­βη­γι­κή πόλη.

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

#BREAKING: A number of people killed and injured in Kongsberg, Norway in an attack with bow and arrow, police reports.Mange mennesker ble drept og mange flere ble skadet i angrepene i byen Kongseberg

Η τοπι­κή εφη­με­ρί­δα Laagendalsposten ανέ­φε­ρε πρώ­τη ότι η αστυ­νο­μία τους ενη­μέ­ρω­σε στις 19 ότι ο δρά­στης συνε­λή­φθη. Στο σημείο υπάρ­χουν επί­σης ειδι­κές ένο­πλες δυνά­μεις και ένα ελι­κό­πτε­ρο της αστυ­νο­μί­ας πετά­ει πάνω από την πόλη.
Η αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή ομά­δα βομ­βών των ειδι­κών δυνά­με­ων επί­σης βρί­σκε­ται επί τόπου. Κατά την εφη­με­ρί­δα πρό­κει­ται για συνε­χι­ζό­με­νο περιστατικό.
Η Laagendalsposten γρά­φει επί­σης ότι έχει απο­κλει­στεί ολό­κλη­ρη η περιο­χή γύρω από την παλιά φυλα­κή και το Nytorget στο κέντρο του Kongsberg.
Η δήμαρ­χος Kari Anne Sand, ενη­με­ρώ­νει ότι παρα­κο­λου­θεί την κατά­στα­ση, αλλά ότι δεν έχει περαι­τέ­ρω πλη­ρο­φο­ρί­ες. — Τώρα είναι χάος, …αργό­τε­ρα, είπε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο