Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ντοκιμαντέρ BBC για τα 60 χρόνια Rolling Stones

Στην 60ή επέ­τειο των Rolling Stones θα είναι αφιε­ρω­μέ­νο το νέο ντο­κι­μα­ντέρ του BBC και ένα ραδιο­φω­νι­κό πρό­γραμ­μα που θα περι­λαμ­βά­νει απο­κλει­στι­κές συνε­ντεύ­ξεις με τα μέλη του συγκροτήματος.

Το απο­τε­λού­με­νο από τέσ­σε­ρα μέρη «My Life As A Rolling Stone» θα μετα­δο­θεί από το BBC Two και το iPlayer αυτό το καλο­καί­ρι. Το κάθε επει­σό­διο διάρ­κειας μιας ώρας είναι αφιε­ρω­μέ­νο σε ένα από τα τέσ­σε­ρα μέλη της μπά­ντας: Μικ Τζά­γκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Ρόνι Γουντ και Τσάρ­λι Γουότς.

Νέες συνε­ντεύ­ξεις με τους μου­σι­κούς, εκτός από τον Γουότς, ο οποί­ος πέθα­νε πέρυ­σι, και άγνω­στα πλά­να θα δια­μορ­φώ­σουν «ενδό­μυ­χα πορ­τρέ­τα» στα οποία οι Stones θα κάνουν απο­λο­γι­σμό της καριέ­ρας τους.

Στο ντο­κι­μα­ντέρ για τους θρύ­λους της ροκ θα μιλή­σουν διά­ση­μοι θαυ­μα­στές τους, όπως ο Ροντ Στιού­αρτ, η Τίνα Τέρ­νερ, ο Στί­βεν Τάι­λερ, η Κρί­σι Χάιντ και ο Slash.

Η σει­ρά, παρα­γω­γής των Mercury Studios για το BBC, θα περι­λαμ­βά­νει επί­σης πλά­να από παλιές συναυ­λί­ες σε συν­δυα­σμό με συνε­ντεύ­ξεις και­νούρ­γιες και παλιές.

Η μάνα­τζερ των Rolling Stones, Τζόις Σμιθ είπε σε δήλω­σή της: «Είμα­στε ενθου­σια­σμέ­νοι που γιορ­τά­ζου­με τα 60 χρό­νια των Rolling Stones με αυτά τα τέσ­σε­ρα φιλμ που δίνουν στους θαυ­μα­στές σε όλο τον κόσμο μια νέα και συναρ­πα­στι­κή πτυ­χή του συγκροτήματος».

Η Λόρ­να Κλαρκ από το BBC ανέ­φε­ρε ότι το ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κό δίκτυο συμπλη­ρώ­νει 100 χρό­νια λει­τουρ­γί­ας του και θα απο­τί­σει φόρο τιμής σε ένα από τα πιο σημα­ντι­κά ροκ συγκρο­τή­μα­τα του κόσμου, στην 60η επέ­τειό του.

Γραμ­μα­τό­ση­μα για τα 60χρονα των Rolling Stones

Η διευ­θύ­νου­σα σύμ­βου­λος των Mercury Studios, Άλις Γου­έμπ πρό­σθε­σε: «Κάθε τόσο, ως δημιουρ­γοί ται­νιών εργα­ζό­μα­στε σε εξαι­ρε­τι­κά έργα — είναι μια από αυτές τις στιγ­μές. Γνω­ρί­ζου­με τη μου­σι­κή τους, την αισιο­δο­ξία τους, την ασυ­να­γώ­νι­στη σκη­νι­κή τους παρου­σία — και θα δεί­τε τη μπά­ντα σε όλο της το μεγα­λείο, καθώς εξε­ρευ­νού­με τι τους κάνει πραγ­μα­τι­κά υπέροχους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο