Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός για προσφυγικό: Αναγκαίο να έρθουμε σε αντίθεση με τις συμφωνίες εγκλωβισμού

«Η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση, όπως και η προη­γού­με­νη, υλο­ποιεί τη συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας που κατα­δι­κά­ζει σε διπλό εγκλω­βι­σμό, μέσα και από τον γεω­γρα­φι­κό προσ­διο­ρι­σμό, χιλιά­δες ανθρώ­πους», υπο­στή­ρι­ξε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σημε­ρι­νή παρέμ­βα­σή του στον τ/σ «OPEN», σχε­τι­κά με το προ­σφυ­γι­κό — μετα­να­στευ­τι­κό ζήτημα.

«Εμείς λέμε ότι πρέ­πει να κλεί­σουν εδώ και τώρα τα hot spots του αίσχους», ανέ­φε­ρε ο κ. Σοφια­νός και πρό­σθε­σε: «Αυτός ο κόσμος έχει προ­ο­ρι­σμό και πρέ­πει να πάει στις χώρες προ­ο­ρι­σμού. Η Ελλά­δα πρέ­πει να διευ­κο­λύ­νει αυτή την κίνη­ση». Στη συνέ­χεια ανέ­φε­ρε πως «χρειά­ζε­ται να ανα­δεί­ξου­με, ότι η κυβέρ­νη­ση με τη “στρό­φιγ­γα που προ­σπα­θεί να σφί­ξει”, αξιο­ποιώ­ντας και ένα κλί­μα κατα­στο­λής, υιο­θε­τεί ρατσι­στι­κή ατζέ­ντα, υιο­θε­τεί τέτοιες φωνές και άλλες».

Όπως εκτί­μη­σε «το θέμα δεν είναι η συχνό­τη­τα των περι­πο­λιών, αλλά ότι ο άνθρω­πος που βρί­σκε­ται στη θάλασ­σα θα πρέ­πει να σωθεί» για να συμπλη­ρώ­σει πως «παί­ζο­νται παι­χνί­δια της Τουρ­κί­ας με τις ζώνες διάσωσης».

«Όλα αυτά θα πρέ­πει να τα έχου­με υπό­ψη μας, για­τί δεν μπο­ρεί η Ελλά­δα να μετα­τρα­πεί σε ένα απέ­ρα­ντο, ατε­λεί­ω­το στρα­τό­πε­δο εγκλω­βι­σμέ­νων ανθρώ­πων. Αυτοί οι άνθρω­ποι πρέ­πει να στη­ρι­χτούν και να πάνε στις χώρες προ­ο­ρι­σμού, κόντρα στη Συν­θή­κη και του Δου­βλί­νου 3» τόνισε.

Και κατέ­λη­ξε: «Εάν δεν έρθεις σε αντί­θε­ση με αυτές τις συμ­φω­νί­ες, δεν μπο­ρείς να δια­χει­ρι­στείς ένα πρό­βλη­μα που πρέ­πει να το δια­χει­ρι­στείς με δεδο­μέ­νο ότι έχεις να κάνεις με ανθρώ­πους» κατέ­λη­ξε ο Ν. Σοφιανός.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο