Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκίνησε η απεργία στο λιμάνι — Ήδη η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καλέσει τους εργάτες της Cosco σε συνάντηση

Από τα χαρά­μα­τα βρί­σκο­νται στις πύλες της «Cosco» οι εργα­ζό­με­νοι στις προ­βλή­τες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» περι­φρου­ρώ­ντας τη σημε­ρι­νή τους απερ­γία, που ξεκί­νη­σε από τις 6 το πρωί της Τετάρ­της 6 Ιού­νη, διεκ­δι­κώ­ντας τα δικαιώ­μα­τά τους, αλλά και κόντρα στη «βιο­μη­χα­νία» διώ­ξε­ων και την τρο­μο­κρα­τία. Στο πλευ­ρό τους βρί­σκο­νται και σήμε­ρα εργα­ζό­με­νοι από άλλους κλά­δους δυνα­μώ­νο­ντας την αλλη­λεγ­γύη στον αγώνατους

Στο μετα­ξύ η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των εργα­ζο­μέ­νων στα λιμά­νια, η μαζι­κή συμ­με­το­χή τους στις απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις και στις περι­φρου­ρή­σεις, αλλά και η αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να τους που δυνα­μώ­νει, φαί­νε­ται ότι ασκεί πίε­ση στην κυβέρ­νη­ση και την εργο­δο­σία, όπως δεί­χνει η πρό­σκλη­ση που απηύ­θυ­νε αργά το βρά­δυ της Τρί­της 5 Ιού­νη ο υπουρ­γός Εμπο­ρι­κής Ναυ­τι­λί­ας, Πανα­γιώ­της Κου­ρου­μπλής, για συνά­ντη­ση σήμε­ρα Τετάρ­τη 6 Ιού­νη στις 10 το πρωί στο ΥΕΝ.

Η απερ­γία, που ξεκί­νη­σε τα ξημε­ρώ­μα­τα της Τετάρ­της στις 6 π.μ., θα γίνει κανο­νι­κά απο­φά­σι­σε ομό­φω­να η Γενι­κή Συνέ­λευ­ση των εργα­ζο­μέ­νων στις προ­βλή­τες ΙΙ και ΙΙΙ της «COSCO» που έγι­νε το βρά­δυ της Τρί­της 5 Ιού­νη. Την κήρυ­ξη απερ­γί­ας απο­φά­σι­σε το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά από τις 6 π.μ. της Τετάρ­της ως τις 6 π.μ. το πρωί της Πέμ­πτης στη­ρί­ζο­ντας τον αγώ­να των εργαζομένων.

Η έμπρα­κτη στή­ρι­ξη του αγώ­να θα εκφρα­στεί και από τη μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης που διορ­γα­νώ­νουν το Σωμα­τείο ΕΝΕΔΕΠ και Συν­δι­κά­τα του Πει­ραιά με την στή­ρι­ξη του ΕΚ Πει­ραιά την Τετάρ­τη, στις 7 μ.μ. στην πύλη της «Cosco».

Ρεπορ­τάζ από το Λιμά­νι: Παρά­νο­μη η απερ­γία – Ετοι­μά­ζουν μηχα­νι­σμούς «κοι­νω­νι­κού αυτο­μα­τι­σμού» – ΑΠΑΝΤΗΣΗ η αλλη­λεγ­γύη στους απεργούς

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο