Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεκίνησε η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στην Αβάνα

Ανώ­τα­τα στε­λέ­χη, γενι­κοί γραμ­μα­τείς και εκπρό­σω­ποι των κομ­μου­νι­στι­κών και εργα­τι­κών κομ­μά­των που θα συμ­με­τά­σχουν στην XXII Διε­θνή Συνά­ντη­ση Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των βρί­σκο­νται ήδη στην Αβά­να για να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

Όπως ανα­φέ­ρει το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Κού­βας στα κοι­νω­νι­κά του δίκτυα, έφτα­σαν στην κου­βα­νι­κή πρω­τεύ­ου­σα εκπρό­σω­ποι της Ελλά­δας, Τουρ­κί­ας, Ρωσί­ας, Μπα­γκλα­ντές, Ινδί­ας,  Ουρου­γουά­ης, Αυστρα­λί­ας και οι ΓΓ των ΚΚ Χιλής, Παρα­γουά­ης,  Βολι­βί­ας και της Patria Roja του Περού.

Οι σύνε­δροι επι­σκέ­φτη­καν το Κέντρο Μελέ­της Φιντέλ Κάστρο και ενη­με­ρώ­θη­καν επί τόπου, από τους Κου­βα­νούς σ.φους για τη ζωή και το έργο του ιστο­ρι­κού ηγέ­τη, επί­σης περι­η­γή­θη­καν στο Κέντρο Γενε­τι­κής Μηχα­νι­κής και Βιο­τε­χνο­λο­γί­ας (CIGB) και πλη­ρο­φο­ρή­θη­καν για την εμπει­ρία δύο γει­το­νιών υπό μετα­μόρ­φω­ση: La Corbata και La Timba.

Παράλ­λη­λα, θα συνε­δριά­σει η Ομά­δα Εργα­σί­ας της συνά­ντη­σης, η οποία επι­κε­ντρώ­νε­ται στην αξιο­λό­γη­ση των πρω­το­βου­λιών ψηφι­σμά­των, δια­κη­ρύ­ξε­ων και δρά­σε­ων αλλη­λεγ­γύ­ης που προ­τεί­νο­νται για το σχέ­διο δράσης.

Η διε­θνής αλλη­λεγ­γύη του λαού και της κυβέρ­νη­σης της Κού­βας και η αλλη­λεγ­γύη στον ανθρω­πι­στι­κό ρόλος του νησιού κατά αντι­με­τώ­πι­ση της παν­δη­μί­ας COVID-19, θα είναι ένας από τους βασι­κούς άξο­νες των συζη­τή­σε­ων. Επί­σης, οι σύνε­δροι θα ενη­με­ρω­θούν ανα­λυ­τι­κά για την ενερ­γή αντί­στα­ση του κου­βα­νι­κού λαού ενό­ψει του ιμπε­ρια­λι­στι­κού απο­κλει­σμού ‑εμπάρ­γκο.

Δεν θα λεί­ψουν από τις συζη­τή­σεις ζητή­μα­τα που έχουν να κάνουν με την υπο­στή­ρι­ξη των δίκαιων υπο­θέ­σε­ων των λαών όπου γης, η αντι­πα­ρά­θε­ση με τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές δρά­σεις πολι­τι­κής και ιδε­ο­λο­γι­κής ανα­τρο­πή, με απα­ραί­τη­τη την ενό­τη­τα στον αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό αγώ­να, την επα­να­στα­τι­κή σκέ­ψη του Φιντέλ Κάστρο και την υπε­ρά­σπι­ση της ειρή­νης και της κυριαρ­χί­ας των λαών.

Πηγή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο