Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οικογένεια Θάνου Μικρούτσικου: «Δεν αποδεχόμαστε την προσφορά για κηδεία δημοσία δαπάνη»

Ανα­κοί­νω­ση με την οποία αρνεί­ται την κηδεία δημο­σία δαπά­νη εξέ­δω­σε η οικο­γέ­νεια του Θάνου Μικρού­τσι­κου, η οποία σημειώ­νει ότι με τον τρό­πο αυτό θέλουν να δεί­ξουν την αντί­θε­σή τους στον τρό­πο με τον οποίο έχει χει­ρι­στεί το υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού το ζήτη­μα των πνευ­μα­τι­κών δικαιωμάτων:

«Αξιό­τι­μη Υπουρ­γέ Πολι­τι­σμού και Αθλητισμού
κυρία Λίνα Μενδώνη

»Θα θέλα­με καταρ­χήν να σας ευχα­ρι­στή­σου­με για την πρω­το­βου­λία του δημο­σί­ου για κηδεία του αγα­πη­μέ­νου μας Θάνου Μικρού­τσι­κου δημο­σία δαπά­νη. Μέσα στο πέν­θος, με ανοι­χτές τις πλη­γές μας δεν προ­λά­βα­με να αντι­δρά­σου­με. Το κύμα της αγά­πης του κόσμου ήταν η μεγά­λη επι­βε­βαί­ω­ση ότι ο Θάνος άφη­σε ανε­ξί­τη­λο το στίγ­μα του ταξι­διού του σ΄ αυτό τον κόσμο.

»Για χρό­νια και για γενιές θα γεν­νιού­νται παι­διά που θα ονει­ρεύ­ο­νται να φτά­σουν στο Σταυ­ρό του Νότου χορεύ­ο­ντας πάνω στο φτε­ρό του καρ­χα­ρία. Αλλά κι όλοι εμείς που τον αγα­πή­σα­με θα συνε­χί­σου­με να πορευό­μα­στε τρα­γου­δώ­ντας τα τρα­γού­δια του, δια­βά­ζο­ντας τις από­ψεις του και δια­τη­ρώ­ντας το όνει­ρό του για μια άλλη κοινωνία.

»Παρα­κο­λου­θώ­ντας τις τελευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις στο θέμα των πνευ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των ανα­ρω­τιό­μα­στε πώς τιμά­ει μια χώρα τους δημιουρ­γούς της. Μετά από συνε­χείς δια­βε­βαιώ­σεις ακό­μα και του σημε­ρι­νού πρω­θυ­πουρ­γού ότι θα στη­ρί­ξουν έναν ανε­ξάρ­τη­το φορέα αυτο­δια­χεί­ρι­σης συλ­λο­γής των πνευ­μα­τι­κών δικαιω­μά­των πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με ότι θα δοθεί άδεια σε ιδιώ­τη να κάνει Ανώ­νυ­μη εται­ρεία δικαιω­μά­των για να δια­χει­ρι­στεί στην Ελλά­δα τα δικαιώ­μα­τα των συν­θε­τών και στι­χουρ­γών, Ελλή­νων και ξένων.

»Σε μια χώρα που οι δημιουρ­γοί δεν έχουν την δυνα­τό­τη­τα δια­χεί­ρι­σης των πνευ­μα­τι­κών τους δικαιω­μά­των για­τί να κηδεύ­ο­νται εκπρό­σω­ποί τους δημο­σία δαπά­νη; Οι άνθρω­ποι που ένω­σαν με τα τρα­γού­δια τους αυτή τη χώρα, που απο­γεί­ω­σαν το λαό και τον έκα­ναν να τρα­γου­δά­ει « πως η ιστο­ρία γίνε­ται σιω­πή…» δεν έχουν ανά­γκη από ενέρ­γειες που περισ­σό­τε­ρο με φιλαν­θρω­πία ακού­γο­νται και λιγό­τε­ρο με τιμή. Συντασ­σό­μα­στε δίπλα στους υπό­λοι­πους δημιουρ­γούς και στο δίκαιο αίτη­μά μας να δοθεί άμε­σα άδεια στην ΕΔΕΜ και δεν απο­δε­χό­μα­στε την προ­σφο­ρά για κηδεία δημο­σία δαπάνη.

»Ας τιμή­σει επι­τέ­λους αυτή η χώρα τους δημιουρ­γούς της

»Οικο­γέ­νεια Θάνου Μικρούτσικου

Μαρία Παπα­γιάν­νη, Σεσίλ Μικρού­τσι­κου, Κων­στα­ντί­να Μικρού­τσι­κου, Αλε­ξάν­δρα Μικρού­τσι­κου, Στέρ­γιος Μικρούτσικος»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο