Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οικονομική Εξόρμηση ΚΚΕ _ΝΟΕ-ΔΕΚ_2023: Να κάνουμε το άλμα τη βδομάδα που γιορτάζει το Κόμμα μας!

Στο 32,98% η κάλυψη μετά το 2ο «κλείσιμο» __
Τιμάμε με μαζική οικονομική δουλειά και πολλά «κόκκινα μεροκάματα» 
τα 105 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Οι αγω­νι­στι­κοί εορ­τα­σμοί των 50 χρό­νων από τον ξεση­κω­μό του Πολυ­τε­χνεί­ου και κυρί­ως η επέ­τειος ίδρυ­σης του Κόμ­μα­τος την ερχό­με­νη βδο­μά­δα είναι μια καλή ευκαι­ρία για να δοθεί ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη ώθη­ση στην κάλυ­ψη των πλά­νων της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης, με μαζι­κή οικο­νο­μι­κή δου­λειά και πολ­λά «κόκ­κι­να μεροκάματα».

Ανα­κοί­νω­ση της ΚΕ του ΚΚΕ: Για την Οικο­νο­μι­κή Εξόρ­μη­ση Νοέμ­βρη – Δεκέμ­βρη 2023

Μετά το 2ο «κλεί­σι­μο», τη Δευ­τέ­ρα 6 Νοέμ­βρη, η κάλυ­ψη του συνο­λι­κού πλά­νου έφτα­σε στο 32,98%. Οσον αφο­ρά την κατά­τα­ξη των Οργα­νώ­σε­ων Περιο­χής, στις πρώ­τες δύο θέσεις παρα­μέ­νουν η ΚΟ Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας — Θρά­κης με 39,06% και η ΚΟ Αττι­κής με 36,76%. Στην 3η ανέ­βη­κε, ξεκι­νώ­ντας την εφόρ­μη­σή της, η ΚΟ Εξω­τε­ρι­κού με 35,40%, από 23,45% την προη­γού­με­νη βδομάδα.

Ακο­λου­θεί η ΚΟ Ηπεί­ρου με 35,31%, κάνο­ντας επί­σης μια σημα­ντι­κή «δρα­σκε­λιά» άνω του 10% από το 1ο «κλεί­σι­μο». Σχε­δόν πλάι πλάι έπο­νται οι ΚΟ Θεσ­σα­λί­ας με 31,56%, Κρή­της με 31,10% και Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας με 31,09%. Λίγο πιο πίσω, έχο­ντας ξεπε­ρά­σει και αυτή το φράγ­μα του 30%, βρί­σκε­ται η ΚΟ Αιγαί­ου με 30,93%.

Ακο­λου­θούν κατά σει­ρά, ετοι­μά­ζο­ντας αντε­πί­θε­ση, οι ΚΟ Πελο­πον­νή­σου με 28,86%, Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας με 28,29%, Ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς — Εύβοιας με 25,07% και Δυτι­κής Ελλά­δας με 24,81%. Ακά­θε­κτη συνε­χί­ζει και η ΚΝΕ, έχο­ντας καλύ­ψει το 32,34% του πλά­νου της. Η ΚΟΒ του «Ριζο­σπά­στη» έχει καλύ­ψει το 27,71% και του «902» το 20%.

Με τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε

Για την πορεία της Οικο­νο­μι­κής Εξόρ­μη­σης στην περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Μακε­δο­νί­ας και Θρά­κης ο «Ριζο­σπά­στης» συζή­τη­σε με τον Βασί­λη Κατα­πό­δη, μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής. Οπως λέει, «οι Οργα­νώ­σεις προ­ε­τοι­μα­στή­κα­με το προη­γού­με­νο διά­στη­μα, συζη­τή­σα­με στις ΚΟΒ και βάλα­με φιλό­δο­ξους στό­χους. Αξιο­ποι­ή­σα­με την προη­γού­με­νη θετι­κή και αρνη­τι­κή πεί­ρα μας, αξιο­λο­γή­σα­με αντι­κει­με­νι­κά τις δυνα­τό­τη­τές μας.

Η ΚΟ Ξάν­θης μπαί­νει απο­φα­σι­στι­κά μπρο­στά, πραγ­μα­το­ποιώ­ντας ήδη μια μεγά­λη και επι­τυ­χη­μέ­νη συνε­στί­α­ση προς τιμήν των 105 χρό­νων του Κόμ­μα­τός μας, αλλά κυρί­ως με βελ­τιω­μέ­νη — συγκρι­τι­κά με την ίδια περί­ο­δο πέρυ­σι — προ­σπά­θεια συγκέ­ντρω­σης των συν­δρο­μών και των “κόκ­κι­νων μερο­κά­μα­των” από τα κομ­μα­τι­κά μέλη, καθώς επί­σης με δου­λειά άνθρω­πο τον άνθρω­πο, με το κου­πό­νι στο χέρι.

Δίπλα στους χιλιά­δες που ήρθα­με σε επα­φή και συζη­τή­σα­με τους προη­γού­με­νους μήνες προ­στί­θε­νται τώρα κι άλλοι, που δεν έκα­ναν την τολ­μη­ρή επι­λο­γή στην κάλ­πη αλλά το ξανα­σκέ­φτη­καν μετά απ’ αυτήν. Αλλοι πιο διστα­κτι­κά και άλλοι πιο απο­φα­σι­στι­κά, συντο­νί­ζουν τώρα το βήμα μαζί μας και η οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη του ΚΚΕ είναι ένα τέτοιο βήμα.

Ξεχω­ρί­ζει θετι­κά επί­σης η προ­σπά­θεια της ΚΟ Καβά­λας, που πήρε και έκτα­κτα μέτρα τη βδο­μά­δα πριν το πρώ­το “κλεί­σι­μο” ώστε να υπερ­κα­λύ­ψει τον στό­χο και να βρί­σκε­ται στο 25% του πλά­νου. Με πεί­σμα, επι­μο­νή και πρω­τό­βου­λη δρά­ση, κατά­φε­ρε να διπλα­σιά­σει το ποσο­στό κάλυ­ψης του πλά­νου της.

Έστει­λα στο Κόμ­μα δέκα μάρ­κα ακό­μα ‑μη γρά­ψουν το όνο­μά μου μόνο τα αρχι­κά μου … τα πολ­λά σαν πάρ­τε το όνο­μά μου βάλτε!

Με αυτήν τη “συντα­γή” θα συνε­χί­σου­με! Με τα σίγου­ρα υλι­κά της κομ­μου­νι­στι­κής άμιλ­λας, της αυτα­πάρ­νη­σης και του πεί­σμα­τος για να ξεπε­ρά­σου­με εμπό­δια και δυσκο­λί­ες, αλλά και με πρω­το­βου­λί­ες που ήδη σχε­διά­ζο­νται. Μα πάνω απ’ όλα βάζου­με στό­χο το κάλε­σμα του Κόμ­μα­τος για οικο­νο­μι­κή στή­ρι­ξη να φτά­σει σε όλους αυτούς που το προη­γού­με­νο διά­στη­μα περ­πά­τη­σαν μαζί μας στους δρό­μους του αγώ­να και στις εκλο­γι­κές μάχες.

Γι’ αυτό πιστεύ­ου­με ότι θα βρού­με αντα­πό­κρι­ση από τους πυρό­πλη­κτους στον Εβρο, με τους οποί­ους οργα­νώ­νου­με τη διεκ­δί­κη­ση για τις απο­ζη­μιώ­σεις, για αντι­πυ­ρι­κά και αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα που έχει ανά­γκη η περιο­χή. Από τους απο­λυ­μέ­νους στα Λιπά­σμα­τα και Πετρέ­λαια Καβά­λας, που ενώ­σα­με τις φωνές μας για το αυτο­νό­η­το δικαί­ω­μά τους να μη γίνουν δού­λοι στον 21ο αιώ­να. Από τους αγρό­τες και τους κτη­νο­τρό­φους της περιο­χής, που ξεκι­νούν τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους για να μην αφα­νι­στούν. Θα τα κατα­φέ­ρου­με για­τί μπορούμε!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο