Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι «Κοινοί Θνητοί» απαντούν στον βουλευτή Μαμουλάκη του ΣΥΡΙΖΑ: «Άμα ο λαός χορέψει αντάμα…»

Απά­ντη­ση του συγκρο­τή­μα­τος “Κοι­νοί Θνη­τοί” στον βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαμου­λά­κη με ανάρ­τη­σή τους στο Facebook:

«Το γεγο­νός ότι βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ διά­βα­σε μέσα στην ελλη­νι­κή Βου­λή, στί­χους από το τρα­γού­δι μας “Θ’ αργή­σω από­ψε” που γρά­φτη­κε με αφορ­μή το έγκλη­μα στα Τέμπη, δεν χαϊ­δεύ­ει τ’ αυτά­κια μας.

Ο λόγος που χρη­σι­μο­ποί­η­σε το τρα­γού­δι αυτό, είναι για να εξυ­πη­ρε­τού­νται οι ανά­γκες ενός θεα­τρι­νί­στι­κου δικομ­μα­τι­σμού, που μόνο προ­σβάλ­λει την μνή­μη των νεκρών. Το διά­βα­σε και λάθος, επί­τη­δες ή κατα­λά­θος, πάντως οι στί­χοι λένε “Το έγκλη­μα ΤΟΥΣ μην αφή­σεις να ξεχα­στεί”. Ενώ εκεί­νος παρέ­λει­ψε το ΤΟΥΣ, και είπε Το έγκλη­μα μην αφή­σεις να ξεχαστεί.

Αυτό το “ΤΟΥΣ”, το γρά­φου­με με κεφα­λαία σε τού­τη τη δημο­σί­ευ­ση για να τονί­σου­με την ευθύ­νη ΤΟΥΣ, όλων όσων κυβέρνησαν.

Την επό­με­νη φορά που θα επι­κα­λε­στεί­τε κάποιον καλ­λι­τέ­χνη ή τρα­γού­δι, σας προ­τεί­νου­με να βρεί­τε κάτι που να εκφρά­ζει το σάπιο σύστη­μα που υπη­ρε­τή­σα­τε και είστε έτοι­μοι να ξανά υπη­ρε­τή­σε­τε. Το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σής, των πολέ­μων, της φτώ­χειας, των μνη­μο­νί­ων, των πλει­στη­ρια­σμών, των ΝΑΤΟι­κών βάσε­ων, των hotspot, των νεκρών μετα­να­στών, της ιδιω­τι­κο­ποί­η­σης, της κατα­στο­λής, του ξεπλύ­μα­τος του φασι­σμού και όλης της σαπί­λας του καπι­τα­λι­σμού, που έμει­νε άθι­κτη και εντά­θη­κε τα χρό­νια και της δικής σας διακυβέρνησης.

Άμα ο λαός χορέ­ψει αντάμα,

Θα κλαί­τε με μαύ­ρο κλάμα

Όλοι σας κυρ βουλευτά…»

ΚΘ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο