Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχόλιο του ΚΚΕ για την συνέντευξη Μητσοτάκη στον «ΣΚΑΪ»

Σε σχό­λιο του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέ­ντευ­ξη του Κυρ. Μητσο­τά­κη στον «ΣΚΑΪ» ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Η περι­βό­η­τη “στα­θε­ρό­τη­τα” που επα­να­λαμ­βα­νό­με­να υπό­σχε­ται ο κ. Μητσο­τά­κης, αλλά και άλλα κόμ­μα­τα, είναι μόνο “στα­θε­ρό­τη­τα” στη συνέ­χι­ση και κλι­μά­κω­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής. Είναι η “στα­θε­ρό­τη­τα” στην ακρί­βεια, στους χαμη­λούς μισθούς, στο ξεζού­μι­σμα και ξεσπί­τω­μα δανειο­λη­πτών, στην υλο­ποί­η­ση των επι­κίν­δυ­νων για τους λαούς κατευ­θύν­σε­ων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ο τσα­κω­μός τους αφο­ρά στο ποιο θα είναι το κυβερ­νη­τι­κό σχή­μα που θα την υλοποιήσει.

Η στα­θε­ρό­τη­τα όμως για τον ελλη­νι­κό λαό και τα δικαιώ­μα­τά του βρί­σκε­ται σε μια ριζι­κά αντί­θε­τη πορεία, με τον ίδιο πρω­τα­γω­νι­στή των εξε­λί­ξε­ων και με ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».

Κ. Μητσοτάκης: Ζήτησε «σταθερή κυβέρνηση» και «αυτοδυναμία» για να υπάρχει σταθερότητα στην αντιλαϊκή πολιτική

Ψήφο στη Νέα Δημο­κρα­τία για να υπάρ­ξει «στα­θε­ρή κυβέρ­νη­ση» και «αυτο­δυ­να­μία», ζήτη­σε ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης σε συνέ­ντευ­ξη του στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός είπε πώς η κάλ­πη της 21ης Μαΐ­ου «θα καθο­ρί­σει τα πάντα», και πρό­σθε­σε ότι θέλει «στα­θε­ρή κυβέρ­νη­ση και αυτο­δυ­να­μία για να υπάρ­χει στα­θε­ρό­τη­τα στη χώρα», εννο­ώ­ντας στα­θε­ρό­τη­τα στην εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής. Ως παρά­δειγ­μα έφε­ρε τα γεγο­νό­τα στον Έβρο. «Φαντα­στεί­τε τι θα γινό­ταν αν είχα­με να συνεν­νοη­θού­με με δύο άλλα κόμ­μα­τα», είπε και πρό­σθε­σε: «Διεκ­δι­κώ την αυτο­δυ­να­μία».

Ιδιαί­τε­ρη ανα­φο­ρά έκα­νε στο Ταμείο Ανά­καμ­ψης και στον τρό­πο με τον οποίο η κυβέρ­νη­ση θα δώσει ζεστό χρή­μα στους μονο­πω­λια­κούς ομί­λους, λέγο­ντας μετα­ξύ άλλων ότι τα «ανα­πτυ­ξια­κά» δάνεια θα μπο­ρούν να είναι δια­θέ­σι­μα από τον επό­με­νο μήνα στις επιχειρήσεις.

Η ελλη­νι­κή οικο­νο­μία ανα­πτύσ­σε­ται με 6% το 2022, δήλω­σε και εξέ­φρα­σε την πεποί­θη­ση ότι η κυβέρ­νη­ση θα πάρει τα «εύση­μα» από τους οίκους αξιο­λό­γη­σης για την αντι­λαϊ­κή της πολι­τι­κή. «Θα κατα­κτή­σου­με την επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα», είπε. «Δεν ξέρω αν θα γίνει πριν τις εκλο­γές, αν όμως έχου­με στα­θε­ρή κυβέρ­νη­ση μετά τις εκλο­γές θα κατα­κτή­σου­με την επεν­δυ­τι­κή βαθ­μί­δα πριν από το τέλος του 2023».

Ανα­φο­ρι­κά με το θέμα με το νερό, ο πρω­θυ­πουρ­γός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που εκχώ­ρη­σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερ­τα­μείο για 99 χρό­νια και ισχυ­ρί­στη­κε ότι με το πρό­σφα­το νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης «το νερό δεν ιδιω­τι­κο­ποιεί­ται, είναι και θα παρα­μεί­νει δημό­σιο αγα­θό». Ο Κ. Μητσο­τά­κης ανέ­φε­ρε πως θα γίνει σεβα­στή η από­φα­ση του ΣΤΕ και μετά τις εκλο­γές οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ «θα περά­σουν σε δημό­σιο έλεγ­χο», με τη λει­τουρ­γία τους ασφα­λώς να καθο­ρί­ζε­ται από την πολι­τι­κή της ΕΕ για την απε­λευ­θέ­ρω­ση-εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση του νερού, από τις «προ­τε­ραιό­τη­τες» του σημε­ρι­νού αντι­λαϊ­κού κράτους.

Για τα ελλη­νο­τουρ­κι­κά, στο φόντο των έντο­νων διερ­γα­σιών για τις επι­κίν­δυ­νες διευ­θε­τή­σεις σε Αιγαίο-Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, ειδι­κά μετά την συγκυ­ρία του σει­σμού στην Τουρ­κία, ο πρω­θυ­πουρ­γός χαρα­κτή­ρι­σε «θετι­κή» την αλλα­γή της στά­σης της Τουρ­κί­ας και σημεί­ω­σε ότι η στρο­φή της τουρ­κι­κής πολι­τι­κής πρέ­πει να έχει και συνέ­χεια, ενώ υπε­ρα­σπί­στη­κε την αντι­με­τα­να­στευ­τι­κή πολι­τι­κή λέγο­ντας ότι ο φρά­χτης στον Έβρο θα ολο­κλη­ρω­θεί είτε με ευρω­παϊ­κά κον­δύ­λια είτε όχι.

Σχο­λί­α­σε επί­σης τη δήλω­ση Θεο­δω­ρι­κά­κου ότι η «αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση θέλει νεκρό», υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη «είπε το αυτο­νό­η­το». Στη συνέ­χεια άδρα­ξε την ευκαι­ρία για να επα­να­λά­βει την πρό­θε­σή του για ενί­σχυ­ση της κρα­τι­κής κατα­στο­λής, λέγο­ντας, μετα­ξύ άλλων, πως η Αστυ­νο­μία πρέ­πει να λογο­δο­τεί μόνο σε περι­πτώ­σεις υπερ­βο­λι­κής βίας.

Σε ερώ­τη­ση σχε­τι­κά με το έγκλη­μα στα Τέμπη υπο­σχέ­θη­κε ότι «δεν θα υπάρ­χει καμιά απο­λύ­τως συγκά­λυ­ψη», την ώρα που για μία ακό­μη φορά συγκά­λυ­ψε τις ευθύ­νες για την τρα­γω­δία, απο­δί­δο­ντάς τες στις «εστί­ες ανα­χρο­νι­σμού και ωχα­δερ­φι­σμού που υπάρ­χουν στο ελλη­νι­κό Δημό­σιο» με τις οποί­ες είπε ότι «θα συγκρουστούμε».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο