Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι φοιτητές έσπασαν τις προσχηματικές απαγορεύσεις — Η κυβέρνηση ενοχλημένη καταφεύγει σε άθλια προπαγάνδα

Το δάχτυ­λο σε όσους διεκ­δι­κούν ανοι­χτά σχο­λεία και Πανε­πι­στή­μια με ασφά­λεια, δηλα­δή το ακρι­βώς αντί­θε­το από αυτό που κάνει η κυβέρ­νη­ση η οποία αντι­με­τω­πί­ζει ως «περιτ­τό κόστος» τα μέτρα προ­στα­σί­ας, κού­νη­σε προ­κλη­τι­κά ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Χρ. Ταρα­ντί­λης, επι­στρα­τεύ­ο­ντας μια αισχρή προ­πα­γάν­δα ενά­ντια στις μεγά­λες πανεκ­παι­δευ­τι­κές κινητοποιήσεις.

Αφού ισχυ­ρί­στη­κε πως «είναι αυτο­νό­η­το» ότι η κυβέρ­νη­ση «σέβε­ται πλή­ρως το συνταγ­μα­τι­κά κατο­χυ­ρω­μέ­νο δικαί­ω­μα του συνέρ­χε­σθαι», αυτό που κατάρ­γη­σε με τις αστυ­νο­μι­κές απα­γο­ρεύ­σεις για τις συνα­θροί­σεις άνω των 100 ατό­μων και με άλλες νομο­θε­τι­κές παρεμ­βά­σεις, ο Χρ. Ταρα­ντί­λης δήλω­σε πως «είναι επί­σης όμως αυτο­νό­η­το και δεδο­μέ­νο ότι πρέ­πει να προ­στα­τευ­θεί η δημό­σια υγεία», την οποία η κυβέρ­νη­ση επι­κα­λεί­ται αλα καρτ μόνο όταν είναι να επι­βά­λει κατα­σταλ­τι­κά μέτρα ή να πετά­ξει από πάνω της τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες που έχει για την δια­χεί­ρι­ση της πανδημίας.

Με εμφα­νή την ενό­χλη­ση της κυβέρ­νη­σης από την μεγά­λη μαζι­κό­τη­τα των σημε­ρι­νών συλ­λα­λη­τη­ρί­ων που έδει­ξαν ότι το λαϊ­κό κίνη­μα μπο­ρεί να αχρη­στεύ­σει την κατα­στο­λή και τον αυταρ­χι­σμό, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος υπο­στή­ρι­ξε πως «για τις σημε­ρι­νές αδια­νό­η­τες εικό­νες συγ­χρω­τι­σμού στο εκπαι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο φέρουν ευθύ­νη όσοι επεν­δύ­ουν σε μια τεχνη­τή όξυν­ση, αδια­φο­ρώ­ντας προ­κλη­τι­κά τους υγειο­νο­μι­κούς κιν­δύ­νους», προ­σθέ­το­ντας πως «είναι οι ίδιοι άλλω­στε που καταγ­γέλ­λουν συνέ­χεια την κυβέρ­νη­ση για κάθε μέτρο που λαμβάνει».

Φυσι­κά, για την κυβέρ­νη­ση ο κορο­νο­ϊ­ός «κολ­λά­ει» μόνο στα συλ­λα­λη­τή­ρια, αλλά δεν «κολ­λά­ει» στις σχο­λι­κές αίθου­σες — κλου­βιά των 27 και περισ­σό­τε­ρων μαθη­τών που στοι­βά­ζο­νται ανά τάξη! Φυσι­κά, τα εμπο­ρι­κά κέντρα μπο­ρούν να είναι ανοι­χτά, αλλά όχι τα πανεπιστήμια!

Πηγή: 902.gr

ΚΝΕ: Οι φοιτητές έσπασαν τις προσχηματικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης στην πράξη!

«Οι φοι­τη­τές έσπα­σαν τις προ­σχη­μα­τι­κές απα­γο­ρεύ­σεις της κυβέρ­νη­σης στην πρά­ξη!», τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε ανα­κοί­νω­σή του για τις σημε­ρι­νές μεγα­λειώ­δεις κινη­το­ποι­ή­σεις σε όλη τη χώρα ενά­ντια στο νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για την Παιδεία.

Η ανα­κοί­νω­ση αναφέρει:

«Το τρά­νταγ­μα που ένιω­σε σήμε­ρα η κυβέρ­νη­ση με τις μεγα­λειώ­δεις κινη­το­ποι­ή­σεις των φοι­τη­τών σε όλη την Ελλά­δα θα εξε­λι­χθεί σε πραγ­μα­τι­κό σει­σμό, αν δεν πάρει πίσω το κατα­δι­κα­σμέ­νο στις συνει­δή­σεις των φοι­τη­τών “νομο­σχέ­διο-ζόμπι” των Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, που εντεί­νει την κατα­στο­λή, υπο­νο­μεύ­ει τις ανά­γκες τους και βάζει νέους φραγ­μούς στην εκπαίδευση.

Οι χιλιά­δες φοι­τη­τές που βγή­καν σήμε­ρα στους δρό­μους, εκφρά­ζο­ντας την αγα­νά­κτη­ση μιας ολό­κλη­ρης γενιάς για το λου­κέ­το διαρ­κεί­ας στα Πανε­πι­στή­μια και τα κυβερ­νη­τι­κά σχέ­δια κατα­στο­λής, απέ­δει­ξαν ότι έχουν τη δύνα­μη να επι­βά­λουν το δίκιο τους, σπά­ζο­ντας τις απα­ρά­δε­κτες απα­γο­ρεύ­σεις της κυβέρ­νη­σης στην πράξη.

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ θα συνε­χί­σουν να πρω­το­στα­τούν σ’ αυτόν τον αγώ­να, για ένα Πανε­πι­στή­μιο ανοι­χτό, δημό­σιο και δωρε­άν, ακα­δη­μαϊ­κής ελευ­θε­ρί­ας και έρευ­νας προς όφε­λος του λαού».

***

Μαζι­κό­τα­το, δυνα­μι­κό, γεμά­το παλ­μό, το πανεκ­παι­δευ­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που έγι­νε σήμε­ρα στην Αθή­να, έδω­σε ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα ενά­ντια στις κυβερ­νη­τι­κές απα­γο­ρεύ­σεις των συνα­θροί­σε­ων, μήνυ­μα ενά­ντια στην κατα­στο­λή που η κυβέρ­νη­ση εντεί­νει και στα ΑΕΙ με το νομο­σχέ­διο Κερα­μέ­ως — Χρυ­σο­χο­ΐ­δη, δια­τρά­νω­σε την απαί­τη­ση να ανοί­ξουν τα σχο­λεία και οι σχο­λές με ασφάλεια.

Σκέ­ψεις γυναι­κών, της Μαρί­ας Παπαϊωαννίδου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο